potreboval by som poradit co mam robit zo strhnutym zavitom na klukach.
skusal som aj navrtat do pedala dieru a urobit zavit ale marne pedale su pewne jak skala.
Nepochopil som,prečo vŕtať do pedála,ale ak je problém so závitom v kľukách a išlo by iba o "zhrnutie" krajnej časti závitu,najvhodnejšie by bolo prečistiť dieru závitnikom.
Len nezabudnúť,že ľavá kľuka má ľavý závit
P.S.: Ak vŕtaš do osky pedála a neide to,zrejme sú povrchovo kalené (cementované).V jadre by ale mal byť origoš matroš (nekalený),inak by to praskalo v celom priereze.Možno stačí odbrúsiť cementovanú vrstvu.Sú to mikrometre.Doteraz som nepociťoval potrebu do pedála vŕtať,takže vlastné skúsenosti nemám,len dedukujem,takže to je možno všetko úplne invak
... len nemajú závit
Ty chceš navŕtať do osky pedálu dieru,narezať vnútorný závit a skrutkou ich takto upevniť?
Ak áno,tak si neviem predtaviť ako to bude fungovať pri festovných záberoch ... z osky ostane len málo "masy" ... bude to len tenkostenná trubka a priemer skrutky bude len imitáciou priemeru pôvodne osky
no tak ked nebudem mat inu moznost tak musim kupit noweeeeeeeeeeeeeee
kamosi mi wraweli ze sa da kupit nejaky medzi kus tzv.vlozka ale zewraj to moc nepomoze
cize mas viachran, tvoj hlavny zaujem je neposkodit osku,a to na obydvoch klukach mas poskodeny zavit, ak to by bol 4 hran tak by som vybil nasilim, ale viachran som este neskusal
nevies o co sa jedna ???? no ide o pedalovi závit na klukach ten som strhol ani neviem ako ale moze to byt aj pedalom lebo ten ma tiez uz svoje odjazdene a na pedali tiez nieje dobry zavit
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Len nezabudnúť,že ľavá kľuka má ľavý závit
P.S.: Ak vŕtaš do osky pedála a neide to,zrejme sú povrchovo kalené (cementované).V jadre by ale mal byť origoš matroš (nekalený),inak by to praskalo v celom priereze.Možno stačí odbrúsiť cementovanú vrstvu.Sú to mikrometre.Doteraz som nepociťoval potrebu do pedála vŕtať,takže vlastné skúsenosti nemám,len dedukujem,takže to je možno všetko úplne invak
maju tak 3 roky ale nic im nieje
... len nemajú závit
Ty chceš navŕtať do osky pedálu dieru,narezať vnútorný závit a skrutkou ich takto upevniť?
Ak áno,tak si neviem predtaviť ako to bude fungovať pri festovných záberoch ... z osky ostane len málo "masy" ... bude to len tenkostenná trubka a priemer skrutky bude len imitáciou priemeru pôvodne osky
kamosi mi wraweli ze sa da kupit nejaky medzi kus tzv.vlozka ale zewraj to moc nepomoze
fuha a netusim ani aka to je bo to kupowal brat wiem len ze stala 2400 sk a ze ma priemyselne lozisko
a ta oska je uplne v poho
každý poriadny servis to robí...
viewtopic.php?f=2&t=18750&hilit=vlo%C5%BEka
newedel by si o nekom z martina ????
Môžeš mi ešte povedať,ako sa to môže stať,takto dočista očesať závit
Je mi to trochu záhadné.Hodne trochu
no tie kluky mam uz 3 roky a tak zaciatky su vzdy tazke a este ked jazdim DH
no strasne tlaky su tam
no aby bolo jasné o čo sa jedná, tu je foto
no tie kluky mam uz 3 roky a tak zaciatky su vzdy tazke a este ked jazdim DH
no strasne tlaky su tam