Nazdar bikeri potreboval by som poradiť z bezdušovkami. Ako sa na nich odstranujú defekty, čím sa lepia? Počul so že su na to nejaké opravné sady. Ako sa používaju, volajú a kde by som ich kúpil? Potrebujem vedieť o tom proste všetko, rád by som ich začal voziť na biku.
Po zhliadnuti tohto videa som velmi rad, ze som zostal pri UST
Vyssia cena plastov je tiez len relativna, spocitajte si kolko za zivotnost plasta vymenite dusi... A uz vobec sa nebudem vyjadrovat o spolahlivosti a vydrzi vselijakych light dusi Nove UST plaste su takisto lahsie ako doteraz, RR ma pod 600g, NN ma 625g a to uz su v pohode hmotnosti.
chystám sa vyskúšať bezdušové plášte - na ráfikoch BONTRAGER RACE DISC mám napísané tubelles, ale pod páskou sú normálne vidno niple, mám strach, že by to tadial mohlo fučať
môže mi niekto prosím poradiť presne ako a čo všetko treba urobiť, ked chcem jazdiť bezdušovky? nemám s tým absolutne žiadnu skusenosť!
Ďakujem
Bezdusuovky jazdim cca 2mesiace a zatial som spokojny. Komfort je naozaj vyssi ako pri klasickych dusovych systemoch. Plaste su odolnesie voci poskodeniu (defektom).
Na druhej strane s montazou je trochu problem, na rafky sa nasadzuju tazsie ako klasika a treba pouzit specialnu zmes alebo mydlo aby plast spravne "sadol". V pripade defektu je potrebne povolit "koliesko s tesnenim" na ventile. Vacsina to asi povoluje/dotahuje s "kombinackami", no po Velo tipe to v pohode povolis aj s drevenym kolickom na pradlo (odskusane ).
Cize v pripade defektu staci mat pri sebe monterpacky, nahradnu dusu a dreveny kolicek. Ventil odmontujes, das tam dusu a ides dalej , a dieru v plasti zalepis doma.
UST jazdim sice len 2 mesiace ( 5 pretekov) ale defekt som zatial nemal, v najblizsej sezone urcite ostavam pri bezdusovkach.
Kedze som na dvoch pretekoch dva krat pichol zadnu, klasicke " hadí voči"napadla ma otazka, dokazu tie sajrajty do NOTUBELLES zalepit aj takto poskodenu dusu ? A kedze ma pri vymene najviac zdrzuje fukanie ( a to pouzivam slusnu obojsmernu pumpu ) ake mate skusenosti s pumpami na CO2 ?
Ano, sajrajty by mali fungovat aj v dusiach, opakujem mali by, nemam to odskusane, ak ma niekto skusenosti sem s nimi. Ale ak si sekol tak to ti asi ziaden zazrak nezalepi.
Ano, sajrajty by mali fungovat aj v dusiach, opakujem mali by, nemam to odskusane, ak ma niekto skusenosti sem s nimi. Ale ak si sekol tak to ti asi ziaden zazrak nezalepi.
Ano sekol som a to sa snazim zjazdy riesit na hranici rychlosti a bezpecnosti. Aj napriek tomu sa to asi ustrazit neda beriem to ako realitu, pretoze vcera na tom useku ( ten dlhy zjazdik zo Slubice ) pichli viaceri, ale co ma drazdi je jedine to, ze pri vyslape si clovek urobi naskok a potom ho kvoli defektu zadarmo daruje CO2 vymenu urcite urychli.
chystám sa vyskúšať bezdušové plášte - na ráfikoch BONTRAGER RACE DISC mám napísané tubelles, ale pod páskou sú normálne vidno niple, mám strach, že by to tadial mohlo fučať
môže mi niekto prosím poradiť presne ako a čo všetko treba urobiť, ked chcem jazdiť bezdušovky? nemám s tým absolutne žiadnu skusenosť!
Ďakujem
Teraz ide o to akú pásku si to dával von. Ta čo som mal v bontrageroch ja bola tvrda plastová vložka, ktorú ma ani len nenapadlo vyberať (vyzeralo to fakt dosť tvrdo). Ak máš takú aj ty, tak stačí už len kúpiť ventilky a sealant. Sealant naleješ do buď priamo do plášťa, alebo cez ventil- ak sa da. Vložíš a zatiahneš ventil(so sealantom netreba ani veľmi silno), obuješ plášť do stredového žliabku, medzi ráfik a plast namažeš mydlovú vodu, čo najrýchlejšie nafúkaš, potočíš kolesom aby sealant vyplnil pory v plášti a môžeš ísť jazdiť. Celkom Easy
v rafiku sú modré pasky SCHVALBE a po odobratí vidno niple - dokonca sa mi stalo, že som umyval bike a na druhý den som dostal defekt - vybral som dušu a bola mokrá, to znamená, že popri niploch dnu zateká voda, tak preto neverím tomu, že by to bolo vzduchotesné... treba tam dať inú pásku, alebo stačí ten sealant???
Tiez som rozmyslal, ze budem vozit obycajne plaste na UST rafkoch, ale je tam vdaka menej pevnej bocnej stene vacsie riziko vyzutia a okamziteho uniku vzduchu. V zajzde by som to fakt nechcel zazit
Inak, celu tuto sezonu jazdim UST, pocet defektov 0. Dvakrat som zazil prepichnutie plasta, ale DocBlue to zachranil bez znatelneho poklesu tlaku v pneu
to Lapierre: ak by si chcel tak mam na predaj 2 kusy RR 2.25 UST. zalozil som ich, presiel na nich cca 16km a hned ich aj vyzul kedze su to slusne balony vhodne skor na enduro ako na XC. a UST bombujem aj ja na 3 ATM
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
oprava 108g a vyššie
http://*****saweb.google.sk/kpisarcik/MT ... 9057178210
Po zhliadnuti tohto videa som velmi rad, ze som zostal pri UST
Vyssia cena plastov je tiez len relativna, spocitajte si kolko za zivotnost plasta vymenite dusi... A uz vobec sa nebudem vyjadrovat o spolahlivosti a vydrzi vselijakych light dusi
ta kenda nie je ust plast, je to obycajny plast na notubes rafku s notubes sajrajtom naliatym v nutri
Ďakujem
Bezdusuovky jazdim cca 2mesiace a zatial som spokojny. Komfort je naozaj vyssi ako pri klasickych dusovych systemoch. Plaste su odolnesie voci poskodeniu (defektom).
Na druhej strane s montazou je trochu problem, na rafky sa nasadzuju tazsie ako klasika a treba pouzit specialnu zmes alebo mydlo aby plast spravne "sadol". V pripade defektu je potrebne povolit "koliesko s tesnenim" na ventile. Vacsina to asi povoluje/dotahuje s "kombinackami", no po Velo tipe to v pohode povolis aj s drevenym kolickom na pradlo (odskusane
Cize v pripade defektu staci mat pri sebe monterpacky, nahradnu dusu a dreveny kolicek. Ventil odmontujes, das tam dusu a ides dalej , a dieru v plasti zalepis doma.
UST jazdim sice len 2 mesiace ( 5 pretekov) ale defekt som zatial nemal, v najblizsej sezone urcite ostavam pri bezdusovkach.
S pumpickami na CO2 mam velmi dobru skusenost, pouzivam ich na pretekoch konkretne: http://www.kupkolo.cz/produkty/Hustilky_62/Hustilky-pod-kosik-a-ramove_135/Hustilka-mini-CO2-SKS-Airchamp-Pro_832.html
Dusu nafukas za 3-4 sekundy
S pumpickami na CO2 mam velmi dobru skusenost, pouzivam ich na pretekoch konkretne: http://www.kupkolo.cz/produkty/Hustilky_62/Hustilky-pod-kosik-a-ramove_135/Hustilka-mini-CO2-SKS-Airchamp-Pro_832.html
Dusu nafukas za 3-4 sekundy
Ano sekol som a to sa snazim zjazdy riesit na hranici rychlosti a bezpecnosti. Aj napriek tomu sa to asi ustrazit neda
Ďakujem
Teraz ide o to akú pásku si to dával von. Ta čo som mal v bontrageroch ja bola tvrda plastová vložka, ktorú ma ani len nenapadlo vyberať (vyzeralo to fakt dosť tvrdo). Ak máš takú aj ty, tak stačí už len kúpiť ventilky a sealant. Sealant naleješ do buď priamo do plášťa, alebo cez ventil- ak sa da. Vložíš a zatiahneš ventil(so sealantom netreba ani veľmi silno), obuješ plášť do stredového žliabku, medzi ráfik a plast namažeš mydlovú vodu, čo najrýchlejšie nafúkaš, potočíš kolesom aby sealant vyplnil pory v plášti a môžeš ísť jazdiť. Celkom Easy
obycajne rafky (nie UST) + speci paska do rafku aj s ventilom + obycajny plast (nie UST) + sajrajt do plasta...
a FUNGUJE TO
vyhody:
- obyc. rafik je lahsi ako UST
- obyc. plast je lahsi ako UST
- bez duse
nevyhody:
- fakt sa to tazko nasadza a fuka
Inak, celu tuto sezonu jazdim UST, pocet defektov 0. Dvakrat som zazil prepichnutie plasta, ale DocBlue to zachranil bez znatelneho poklesu tlaku v pneu
A ked sme pri tom obuvani a vyzuvani, NN a RR som na tie SLR-ka obuval bez naradia, holymi rukami. Na zhadzovanie ale asi bude treba paky.
Jediny problem som mal s tym, ze som musel Ralpha zobrat na kompresor, lebo pri pouziti normalnej pumpy som to nedokazal na prevykrat nafukat.