asi po 200 km mi zacal pri pedalovani trochu vrzgat bike(retaz a ostatne komponenty boli pritom pravidelne cistene a mazane...), po kontrole som zistil,ze kazeta ma trochu volu, co je asi pri novom biku po zajazdeni normalne.
otazka znie, ci sa mi s tym oplati ist do servisu alebo kupit potrebne naradie (stahovak + bic) resp. kde sa oplati nieco take kupit(v BA)?
diky
Mam 9 pastorkovu kazetu, každy pastorok je uvolneny, nie su dobre ani zoradene, volou sa poposuvali, mozno max. o 1 cm. Pomoze mi ked celu kazetu dotiahnem stahovakom? mozno to je dosledkom toho, ze som kupil pred asi 2 tyzdnami novu retaz, a uz mi aj zacina preskakovat miestami na niektorych prevodoch
nie je mi celkom jasne, , ako mas tie pastorky posunute o 1 cm a ako je myslene, ze nie su dobre zoradene? mozes to nejako popisat blizsie?
Cauko dotm, diky za odpoved
no kazdopadne, myslite ze by pomohlo cele to rozobrat a zlozit naspat?
Ta vola bude skor v orechu...
Ta vola bude skor v orechu...
No tak zhod kazetu z orechu a skus aku volu ma orech. Ak ma velku, tak ho rozober a vyber odtial jednu podlozku. Navod je tu
mam mierne uvolnenu kazetu..chcem kupit kluc na to..len neviem aky..
mozete mi poradit ? kazetu mam Shimano HG 50/10 11-36
https://www.mtbiker.sk/shop/servis-a-trening/naradie/stahovaky-na-kazety/kovys-stahovak-na-kazetu-shimano-hg-kaleny-17891.html
+ kluc 24ka.
Ak by si chcel povolit,potrebujes aj
https://www.mtbiker.sk/shop/servis-a-trening/naradie/stahovaky-na-kazety/force-stahovak-pastorkov-packa-s-retazou.html
Kovys sťahovák na kazetu
4,99 €
MOC 5,40 €Niektore znitovane alebo zosrobovane kazety sa daju rozobrat a po jednom pastorku nahadzat na orech a dotiahnut tak aby to nemalo volu. Ale tieto su na unasaci bez ktoreho su nepouzitelne. A vsetkych pat ma volu...Asi to tak ma byt
Na 9kolo kazeta 11.36 citim na 15z chvenie retaze Robilo to aj na 11-34 na 11z, a na 12-36 na 12z.
Je to citit aj na stojane aj na ceste takze to nie z plastou.
Je to nepresnostou alebo to treba zabehnut?
Lebo ta 11-36 je nova.