Kategórie
Bike-techMožno trochu blba otázka, ale nevyznám sa. Mením si vidlicu a rozhodol som sa pre:
https://www.cycology.cz/vidlice-rock-shox-reba-x-lock-27-5-120mm-zdvih-tapered-p12355/
Je možné uzamknúť tu vidlu aj bez tej páčky z riadítok? Nechcem mať ďalší kábel a páčku na riadítku, ak si ju niekedy budem chcieť uzamknúť tak to iba ak budem na asfalte a to môžem aj priamo na vidlici.
Ďakujem.
Výpredaj -5% RockShox Lyrik Ultimate RC2 D1 27.5" odpružená vidlice, 160 mm, zelená
929 €
-5%
MOC 1 229 €
Akcia -16% SR SUNTOUR vidlica RAIDON32 Boost RLR 120 15QLC 27.5+ CTS čierna matná
234 €
-16%
MOC 429 €
-19% RockShox REBA Gold Isolator 2P Remote 27.5" odpružená vidlica, 120 mm
439 €
-19%
MOC 549 €
savings SR SUNTOUR AION RC 15QLC32 CTS 27.5 odpružená vidlica, 160 mm
257 €
savings
MOC 469 €
savings RockShox Judy Silver TK A3 27.5" Boost odpružená vidlica
od 227 €
savings
MOC 361 €
Výpredaj -35% RockShox CHARGER RACE DAY Upgrade Kit tlmiacej patróny s uzamykaním na korunke, 35 mm, 120 mm
222 €
-35%
MOC 342 €
savings RockShox Charger Race Day2 3-Position patróna pre SID SL 32 mm
231 €
savings
MOC 347 €
-19% RockShox sada gufier, 32mm, pre vidlice Tora, Recon a Revelation
6,69 €
-19%
MOC 8,29 €
Korunka je časť vidlice kde sa spájajú vnútorné nohy vidlice s krkom vidlice. Je to tá vodorovná časť pod rámom.
Na jej pravom konci z pohľadu jazdca je krytka, ak neni dotiahnutá, mechanizmus diaľkového ovládania nedostatočne zasunie tlačítko na patrone. Alebo sa môže dostať do nesprávnej polohy......
máme aj takúto tému
https://www.mtbiker.sk/forum/o-hocicom/slovnik-bike-vyrazov-t28068.html
Kaper už som videl pár takých kde lockout fungoval.
aJoN slovník pozriem, aspoň sa niečomu priučím. Díky! Každopádne, nejaké nápady? Mám to reklamovať? Mám sa s tým skúšať zabávať sám? Mám sa na to vykašľať a neriešiť? Ako píšem vyššie - nečakám zázraky, ale aspoň akú také funkčnosť áno.
Ak to máš v záruke, zanes reklamovať tam kde si kúpil.
Ak máš trošku zručnosti, môžeš sa pozrieť pod tú krytku, ale ak dačo domrvíš, ťažko ti uznajú reklamáciu.
Keď vyskrutkuješ dve skrutky na korunke, nadvihneš viečko dostaneš za k vrchu patrony.
Zatlač kolík v prostriedku a skús či bude vidla zamknutá.
Ak bude zamknutá, problém je v ovládaní, ak nebude zamknutá, problém je v patrone.
Keby si to išiel otvárať, najprv prepni ovládanie na riadítkach do polohy otvorené.
A uznávam, že to nie je vec, ktorá by mi bránila v jazdení. Skôr, že keď to tam je, tak by to malo fungovať. A vŕta mi v hlave, či v tej vidlici nemôže byť aj iný problém, keď toto nefunguje. Možno len hľadám problém, kde nie je.