Nechcem zakladat novu temu tak pisem sem.
Mam problem s velikymi vibraciami v pedaloch (strede, klukach... neda sa identifikovat kde presne) pri sliapani na tazsich prevodoch. Cim vacsie zatazenie tym horsie.
Problem vznikol po vymene kazety, retaze a prehadzovaca.
Konfiguracia:
Prehadzovač Shimano RD-A070
Kazeta Shimano MF-HG37
Reťaz Shimano CN-HG71
Kľuky Prowheel bcd110 tie som nemenil
Pedale Shimano SPD PD-A520 povodne (maju len 500km cca)
Stredové zloženie Shimano BB-UN26 povodne (len 500km cca)
Vsetko radi ako ma, nic neskraboce, nedrhne. Bez zataze ide krasne. Ale ak sa opriem do pedalov hlavne na 1,2,3,4 pastorku zacnu sa objavovat vybracie prenasajuce sa az do tretir. Je to rovnake aj na velkom aj malom prevodniku. Retaz viditelne kmita pri odvalovani, teda problem bude asi tam, ale netusim co s tym.
Predtym tam bola kazeta TZ-MF20 6 kolecko a retaz CN-HG40 stary neidexovany SR Suntor prehazdovac. Ziadne vybracie vsetko fungovalo ako malo, az kym neodisla napinacia struna na prehadzovaci, preto som to cele menil.
Dakujem, ale tam nie je orech. To je zavitovy stred zo zavitovou kazetou a kazeta je nova. Koleso je vycentrovane absolutne perfektne +-0.5mm. Nic tam nehadze.
No dobre vediet, ale uz troska neskoro. Vymena naboja velmi nepripada do uvahy, na kolko praca by vysla viac ako cele koleso. A ak by som to mal cele menit, tak to uz asi rovno za Shimano FH-RM30 a cert ber cely zavitovy system. Dakujem za radu, ale musim najst riesenie na to co tam je. Ak nieco vymenit, tak urcite nie cele koleso. Myslel som ci tam nedat tuhsiu retaz CN-HG40, mensia ohybnost menej kmitania, mozno.
Staru retaz som vyhodil, ale skusim na tom nabehnut aspon 100km a uvidim. Ak si to nesadne skusim vymenit retaz za CN-HG40. Ak by niekto prisiel na lepsi napad, budem vdacny.
Ahojte, mám rovnaký problém, tiež mi niečo vibruje v pedáloch a neviem prečo. Ale mám nečistoty v reťazi, je to počuť akýsi hrkot, keď točím reťazou dozadu. Vie mi niekto nejak poradiť? Cítim to na strednom pastorku a na vedľajšom ktorý je kúsok väčší. Radenie funguje dobre ale niekde som mohol niečo pokaziť len neviem čo.
z tvojho popisu ani srnka netuší, najprv to cele odmasti techničakom, prevody aj retaz, trošku namaž a ked to bude robiť dalej, tak to daj nejakemu kamošovi nech ti to naladí...
majo656841 Ak chces aby ti niekto nieco riesil na dalku, skus to popisat tak aby sme si to vedeli predstavit.
1. ako sa problem prejavuje (co sa presne deje)
2. kedy sa prejavuje (stale, alebo len v urcitych konkretnych pripadoch, nahodne...)
3. co predchadzalo jeho vzniku, (nieco si menil, niekde si sa vykotulal, robilo to vzdy od kupi biku.....)
4. ake mas komponenty retaz, kazeta, kluky prehadzovac, zadny naboj, stred, presmyk a kolko maju najazdene
5. Ma ten bike este ine problemy, ktore mozno suvisia, alebo nesuvisia s riesenym problemom (capy pruzenia mi vrzgaju, tlmic je zaseknuty, hrkoce zadany naboj, koleso ma osmicku...)
Prejavuje sa pri tých konkrétnych prevodoch na kazete, na jednom v strede najviac. Čo predchádzalo tomu to netuším viem že som robil rôzne údržby na ňom. Viem že mám poniklovanú kazetu, reťaz netuším, kľuky Shimano Tourney dvoj prevodník, náboje netuším a koľko majú najazdené no možno do tých 200 km viac nie. To som jazdil len v okolí. Mam kúsok ohnutú pätku fakt minimálne, a zadná brzda je slabá. V reťazi mám asi nejaké ešte nečistoty.
Som to dnes čistil aj polieval čistou vodou, tak som to očistil. Už sa to zlepšilo, pravdepodobne to bolo preto lebo mi reťaz čuchala o prešmykač, ale na druhom najľahšom prevode na kazete to robí asi tam bude niečo zle lebo dochádzalo ku kríženiu reťaze. V prílohe posielam akú mám kazetu a prehadzovačku. Reťaz mám Shimano HG niečo už neviem presne. A aj kazetu mám od Shimano HG. Na fotke je vidieť že presne čo.
200km je strasne malo najazdene. Ja som mal podobny problem po vymene kazety a retaze a pon abehani 160km sa to zacalo zlepsovat po 300km to zmizlo. Proste presnost vyroby kazety a retaze v tejto triede je taka, ze si to potrebuje sadnut a dolicovat prevadzkou. Nabehaj este tak 200km a ak to neprestane napis ci sa to zlepsilo alebo zhorsilo.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Mam problem s velikymi vibraciami v pedaloch (strede, klukach... neda sa identifikovat kde presne) pri sliapani na tazsich prevodoch. Cim vacsie zatazenie tym horsie.
Problem vznikol po vymene kazety, retaze a prehadzovaca.
Konfiguracia:
Prehadzovač Shimano RD-A070
Kazeta Shimano MF-HG37
Reťaz Shimano CN-HG71
Kľuky Prowheel bcd110 tie som nemenil
Pedale Shimano SPD PD-A520 povodne (maju len 500km cca)
Stredové zloženie Shimano BB-UN26 povodne (len 500km cca)
Vsetko radi ako ma, nic neskraboce, nedrhne. Bez zataze ide krasne. Ale ak sa opriem do pedalov hlavne na 1,2,3,4 pastorku zacnu sa objavovat vybracie prenasajuce sa az do tretir. Je to rovnake aj na velkom aj malom prevodniku. Retaz viditelne kmita pri odvalovani, teda problem bude asi tam, ale netusim co s tym.
Predtym tam bola kazeta TZ-MF20 6 kolecko a retaz CN-HG40 stary neidexovany SR Suntor prehazdovac. Ziadne vybracie vsetko fungovalo ako malo, az kym neodisla napinacia struna na prehadzovaci, preto som to cele menil.
Dakujem za kazdu radu.
kupil som to spolu s kolesami a nenapadlo mi sa opytat
http://kliksport.sk/31945-naboj-sunrace-hbm45-36d-stribrny/detail-produktu/
http://kliksport.sk/18048-kolecko-7-13-28z-sunrace-index-leskle/detail-produktu/
sunrace je v tomto segmente asi lepšie ako šimano
Skús nahodiť starú reťaz, či sa to nestratí, možnože sú trošku hrubšie.
Neskutocnenanich drzi noha ...ale vydrzali mi asi tak necele dve sezony....Niekto neake skusenosti s lepsimi..???diki
BBB BPD-32 MountainHigh platformové pedále
23,99 €
MOC 29,99 €1. ako sa problem prejavuje (co sa presne deje)
2. kedy sa prejavuje (stale, alebo len v urcitych konkretnych pripadoch, nahodne...)
3. co predchadzalo jeho vzniku, (nieco si menil, niekde si sa vykotulal, robilo to vzdy od kupi biku.....)
4. ake mas komponenty retaz, kazeta, kluky prehadzovac, zadny naboj, stred, presmyk a kolko maju najazdene
5. Ma ten bike este ine problemy, ktore mozno suvisia, alebo nesuvisia s riesenym problemom (capy pruzenia mi vrzgaju, tlmic je zaseknuty, hrkoce zadany naboj, koleso ma osmicku...)
Az to zodpovies, mozeme to skusit identifikovat.