cawte bikeri! mam zalusk na novu vidlicu na moj specialized pitch pro no so ziadnou z tych ktore sa mi pacia nemam osobne skusenosti...prva otazka ktoru mam je, aky najvacsi zdvih by podla vas ten ram vydrzal a druha, ci nemate skusenosti s vidlicami fox talas 36 rc2 alebo 36 float rc2, pripadne nieco ine od RS/marzocchi...tie fox-y sa mi dost pacia aj su dost chvalene a este sa mi zapacila nova 2010 RockShox lyrik no je ich tolko druhov ze ani neviem ktora je ktora vopred dakujem
Keby tak, Float by sa dal znížiť na 140 v pohode, prípadne poriešiť 32ojku Foxu s 15mm oskou. Neverím že tam bude veľký rozdiel v tuhosti medzi RVL s 20mm oskou a Foxou s 15mm.
Len ta cena 32 Talasky s FIT patronou je uz kapanek vysoka. RVL je o viac ako 1/3 lacnejsia....Tiez by som mozno isiel do Foxy, keby nebolo tej sialenej ceny v EU. A brat zase z USA, kde je mimochodom v cena v $ totozna ako v Europe v € kvoli DPH, servisu a zaruke neviem, neviem...
Servisu by som sa nebál, FITko som ešte síce v rukách nemal (bude trochu zložitejšie patrónu odvzdušniť), no s doterajšími 32ojkami nebol žiaden problém. Osobne si mylsím, že náchylnosť an pokazenie alebo pretečenie ja nulová, jedine čo viem u 32ojek o jednom tesnení na piestiku čo pustilo, no pri reklamácií problém nebol. Čo sa týka semeringov, mám tretiu Foxu a žiadna mi netiekla, takže sa stačí len starať o ne a to u každej vidlice.
U RS je problémové pretekanie oleja z pod prietokových labyrintov do mazacieho oleja + sem tam pustí tesnenei pod páčkou MC/Locku.
Samozrejme financie je už iná téma, aj tak si mylsím, že sa oplatí priplatiť. Keď sa však dobre podarí dá sa zohnať aj v bazáre nejaká. Len je pravda, že tých s 15mm oskou sa moc nepredáva.
Nevime o com. Ved ma piku a je s nou spokojny. Tak preco vyhdzovat peniaze za foxu ktora bude skoro to iste alebo o trosku slabsie, co typek ani nepociti. Ma to dobre a je dobre dat vidlu raz za cas ku dorazu.
K 160- tkam len tolko ze by ten ram zniesol, ale geo by bola viac uz na zjazd. Ved sam pisal:
...do kopca pekne zamknem a zdvih dam na 95mm a na rovinke a dole kopcom beha pekne skoro v celom zdvihu...
Áno s týmto súhlasím, nešítal som moc prvú stranu len som reagoval na predchadzajúce príspevky. Na tom Pitchi je tá vidlica . Nevidím dôvod na výmenu, chce to možno zvyk, ak si mal predtým nejakú RST čo chodila 1/3 zdvihu tak je to jasné.
Podľa toho čo si písal si asi ani doraz nedal, takže tá vidla aj pružina je úplne ok.
s tou novou vidlou to bolo skor take fantaziirovanie ze keby sa mi strasne chce tak by som mozno do nejakej tej fox 36-ky isiel...skor som cel vedet nazor na tieto vidlice...a ta 36 van rc2 by bola podla vas lepsim riesenim ako talas/float?
36 Van RC2 sa bude správať, čo sa týka využívania zdvihu, veľmi podobne ako Pika pružinová.
36 Float RC2 bude už ku koncu progresívnejšia a doraz dať je ťažko pravdepodobné, čo u Vana až taký problém nie je.
POZOR od roku 2010 na rozdiel v tlmiči medzi 36 R a RC2 vidlicami.
>>>
Vidlice RC2 označili FIT (36tky !) a ponechali uzavretý tlmič ako tomu bolo doteraz. R ko však už nemá uzavretý tlmič bez nastavovania kompresie ako tomu bolo u vidlíc do 2009 modelov ale je tam otvorený tlmič, zaliaty tlmiacím a zároveň mazacím olejom (obdobne ako tomu bolo u 32 vidlíc doteraz)
Takže FIT vidlice majú uzavretý tlmič, kde olej je oddelený od vzduchu a bez označenia FIT sú vidlice s otvoreným tlmičom.
Zdravim, mam bike Author Dexter 09. Je na nom vidlica RST Gila TnL olejová uzamykaťelná (100 mm) Mam s nou vsak taky problem, ze je neskutocne tuha a nemozem ju stlacit ani do polovice, pritom ju mam "nastelovanu" aby pruzina bola co najmaksia. V chladnejsom pocasi ako je teraz uz nejde stlacit skoro vobec. Neviete cim to moze byt, popripade ako by sa dal tento problem odstranit? (na novu vidlu nemam € ale casom by som mozno nejaku vzduchovu za prijatelnu cenu aj kupil) Dik moc
je to tou vidlicou. pochybujem, ze sa to da nejak ohromne zlepsit, jedine co by som spravil je rozobral ju, vycistil a namazal vazelinou na vidlice. ak si netrufas tak ju mozes dat do servisu. ci sa ti to ale oplati sa musis rozhodnut sam.
je to tou vidlicou. pochybujem, ze sa to da nejak ohromne zlepsit, jedine co by som spravil je rozobral ju, vycistil a namazal vazelinou na vidlice. ak si netrufas tak ju mozes dat do servisu. ci sa ti to ale oplati sa musis rozhodnut sam.
no mal by som ist teraz s bikom na "reviziu" k tomu typkovi u ktoreho som to kupoval (ma vedla domu obchod s author bike a komponentami) tak by som sa ho na to mohol spytat Dakujem za rady
To "nastelovanie" pruziny nema ziaden ucinok,preload mozes tocit aj o zivot a aj tak to nic nezmeni...Jedine riesenie je rozobrat ju,vycistit,neviem,ci sa da v nej vymenit olej,ale aj keby sa dal,tak zbytocne vyhodene peniaze...Gilu nikdy nerozchodis tak ako by mala chodit normalna vidla Ak "by si" nasetril,tak za 115€ je v kupkole E*****n LOD
Dnes som sa dozvedel ze mam moznost vymenit tu Gilu + doplatit par € za Marzocchi Bomber kedze moj trener je riadna chlapina (asi 110-120kg) a je mu prilis makka. Ja vazim asi 75kg a tak sa pytam, ci sa oplati, resp. kolko by bolo treba doplatit aby to bolo pre mna este vyhodne. Sry ze tu furt otravujem, ale som novacik tak sa radsej na vsetko spytam
lubik: bomber 2003 a zdvih 5cm ? Nieco niekto pobabral .. to su vidlice (ak ide o olejove tlmenie), ktore sa daju servisovat za jazdy a funguju ako treba. Typicky bezne SSV patrony .. tam sa neda nic pokazit .. okrem jedinej veci .. dat prilis vela oleja. Staci naviac 20ml a nebude to chodit .. ale to nie je chyba vidlice ale servisovania.
To bude chyba jazdca (Bikera) ktorý to má v p... Jeho vidla má zdvih asi 5cm ale je to jeho vec a len som chcel povedať , že aj Bomber môže stáť za hovno
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
U RS je problémové pretekanie oleja z pod prietokových labyrintov do mazacieho oleja + sem tam pustí tesnenei pod páčkou MC/Locku.
Samozrejme financie je už iná téma, aj tak si mylsím, že sa oplatí priplatiť. Keď sa však dobre podarí dá sa zohnať aj v bazáre nejaká. Len je pravda, že tých s 15mm oskou sa moc nepredáva.
K 160- tkam len tolko ze by ten ram zniesol, ale geo by bola viac uz na zjazd. Ved sam pisal:
...do kopca pekne zamknem a zdvih dam na 95mm a na rovinke a dole kopcom beha pekne skoro v celom zdvihu...
Podľa toho čo si písal si asi ani doraz nedal, takže tá vidla aj pružina je úplne ok.
36 Float RC2 bude už ku koncu progresívnejšia a doraz dať je ťažko pravdepodobné, čo u Vana až taký problém nie je.
POZOR od roku 2010 na rozdiel v tlmiči medzi 36 R a RC2 vidlicami.
>>>
Vidlice RC2 označili FIT (36tky !) a ponechali uzavretý tlmič ako tomu bolo doteraz. R ko však už nemá uzavretý tlmič bez nastavovania kompresie ako tomu bolo u vidlíc do 2009 modelov ale je tam otvorený tlmič, zaliaty tlmiacím a zároveň mazacím olejom (obdobne ako tomu bolo u 32 vidlíc doteraz)
Takže FIT vidlice majú uzavretý tlmič, kde olej je oddelený od vzduchu a bez označenia FIT sú vidlice s otvoreným tlmičom.
Uznal som za vhodné to sem hodiť.
...tak ten je fajnovy
ale budúci rok už jednoznačne kúp novú vidlicu
no mal by som ist teraz s bikom na "reviziu" k tomu typkovi u ktoreho som to kupoval (ma vedla domu obchod s author bike a komponentami) tak by som sa ho na to mohol spytat