dnes som kupil Mongoose TYAX super v zilinskej Rivii a nejak mi zadrhava vidla SR Suntour XCR RL, 100mm zdvih, Lock Out z řídítek
vždy ked idem zo stlačenej hore a vidla mi vystreli tak poriadne zaškripoce
kamos dnes kupil ten isty bike a robi mu to tiez
treba ju riadne namazať silikonovym olejom. Mám ju tieža aj brat a na začiatku bratova krásne chodila a moja drhla, potom som ju riadne namastil a a už sú rovnaké.
Lock out je tam velice užitočný, najmä keď šlapeš do kopca.Je to poznať. A tá vidla nieje na zahodenie-s mojimi 62 kg ju dokážem stlačiť na nejakých 75mm zo 100 takže je tam aj nejaká rezerva, takže nejaké reči 17 ročných odborníkov(nič proti) o nepotrebnosti Lockoutu na tejto vidlici niesu relevantné.
BTW: Mám veľmi rád komentáre ľudí, ktorí niečo zatracujú už len kôli cenovej kategórii.
ja mám skoro novú xcr 100 lo a pruženie funguje v pohode za tu cenu myslím že je ok.nie nadarmo o nej idú reči ako najkvalitnejšej vidle v tejto cenovej relácii.len jednu vec nechápem.keď pri locknutej vidle nabehnem napr na nejakú puklinu v asfalte niečo v nej citeľne buchne.akoby kopla.má to tak byť?
tak to je,v cenovej relacii pre zaciatocnikov a rekreankov je to v celku dobra vidlica....
to buchnutie pri zamknutej vidle je asi doraz- nedoraz...u lacnejsich vzdiel je to proste tak.....niektore ich maju niektore nie
kopat nema preco lebo je zamknuta kope v pripade ze vidla nema utlm, len pruzinu a rychlost stlacenia sa rovna rychlosti vysunutia...je to citit pri jazde v terene slusne v rukach..
mozno by sa dlo s tym nieco robyt ale musis ju rozobrat a opozret pripadne vymenit za meksie...
má to pružinu a olejové tlmenie rozoberať to nebudem veď je to v záruke len sa bojím či pri tom búchaní niečo nerupne úplne tak ju nelockujem naplno ale len na polovicu
treba ju riadne namazať silikonovym olejom. Mám ju tieža aj brat a na začiatku bratova krásne chodila a moja drhla, potom som ju riadne namastil a a už sú rovnaké.
Lock out je tam velice užitočný, najmä keď šlapeš do kopca.Je to poznať. A tá vidla nieje na zahodenie-s mojimi 62 kg ju dokážem stlačiť na nejakých 75mm zo 100 takže je tam aj nejaká rezerva, takže nejaké reči 17 ročných odborníkov(nič proti) o nepotrebnosti Lockoutu na tejto vidlici niesu relevantné.
BTW: Mám veľmi rád komentáre ľudí, ktorí niečo zatracujú už len kôli cenovej kategórii.
pokial funguje lock, tak to bude poznať vždy. Aj napriek mojim 17*x+ neco si dovolím tvrdiť, že lock je na tejto vidle zbytočný. Vysvetlenie najdeš v mojich starších príspevkoch.
čo sa týka chodu, to naozaj nieje nič moc, ale neberiem to podla ceny .... ale funkčnosti. Určite by som nehovoril, že krásne chodi ...... pokial by si chcel porovnanie s inými vidlami tak skús prelúskať sekciu "charakteristika vidiel" a potom pochopíš, že nieje vidla ako vidla bez ohladu ceny. Vždy si treba zvoliť vhodný kompromis kvalita/chod/cena.
hej, ale zoženiete lepšiu vidlu za tie peniaze, prípadne bike do 20 000sk s lepšou vidlou? porovnávať sa to určite s drahšími kusmi nedá, ale vo svojej triede je to najlepšie (myslím oproti XCT/XCM , Capa, Gila a pod.)
ja mám skoro novú xcr 100 lo a pruženie funguje v pohode za tu cenu myslím že je ok.nie nadarmo o nej idú reči ako najkvalitnejšej vidle v tejto cenovej relácii.len jednu vec nechápem.keď pri locknutej vidle nabehnem napr na nejakú puklinu v asfalte niečo v nej citeľne buchne.akoby kopla.má to tak byť?
No tak ked je najkvalitnejsia v tejto triede - cenovej - tak preco sa ty tak kazi . ( nemozem pouzivat nadavky takze som pouzil radsej miernejsie slovo)
No tak ked je najkvalitnejsia v tejto triede - cenovej - tak preco sa ty tak kazi . ( nemozem pouzivat nadavky takze som pouzil radsej miernejsie slovo)
ona sa nekazí.ona tak funguje.LO máš využívať najmä hore kopcom a po asfalte.ja som na zamknutej zbehol asfaltový zjazd s dierami a vtedy ju fakt nemá význam úplne zamykať.ani pri rýchlejšej jazde po asfalte po rovine ju nezamykám naplno.prasklinu na asfalte nájdeš všade a vtedy sa tá vidla mierne ozve buchnutím (asi dorazu).okrem toho nie je to určená na asfalt.ty poznáš kvalitnejšiu vidlu v cene XCR LO?prezraď
mam tuto vidlu (ale lock out nemam z riaditok) a ide paradne ale po sulove sa mi sekal... vobec nepruci.. stlacim ju asi 3 cm a vyrazi mi ju spat.. hore.. neviete mi niekto pomoct? preco to robi? moze byt v nej voda? alebo mi ostava len servis
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
to buchnutie pri zamknutej vidle je asi doraz- nedoraz...u lacnejsich vzdiel je to proste tak.....niektore ich maju niektore nie
kopat nema preco lebo je zamknuta kope v pripade ze vidla nema utlm, len pruzinu a rychlost stlacenia sa rovna rychlosti vysunutia...je to citit pri jazde v terene slusne v rukach..
mozno by sa dlo s tym nieco robyt ale musis ju rozobrat a opozret pripadne vymenit za meksie...
pokial funguje lock, tak to bude poznať vždy. Aj napriek mojim 17*x+ neco si dovolím tvrdiť, že lock je na tejto vidle zbytočný. Vysvetlenie najdeš v mojich starších príspevkoch.
čo sa týka chodu, to naozaj nieje nič moc, ale neberiem to podla ceny .... ale funkčnosti. Určite by som nehovoril, že krásne chodi ...... pokial by si chcel porovnanie s inými vidlami tak skús prelúskať sekciu "charakteristika vidiel" a potom pochopíš, že nieje vidla ako vidla bez ohladu ceny. Vždy si treba zvoliť vhodný kompromis kvalita/chod/cena.
lock
No tak ked je najkvalitnejsia v tejto triede - cenovej - tak preco sa ty tak kazi
No tak ked je najkvalitnejsia v tejto triede - cenovej - tak preco sa ty tak kazi