V januári 2011 som si v nemenovanej predajni zakúpil bicykel Superior XP 920 (2010) aj vzhľadom na skutočnosť, že z roka na rok som jazdil väčší počet kilometrov a absolvoval väčší počet maratónov. S odstupom času vidím základný problém v odpruženej vidlici. Nečakal som od vidlice Manitou Match Super Absolute LO žiadne veľké zázraky ale v porovnaní s vidlicami na predchádzajúcich bicykloch (Top Gun, RST Gila) som nepocítil až taký kvantitatívny pokrok k lepšiemu. Najväčší problém boli vytrasené ruky a najmä vytŕpnuté zápästia po cca. 2 hodinách jazdy v teréne. Realizoval som menší upragrade – výmena gripov, dokúpenie rohov a rukavíc ale bez výraznej pocitovej zmeny k lepšiemu. Predpokladám, že spoločným menovateľom problémov je vidlica, preto uvažujem o jej výmene a poprosil by som radu, ktorým smerom sa uberať. Často sa tu skloňujú vidlice TT E*****n, Axon a Reba. Ktorú by ste odporučili a prečo? Prípadne ďalšie návrhy. Poteším sa každej rade a postrehu.
V súčasnosti to vidím na TT E*****n. Po preštudovaní ďalších tém si myslím, že kúpou HT som asi urobil chybu a po sezóne sa budem ohliadať za „viac komfortným“ bikom .
Žena ma na bajku Bomberu MXR coil 100mm (r.2002), jazdil som ju pred ňou hádam 7 rokov a môžem povedať, že vzhľadom na jej takmer bezúdržbovosť (3x menený olej; 1x guferá) by niektorým z vás asi padla sánka, ako stále chodí...ešte dodám názor (môj!), že sa požiadavka na citlivosť a ,,superchod" vidlíc u HT preceňuje...
V súčasnosti to vidím na TT E*****n. Po preštudovaní ďalších tém si myslím, že kúpou HT som asi urobil chybu a po sezóne sa budem ohliadať za „viac komfortným“ bikom .
THE-END si písal že si prerobil Axona 2011 z vazelínového mazania na olejové ma to zaujalo lebo som počul že vidla je omnoho citlivejšia je to náročné finančne ako sa to dá prerobiť respektíve kde?
Je to úplne jednoduché,potrebuješ asi 2-3 deci vidlicového oleja 2,5-5 wt (s kamošom sme použili 7,5,ale ten je príliš hustý).Najprv musíš kompletne rozobrať a očistit vidlicu od vazelíny,potom naspet poskladať.Ked nasadíš naspet vonkajšie nohy,otoč vidlicu hore nohami a cez dierku pre šróbi nalej do obydvoch nôh asi 60-80ml oleja.Pod šróbiky daj gumové o-krúžky,alebo ešte lepšie fiberové tesnenie.
To PatrikL: Taký frajer nie som, aby som vedel prehodiť na nový rám všetky komponenty zo Superiora a v neposlednom rade treba ešte rátať s nákladmi na vidlicu, tlmič a neviem čo ešte. To už by som sa radšej ohliadol za fullom z bazáru.
Ale nebol si ďaleko...pôvodne som chcel kúpiť Radon z bike-dsicount, ale v poslednej chvíli som sa rozhodol pre kamenný obchod.
Je to úplne jednoduché,potrebuješ asi 2-3 deci vidlicového oleja 2,5-5 wt (s kamošom sme použili 7,5,ale ten je príliš hustý).Najprv musíš kompletne rozobrať a očistit vidlicu od vazelíny,potom naspet poskladať.Ked nasadíš naspet vonkajšie nohy,otoč vidlicu hore nohami a cez dierku pre šróbi nalej do obydvoch nôh asi 60-80ml oleja.Pod šróbiky daj gumové o-krúžky,alebo ešte lepšie fiberové tesnenie.
no postup vyzerá jednoducho no prax bude pri mne asi o inom kdeže som vidlicu v živote nerozoberal tak to asi radšej nejdem riskovať
1.Podľa mojich vedomostí je na mazanie vhodnejší hustejší olej (nemýliť si mazacie vlastnosti s tlmiacimi).
2.60-80mm v každej nohe? nieje to veľa (neobmedzi to zdvih vidlice? -> nenarazia vnútorné nohy na hydraulickú stenu?)? Pýtam sa preto, že do mojej Van 36 (160mm) sa podľa výrobcu leje po 30mm do každej nohy...
ja som počul že do Axon/E*****n by malo ísť 15ml až 20ml oleja do každej nohy .... ale sám sa do prerábky z vazelinového do olejového mazania radšej nepustím... nemá tá vidlica potom vakel ked tá vazelína je predsa hustejšia a možno aj vymedzuje nejakú tú vôlu hmmm
Jo,asi som sa sekol,má tam ísť fakt okolo 20-40ml,na tom prerábaní nieje čo pokaziť,hlavne nezabudni sfúknuť vidlu lebo budeš zbierať veci po izbe pozri si suntour service videá,podla toho to rozober a poskladať je to hračka.A ešte nad vzduchoví piest nalej trocha hustého oleja
take co chcem som nasiel iba tu http://www.bikesdecals.com/2011-rockshox-reba-xx-decals-kit-red-p-644.html , ale z takychto zahranicnych stranok sa "bojim" brat. Nechapem preco SID nalepky maju skoro vsade ale na Rebu je to skoro nezohnatelne.. A davat Sid nalepky na Rebu, to uz by som bol "fejker".
Neviete kde by mohol byť pes zakopaný? V úvode témy som vyjadril pochybnosti nad nedostatočnou citlivosťou vidlice, ktorá spôsobuje tŕpnutie dlaní. Dnes som bol po 2 mesiacoch s MTB na výjazde a už po úvodných 13 km jazdy po ceste som začal prekladať ruky na riaditkách od tŕpnutia. Na cestnom tento problém vôbec nepociťujem.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ako som už písal, za nízku cenu môže byť, hlavne že si spokojný
V súčasnosti to vidím na TT E*****n. Po preštudovaní ďalších tém si myslím, že kúpou HT som asi urobil chybu a po sezóne sa budem ohliadať za „viac komfortným“ bikom
V súčasnosti to vidím na TT E*****n. Po preštudovaní ďalších tém si myslím, že kúpou HT som asi urobil chybu a po sezóne sa budem ohliadať za „viac komfortným“ bikom
sprav si radosť už teraz
tento rám si chcem zadovážiť aj ja
Ale nebol si ďaleko...pôvodne som chcel kúpiť Radon z bike-dsicount, ale v poslednej chvíli som sa rozhodol pre kamenný obchod.
no postup vyzerá jednoducho no prax bude pri mne asi o inom kdeže som vidlicu v živote nerozoberal tak to asi radšej nejdem riskovať
1.Podľa mojich vedomostí je na mazanie vhodnejší hustejší olej (nemýliť si mazacie vlastnosti s tlmiacimi).
2.60-80mm v každej nohe? nieje to veľa (neobmedzi to zdvih vidlice? -> nenarazia vnútorné nohy na hydraulickú stenu?)? Pýtam sa preto, že do mojej Van 36 (160mm) sa podľa výrobcu leje po 30mm do každej nohy...
http://www.ebay.com/sch/i.html?_sacat=0&_from=R40&_nkw=rock%20shox%20reba%20decals&_sop=15