Zdravim ludkovia, ma tu niekto z vas skusenosti so zapletenymi kolesami Shimano, napr. WHM540 alebo nieco podobne?? Zaujima ma vsetko co sa tyka vydrze, starostlivosti atd... Co sa mi oplati kupit, nejake zapletene Shimanka ci skor Mavicy alebo nieco ine?? Mam vahu priblizne 65kg. Vdaka za radu
Zapletané kolesá sú podla mňa ako každé iné,podaktorí tvrdia,že sú tuhšie.Ale to hádam záleží aj od výpletu.A niektoré modely sa mi zdajú príliš drahé.Mne sa osvedčila kombinácia ráfov Alexrims TD 17 Disc,náboje AUTHOR na priemysloch + orech s SH DEORE a výplet DT Alpin.Kazety používam výlučne SRAM X.7 alebo X.9,k plnej spokojnosti.Vydržia viac ako Shimano.Ak kupuješ VELO,tak v čísle 2/2003 je od strany 44 prehľad a test asi desiatich modelov "pleteniek".
Jazdím Rolfy už tretiu (alebo štvrtú?) sezónu a NO PROBLEM. Problémy s nábojmi žiadne (DT SWISS), drôty detto (za ten čas pustilil iba dva), ráfy držia a to ich vôbec nešetrím. Takže som za. Hlavnú úlohu však hrala servisovateľnosť v slovenských podmienkach, takže MAVIC bol z kola von ako prvý, Shimanko malo trochu nadváhu (čo sa už teraz vylepšuje).
Kvalitné kolesá z klasických komponentov majú hlavnú výhodu v jednoduchšom servise, takisto váhovo sú porovnateľné (bohužiaľ potom aj cenou). Zapletený set jednoznačne vylepší dizajn bajku (nie zanedbateľná vec!!!).
A záver: kto na čo má, obsah mešca vždy rozhodne.
Diky za rady ludia. Chcem len podotknut ze na biku budem mat urcite V-cka (Avid SD5), ziadne disky nechcem.
Co sa tyka tych Rolfov, pocul som ze su fakt dobre, ale daju sa este vobec zohnat? Pripadne by ma zaujimala aj cena, Shimanka WHM540 mozem mat nove za 9 litrov (predne aj zadne).
A co sa tyka celkovo tych kolies, som rozhodnuty investovat do nich zhruba 10 litrov, mozno aj viac, zalezi na tom co by to bolo.
Píšem ešte niečo.
Na druhom bajku som si v rámci voľného času zrekonštruoval kolesá. Náby LX, ráfky nejaké postaršie Mavic 238 a dal som do toho výplet možno drahší ako tie náby a ráfy dokopy. Dopredu DT 2-1,5-2 + duralové niple, radiálny výplet, dozadu na jednu stranu DT 2-1,5-2 radiálny a ku kazete 2-1,8-2 a taisto Alu niple. Okrem toho, že to fantasticky vyzerá, tak to aj fantasticky ide a čo ma dostalo - keď som to dal na váhu, tak to bolo iba o pár chlpov ťažšie ako tie rolfy. Takže NEŠETRIŤ NA VÝPLETE !!!
možno smiešna otázka, ale keď chcem zohladniť kvalitu pred cenou a vyhnúť sa náchylnosti na osmičku, aké ráfy/výplet odporúčate, aby to znieslo maximum, nie som gramár, takže ani na váhe mi nezáleží... práve som odfajčil alexrimsa...
aká je najlepšia prevencia pred vznikom osmičky? čo na to hustenie duší? Fullky sú menej náchylnejšie pri kompenzácii nárazu na osmičku?
1. naučiť sa jazdiť (nič v zlom )
2. kvalitný ráf a výplet
ale keď náhodou zaprasíš o nejaký kmeň, kameň, nevýjde ti drop tak ro***** všetko..
ak na výdrž s normál váhou na XC (predpokladám) tak ráf cca 400-450g a špice min 2-1.8-2 alebo plné 2 napr od DTčka..
no hej odjazdil som na nich 1700kiláčov za dva mesiace čo ten bike mám a dnes mi nejako nevydala jazda na prednom obehlo ma zadné koleso tak dostalo bočnú pecku
Dá sa prosím aj konkretizovať "presne toto si kúp" ?
tých 200gramov naviac mi nevadí, ale zasa tie biele XR400 sa mi páčia viac rozmýšlal som aj nad redesingom ráfov... najskôr bordové... ale tie mi prišli také nevýrazné i keď pekné, ale biele sa mi páčia viac pôsobia tak výrazne... teda pokial nebudu zaprasené od blata
tak sa aj ja prizivim na 5 rokov starej teme:) poradte koleso na AM/EM, zadne, s 10mm osou. po tom co som zistil ze naboje novatec nie su take inteligentne ako Hopy a nedaju sa jednoducho prerabat tak mi nezostava nic ine ako kupit cele koleso (prepletat len naboj sa mi prilis nechce). moja vaha 80kg. par gramov naviac mi nevadi skor mi ide o co najrozumnejsiu cenu, ktora by neohrozovala funkcnost.
aké máte skúsenosti s rôznymi druhmi výpletu/nábojov
čo novinky 24 š*****v? viď foto, pôsobí to hrubšie ale asi ukončenie š***** do nipla bude aj tak rovnako tenké ako pri klasike či?
je najpevnejšie ostať pri 36 dierovom klasickom systéme a ísť do hrubých š*****v? a čo niple? dural alebo nerez ocel? aké máte skúsenosti? potrebujem niečo čo naozaj vydrží aj prasačiny... díky
... potrebujem niečo čo naozaj vydrží aj prasačiny... díky
tak zůstaň u 36 špic a ideál 2mm nezeslabované
logicky míň drátů se projeví, i když sou silnější,
navíc výplety které máš na fotkách jsou závodní a moc prasečin nevydrží, a Remerx je kapitola sama pro sebe, škoda, ale vypadají dobře to jooooo
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Kvalitné kolesá z klasických komponentov majú hlavnú výhodu v jednoduchšom servise, takisto váhovo sú porovnateľné (bohužiaľ potom aj cenou). Zapletený set jednoznačne vylepší dizajn bajku (nie zanedbateľná vec!!!).
A záver: kto na čo má, obsah mešca vždy rozhodne.
Co sa tyka tych Rolfov, pocul som ze su fakt dobre, ale daju sa este vobec zohnat? Pripadne by ma zaujimala aj cena, Shimanka WHM540 mozem mat nove za 9 litrov (predne aj zadne).
A co sa tyka celkovo tych kolies, som rozhodnuty investovat do nich zhruba 10 litrov, mozno aj viac, zalezi na tom co by to bolo.
Na druhom bajku som si v rámci voľného času zrekonštruoval kolesá. Náby LX, ráfky nejaké postaršie Mavic 238 a dal som do toho výplet možno drahší ako tie náby a ráfy dokopy. Dopredu DT 2-1,5-2 + duralové niple, radiálny výplet, dozadu na jednu stranu DT 2-1,5-2 radiálny a ku kazete 2-1,8-2 a taisto Alu niple. Okrem toho, že to fantasticky vyzerá, tak to aj fantasticky ide a čo ma dostalo - keď som to dal na váhu, tak to bolo iba o pár chlpov ťažšie ako tie rolfy. Takže NEŠETRIŤ NA VÝPLETE !!!
aká je najlepšia prevencia pred vznikom osmičky? čo na to hustenie duší? Fullky sú menej náchylnejšie pri kompenzácii nárazu na osmičku?
díky
2. kvalitný ráf a výplet
ale keď náhodou zaprasíš o nejaký kmeň, kameň, nevýjde ti drop tak ro***** všetko..
ak na výdrž s normál váhou na XC (predpokladám) tak ráf cca 400-450g a špice min 2-1.8-2 alebo plné 2 napr od DTčka..
2. kvalitný ráf a výplet
Dá sa prosím aj konkretizovať "presne toto si kúp" ?
ale ak si skákavé prasa a vela vymýšlaš http://www.bottico.cz/admin/modules/vyrobkysk.php?idKateg=6&idsk=189 len to sú ťažké kravy
ale ak si skákavé prasa a vela vymýšlaš http://www.bottico.cz/admin/modules/vyrobkysk.php?idKateg=6&idsk=189 len to sú ťažké kravy
tých 200gramov naviac mi nevadí, ale zasa tie biele XR400 sa mi páčia viac
K prasačinám len toľko, že keď sme šli hrebeňovku Veľkej Fatry, stretli sme borca na enduro biku (RM Slayer SXC) a mal tam ráfky ZTR Olympic
mnavak: tu máš pár za cenu jedného (suncycle.sk)
http://www.bike-components.de/products/info/p24593_E-2200-Disc-6-Loch-Laufradsatz-20mm-Steckachse.html
ale dik za ochotu.
aké máte skúsenosti s rôznymi druhmi výpletu/nábojov
čo novinky 24 š*****v? viď foto, pôsobí to hrubšie ale asi ukončenie š***** do nipla bude aj tak rovnako tenké ako pri klasike či?
je najpevnejšie ostať pri 36 dierovom klasickom systéme a ísť do hrubých š*****v? a čo niple? dural alebo nerez ocel? aké máte skúsenosti? potrebujem niečo čo naozaj vydrží aj prasačiny... díky
tak zůstaň u 36 špic a ideál 2mm nezeslabované
logicky míň drátů se projeví, i když sou silnější,
navíc výplety které máš na fotkách jsou závodní a moc prasečin nevydrží, a Remerx
Je tam len iny tvar hlavicky drotov