Kategórie
Bike-techZnicena kazeta XTR CS-M9101 po cca 1500km # radenie # skúsenosti # poradenstvo # kazeta # pohon # životnosť # technické otázky # nákup
posledný komentár: 12. 12. 2013 o 11:44
savings Shimano XT RD-M8000 prehadzovačka, 11-kolo, GS dlhé ramienko, Shadow+
54,99 €
savings
MOC 125 €
savings Shimano XT RD-M781 prehadzovačka, 10-kolo, super dlhé ramienko (SGS), Shadow RD, čierna
69,90 €
savings
MOC 102 €
-12% Shimano Deore RD-M6100-SGS prehadzovačka, 12-kolo, Shadow+
34,99 €
-12%
MOC 68,99 €
savings Shimano SLX M7100 prehadzovačka 12-kolo, super dlhé ramienko (SGS), Shadow+
52,99 €
savings
MOC 93,99 €
Akcia -19% Shimano XTR RD-M9100-GS prehadzovačka, 12-kolo, Shadow+
211 €
-19%
MOC 339 €
Akcia -18% SRAM GX Type 2.1 prehadzovačka, 10-kolo, dlhé ramienko
60,99 €
-18%
MOC 92,99 €
-11% Shimano Deore RD-M5130-GS prehadzovačka pre elektrobicykle, 10-kolo, dlhé ramienko Shadow+
40 €
-11%
MOC 66,99 €
-14% Shimano XT RD-M786 prehadzovačka, 10-kolo, dlhé ramienko (GS), Shadow+
60,99 €
-14%
MOC 111 €
savings SRAM GX prehadzovačka, 11-kolo, dlhé ramienko, červený pruh
103 €
savings
MOC 164 €
Akcia -53% microSHIFT XCD RD-M865M prehadzovačka, 11-kolo, stredné ramienko
27,99 €
-53%
MOC 73,99 €
-5% Shimano XT RD-M781-GS prehadzovačka, 10-kolo, dlhé ramienko
69,90 €
-5%
MOC 102 €
tie male zuby su nabehové, tak vyrobené, pokial nestriela reťaz, tak neriešiť a jazdiť
okrem toho XTR je top sada uz len tak na papieri. ak porovnas shimano so sramom tak xtr je niekde na urovni X0. ta kazeta sa predavala po 250€ co je takmer polovica od sramu. a aj za to stoji. bohuzial XT je hmotnostne mimo.
no a ten malinky zubok je ok, ma to tak byt. ako pisal zihadlo to su nabehove zuby. jazdit pokial pri silnom zabere nezacne preskakovat retaz. ale popravde mam ju mesiac a zda sa mi ze je z blata. hlinikovy pastorok na garbaruk kazete nevyzeral po 3 rokoch tak ako na xtr po mesiaci.
a pozri sa ako radi - ci neradi stale v plnom zabere. aj ked teda HG+ je na to robene a chvalia sa tym, loogicky musia zuby viac trpiet a na tom hliniku je to hned vidiet. pri preradeni trebba mierne upustit paru
lebo to presne na tom prevode zle radi ....
lebo jazdi zavodne a nedam jej na 8,3 kg fulku miesto top kazety kovadlinu ...
ako pises Garbaruk je z blata a znicila dve ... ale tam znicila spodny 2 a 3 pastorok ....
mne to tiež neradí dokonale, nikdy skoro, ale to neznanemá, že je KO kazeta
môžem ti odfotiť svoju kazetu, tie zuby mam uplne rovnaké
ako pises Garbaruk je z blata a znicila dve ... ale tam znicila spodny 2 a 3 pastorok ....
Ked ma dcéra tento rozpocet a minul si uz tolko na kazety , nepremyslal si nad elektrickou sadou hoci aj od shimana ktore je spätne kompatibilne s terajsimi shimano kazetami. Prave v radení v zabere je elektricka sada excelentna a podla mna predlzi aj zivotnost kazete. Tam clovek uz nemyslí na to kedy preradi moze uplne aj zabudnut ako kedysi fungovalo radenie a uz vôvec nemyslí na to ci pri preradení upustí zo záberu , proste to za neho dokonalo klikne. A to by jej prinieslo v pretekoch aj konkurencnu vyhodu ze nemusi mysliet na upustenie zo zaberu pre dobre preradenie. Ja jazdim na mojom bicykli mechanicku sadu za svoje a proste viem kedy radit a kedy nie a mam to zafixovane. Ale tuto vyhodu som si vsimol ked som testoval zo zvedavosti ebike kde som v tretom stupni dopomoci motora v stojke este k tomu do mierneho kopca proste preradil omylom tym ze som drgol dlaňou do toho sram ovládača v tvare kolísky az som az som sa zlakol ze "a teraz som mu roztrhol retaz". V tom momente viem ze na mechanike by to bol riadny škripot. A sram transmision to elegentne preradil za mna a ostal som z toho paf a pochopil ze prave o to ide pri elektrickej sade. Ze nech sa deje cokolvek ono to za cloveka hladko zaradi.
Teraz je mode, ze vsetko vies cvakat v tahu, ale ked tam nie je aspon elementarne racio, tak to potom takto dopadne. Proste v tahu cez 3-4 nemoze davat.