Prišiel čas, kedy sme ukončili prípravu propozícií na 7. ročník Kráľovského MTB maratónu. Do kalendára si pridajte 23. august 2014 - bude to akcia ako sa patrí!
Novinky a zaujímaovosti budeme prinášať postupne. Niektorí z vás už určite zaregistrovali, že Enduro trať na našom maratóne je súčasťou série Scott Enduro X Race (http://www.enduroxrace.cz), na čo sme patrične hrdí.
Zároveň vás pozývame na premietanie známeho slovenského cestovateľa, dobrodruha a filmového režiséra Pavla Barabáša v predvečer maratónu. Na toto sa veľmi teším aj ja osobne.
Tešíme sa na vás!
Pegas
Z čoho mi ale vlasy dupkom stavajú už druhý rok, je že na 3 RS-kach z piatich sme v tom istom čase ,,slalomovali" medzi maratóncami z 90-ky aj z 50-tky. Mám z toho dojem, že ,,naše" Enduro beriete len ako okrajovú záležitosť (chápem, nebolo nás ani 50), ale zdravie a bezpečnosť boli pre všetkých zúčastnených v týchto úsekoch trate na veľmi tenkom lade !!! Ak nás do budúcna z akýchkoľvek dôvodov neviete v meraných úsekoch separovať od maratónske časti, radšej Enduro kategóriu nerobte vôbec. Inak sa Vám tam aj vzhľadom na stúpajúci trend súťažiacich v Endure raz niekto prizabije...
Moje postrehy:
Znicene znacenie okolo Lacnova - skoda, trosku som cakal na niekoho, kto to pozna. Nie je to vina organizatorov. Ako riesenie ma napada permanentne - celorocne znacenie trate na stromoch ako turisticke znacenie. Asi v SVK podmiekach nerealne...
Urcite do buducna vyriesit spolocne useky pre Enduro a maratoncov - momentalne je to nebezpecne pre obe kategorie. Bud uplne oddelit alebo premysliet system startovania enduristov na RZ. Ako priklad uvediem, ze vcera zo Slubice predo mnou lahol 50-tkar s bicyklom cez chodnik , stihol som zastat a uz sa rutil endurak a LTT sme stiahli bike.
Urcite na niektorych usekoch pridat organizatorov. Jednak pre pripadnu pomoc a navigaciu. Urcite zo Slubice na krizovatky lesnych ciest, Dubravsky singel, nad V. Slavkovom na lukach. A samozrejme vsade kde je kostlivec.
Za mna mozem povedat, ze nepotrebujem ziadnu tasku s prezentami, tombolu a kludne si startovne aj priplatim ak to moze pomoc organizatorm zabezpecit trate lepsie.
Obdivujem organizatorov za vysekanie a vyhrabanie chodnikov po kalamite a drzim palce do buducna a este raz dakujem.
po prvy krat som siel pretek na najkratsej trati, nechal som sa presvedcit na kategoriu 25 km team, no nelutujem, tempo bolo hardcore (priemerne tepy AVG na hodnte 186).
na 25ke toho vela nazazijete, jedine na com sa doteraz smejem a prijemene ma pobavilo, bola mensia kolizia, ked som pred vyslapom na hrad takmer zroloval cca 6tich panov v monterkach. prechadzal som okolo organizatora (panov na mna neupozornil) pri vjazde na cca meter siroky zelezny mostik, na kt. prave pani vstupovali, nieco som po nich zakrical a zacali skakat zo strany na stranu, aby sa mi vyhli... pohlad pre bohov, tak som sa neskor zasmial
dakujem za foto, tesim sa na dalsie. pridam jedno samolube
posledný komentár: 22. 8. 2025 o 20:08
posledný komentár: 2. 10. 2011 o 21:35