Tak snáď som sa rozhodol aj s priateľmi s CYKLOPOZITÍVU, že založime po piaty krát novú tému a tento raz na Francúzky spôsob.....
LAPIERRE FATRANSKÝ MTB MARATÓN 2010!!!!!
Všetky informácie nájdete na stránke už Vám známej http://www.cyklopozitiv.sk
Nové dresy, staré trate, dobrá nálada super tombola a iné pikošky.....
Chceme zachovať kvalitu a radosť s bikovania...
Od 5.3. bude spustené online prihlasovanie...
Terry & company
posledný komentár: 17. 7. 2011 o 20:19
kedze ja som niekolko rokov hraval hadzanu tak nemam pravo zucastnit sa pretekov, maratonu v cyklistike len preto lebo som objektivne na tom fyziicky trocha inde ako celozivotny cyklista ?
to tu je predsa vykonostny sport, naozaj nemam ambiciu zucastnovat majstrovstiev slovenska, europy, sveta, olympiady...
sport na nasej urovni sa robi pre radost. ak si chcu cyklisti zorganizovat preteky len pre uzavretu spolocnost, tak im predsa nic nebrani.
vyska startovneho sa predsa odvija od toho, kolko ludi pride a tym padom ak tam bude len 50 pretekarov a nie 500 tak sa vsetky nalezitosti sa budu zrejme pohybovat na inej urovni
CMS, ak dobre viem, bola vytvorena nadšencami, ako rýdzo amatérske podujatie,
ktoré časom začalo naberat trošku lepšiu úroven a zrazu masters zistili, že
(medzi seberovnou skupinou napr v česko-slovensku veľkú šancu asi nemajú) a dostať sa, pre nich na bedňu v CMS, nebude až také tažké a tak sa niekolko z nich rozhodlo pozbierať ceny amatérom
lebo SZC "pravdepodobne" nema o nich a maratonske preteky nejaký super veľký záujem
dost bolo OT
Samozrejme bude fungovať uschovňa na veci aj na biky..
len toto keď si povedia objektívne všetci, tak pojde závodiť prvá 10. a možme celé maratóny zabaliť.. pretože kto sa pojde pobiť o 54 miesto?
ja mám práve pocit, že maratóny sú organizované pre ludí, cykloturistov a nie pre (profi)pretekárov! Keby šlo len o pretekárov mal by maratóny organizovať a sponzorovať SZC
keď už sa rozčulovať tak nad týmto..
nevravím že ako hobby jazdec sa nemožem dostať na bedňu, ale aby som závodil spolu s profi/repre jazdcami? Na druhej strane si možem povedať, že som za nimi len 10min, 30min, hodinu...
Bude sa dať....
proti víťazovi (profíkovi) má 3 násobný, proti hobby víťazovi 2 násobný..
imho ale keďže trasu prešiel výber bol správny..
ten jazdec čo prejde 100km pomalšie (s rozumom) na strednej može viac zadupať a byť v popredných miestach ale čo z toho keď bude nevybikovaný
okrem toho málo maratónov čaká fakt na posledného účastníka na trati aby začalo vyhlasovanie a tombola, tak neviem prečo prekáža neskorší dojazd..
a to nehovorím o tom že stačia 2 defekty a už sa neplánovane ide pešo.. alebo zle rozvrhnutá voda a tyčinky a už je hlaďák, kŕče, kríza jak hovado..
nie je. ked pozriem na kolegov aki su spokojni ze za 5 hodin dali 50km trasu ako ich to bavilo a aki su plni zazitkov som presvedceny ze trasu zvolili spravne. aj ked im vitaz dal 2hodiny 40minut.
CMS, ak dobre viem, bola vytvorena nadšencami, ako rýdzo amatérske podujatie,
ktoré časom začalo naberat trošku lepšiu úroven a zrazu masters zistili, že
(medzi seberovnou skupinou napr v česko-slovensku veľkú šancu asi nemajú) a dostať sa, pre nich na bedňu v CMS, nebude až také tažké a tak sa niekolko z nich rozhodlo pozbierať ceny amatérom
lebo SZC "pravdepodobne" nema o nich a maratonske preteky nejaký super veľký záujem
dost bolo OT
Máš pravdu v tom, že SZC rieši veci tak ako rieši.... Ďalšia vec o "tak sa niekolko z nich rozhodlo pozbierať ceny amatérom" na Fatrane to riešime napr. tak, že ten kto sa postaví na bedňu nech sa tam postaví však všetka česť, diplom, pohar atď... Pre tých, ktorý to nedaju na bedňu platí (aj keď je to o niečom trochu inak ale predsa), aj keď prejde trať posledný na bicykli za 800e može po tombole (s min200cenami) odísť na "lapierry" za 2600e. V rámci hesla: Nieje dôležité vyhrať, ale....
Veď aj Fatru začalo organizovať pár ľudí -amatérov okolo Ľuba Dubkalu, ktorí sa učili za chodu.
A teraz je z toho jeden z najlepšie organizovaných a hodnotených pretekov. A to napríklad aj vďaka tomu, že je tam na každom desiatom km. občerstvovačka. Kto nechce, nech pokračuje v jazde, státie na občerstvovačke nie je povinné.
imho ale keďže trasu prešiel výber bol správny..
ten jazdec čo prejde 100km pomalšie (s rozumom) na strednej može viac zadupať a byť v popredných miestach ale čo z toho keď bude nevybikovaný
okrem toho málo maratónov čaká fakt na posledného účastníka na trati aby začalo vyhlasovanie a tombola, tak neviem prečo prekáža neskorší dojazd..
a to nehovorím o tom že stačia 2 defekty a už sa neplánovane ide pešo.. alebo zle rozvrhnutá voda a tyčinky a už je hlaďák, kŕče, kríza jak hovado..
poznáš nejakých profíkov čo jazdia horskú cyklistiku v SR? Ja bohužiaľ nie.Barényi, Haring, Bíroš a iní nimi nie sú. Profíci predsa nepracujú. Choď sa pozrieť do Oslian do KCK, kto tam pracuje.
Sú iba leniví a neleniví a viac a menej talentovaní amatérsky cyklisti. To, že sa nedostaneš na bedňu je tvoja chyba (súťažiš s rovnocennými súpermi). Niekto obetuje čas cyklistike a niekto zase internetu a fóram. Ale SZC by sa mohol angažovať aj v XCM.
Podľa mňa by mali byť na maratónoch časové limity (prísnejšie ako na Fatrane). Niektorí preceňujú svoje schopnsti a stravia na trati aj 7 či 8 hodín. Najmä ohrozujú svoje zdravie. Neda sa koncentrovať 8 hodín (najmä ak dotyčný nie je trénovaný) a môže prísť chyba v zjazde vo veľkej rýchlosti.
Sú iba leniví a neleniví a viac a menej talentovaní amatérsky cyklisti. To, že sa nedostaneš na bedňu je tvoja chyba (súťažiš s rovnocennými súpermi). Niekto obetuje čas cyklistike a niekto zase internetu a fóram. Ale SZC by sa mohol angažovať aj v XCM.
Podľa mňa by mali byť na maratónoch časové limity (prísnejšie ako na Fatrane). Niektorí preceňujú svoje schopnsti a stravia na trati aj 7 či 8 hodín. Najmä ohrozujú svoje zdravie. Neda sa koncentrovať 8 hodín (najmä ak dotyčný nie je trénovaný) a môže prísť chyba v zjazde vo veľkej rýchlosti.
Tak v tomto ti budem kúštik oponovať, pretože tu porovnávaš podľa mňa hrušky s jablkami..A hlavne chytáš za slovíčka..Viacej by som premýšlal nad tým, čo píšeš. Keď pod pojmom "profík" si predstavuješ človeka, ktorý sa živí výhradne cyklistikou neberiem ti to, ale maj na pamäti, že iní (napríklad ja) si možno pod pojmom "profík" (teda v rámci Slovenska) predstavujú trebárs bývalého profíka(ako napr. Milan) alebo chalanov, čo sú reprezentantmi krajiny, či iných odchovancov športových škôl, ktorí boli a sú "cepovaní" takpovediac odmalička, majú nejaké to zázemie(materiálne,klubové) a moc by som ich neporovnával s ľuďmi(ako napr. ja), ktorí sa k cyklistike dostali vlastnou cestičkou v neskoršom veku bez zázemia..Ak je toto podľa teba férové, tak sa viacej nemám o čom rozprávať..
Nechcel som otvárať žiadny flame, debata začala pri Brutale (resp. tratiach +- 80 km), tak som pokračoval o tom (lebo úvahy lákať na prémie pretekárov na polovičnú trať by boli podľa mňa trošku čudné). Z vlastnej skúsenosti viem, že polmaratón zvládnu aj baby, čo používajú bicykel len ako presun na zmrzlinu a za kamoškou pozrieť fotky zo stužkovej, tiež zhruba na úrovni 50 km za 5 hodín, ale to jednak nepovažujem za žiadnu tragédiu a súhlasím aj s tým, že tento výber je rovnako ako u kolegov celkom v poriadku. Išlo mi skôr o borcov, čo na trati strávia 7-8-9 alebo viac hodín, lebo pri nich sa už fráza "spokojný, vyjazdený do pohody a plný zážitkov" dá použiť len výnimočne ...