Ja som špekuloval medzi týmto a koncom septembra šarišským. Na zelenej stope som bol 2001 a to sa vtedy jazdilo po hrebeni. Teraz som kukal mapu a motá sa to po doline. Aspoň mi to tak pripadá. Okrem toho je tento maratón spojený s dosť výraznou dlhodoubou nespokojnosťou štartujúcich, nehovoriac o jednom vážnom prúseri spred 2 rokov. Takže spoločensky štrajkujem a pôjdem do Prešova.
pisosip: čo za "priekak" sa udial ? ja špekulujem nad tým polmaratónom 39,5km/1260m rozhodne však nemám nejaké ambície, iba si vychutnať atmosféru pretekov, a trochu pobikovať. O nespokojnosti som čo to čítal, ale minulý ročník to zobral do rúk iný organizátor tak sa to vraj o dosť polepšilo.
pisosip: čo za "priekak" sa udial ? ja špekulujem nad tým polmaratónom 39,5km/1260m rozhodne však nemám nejaké ambície, iba si vychutnať atmosféru pretekov, a trochu pobikovať. O nespokojnosti som čo to čítal, ale minulý ročník to zobral do rúk iný organizátor tak sa to vraj o dosť polepšilo.
Krátky report z trate:
prešiel som si celý okruh a trať sa mi páči. Od štartu v BB ide trať v dvoch súvislých stúpaniach s malou "medzihrou" okolo Kordík (až sem trať roku 2005) do najvyššieho bodu.
Dá sa to vytiahnuť v sedle ale sú tam 2-3 kratšie stúpania cez 23% - na dlhej trati tu asi budem šetriť sily.
Zjazdy relatívne (až na 1 asfaltový úsek) pomalšie, kamenisté, miestami čerstvý štrk- pozor na to.
Prakticky po celej trati sa dá predbiehať , je dostatočne široká.
Pre tých menej ambicióznych sú z hrebeňa pekné "kochacie"výhľady do kotliny.
Dĺžka i prevýšenie sedia s propozíciami.
Odporúčam pretek.
tak pridam ja svoj zažitok z trati /čo som išiel iba tak tadial/ aký taký kopček celkom do pohody bude na riečanské sedlo /križovatka 6/... potom bude väčšie stúpanie až na dedkovo v pomerne úzkou cestou /od začatia dedkova, bude cesta rozšírená, križ. 7/ pojde sa po lukach po vstupe do lesa bude zjazd kamennou cestou /pri konci zjazdu a napajani na asfaltku bude závora, hadam bude otvorená križ. 9/ bude nasledovať cesta asfaltkou prv do mierneho kopčeka, neskôr sa pojde jemne dole a zasa do jemneho kopčeka a to už začína dedina /ide sa stale po asfaltke, i ked rozbitej/, po prvej dopravne značenej križovatky sa pojde do kopca popri kostole/kilometer 14,5/ a zase dole kopcom, po tých 300 m cestneho zjazdu nasleduje križovatka doprava, kde sa pojde stále po asfalte po tých 200-300m začína terenna cesta prechádzame popri vleku a šup cez potôčik do lesa, nasleduje jemny stupak /pozor na mravce, je ich tam na máriu / nasleduje križovatka lesných ciest, podla mapy sa pojde do prava tzn. do kopca, lesna cesta sa zuži, a neskôr zase rozšíri, stale do kopca, neskôr sa pojde do pomerne strmo dolu z kopca, až sa napojime na hadam najpohodovejšiu cestu /križ. 11/ a to smerom na kralicku chatu, väčšina lesnej cesty /až po kralicku chatu, kde je zase zavora, bacha / bude po rovinke poprípade jemnuličké stupanie.... od kralickej chaty 21,7km až po napajanie na modru značku t.j. 27,5 km nemam prejdeny... ale pojdem určite kuknúť,
po napojení na modru značku /27,5 km/ bude nasledovať zjazd dole prv po lesnej ceste a neskôr po asfaltke až dojdeme na križovatku č.18 /tu končí asfaltka/ a do kopca, neskor zase z kopca /križ. 18/ aby sme sa dostali na jazero mutno /trstie/, nasleduje dalsi stupak na rekreačne stredisko suchy vrch /križ 19/ od tadialto ideme po rozbitej asfaltke dole kopcom až k ranču /križovatka 20/ dalej tuto cestu som ešte nešiel až po skubin..... vyjdeme v skubíne a už sa iba zvezieme do ciela
priroda bude pekna, ale vyhlady asi nebudu možno iba od 21,7 km po 27,5 km... tento usek nemam prejdeny...
zdravim seckych. ja mam tuto trat myslim dostatocne najazdenu a myslim ze je uplne v pohode. no tento rok sa uz bohuzial ziadneho maratonu nezucastnim, lebo sa mi podarilo sa kvalitne rozbit prave v zjazde zo suchecho vrchu. poznam to tam ako svoje boty, vedel som o tom skoku, ale aj tak som na nom zazmatkoval a nasledoval "polet s tvrdym dopadom ". Ale povzbudit vas urcite pridem
ako tak pozerám zdá sa že nebudem sám odtiaľto na trati to ma teší. inak dnes som videl videjko s mackami na lúčke kade chodím bežne na biku, asi mením trať
no tak medvede som nestretol co ma velmi tesi.
Trat to je pekna, ked bude oznacena tak pojdem este raz, lebo teraz som sa parkrat aj vracal - podla vytlacenej mapky som bol sem-tam mimo . Inak bolo sucho tak to bolo v pohode, ale ked naprsi tak na niektorych usekoch to bude celkom zaujimave.
trat maratonu pojde aj cez jednu lucku kde je taka mala nenapadna terenna nerovnost, ktora priam laka cloveka si skocit. uz teraz lutujem tych ludi co dopadnu tak ako som dopadol ja pred tyzdnom. verim ze to organizator oznaci vykricnikmi, lebo niesom zdaleka jediny ktoreho ten skok pekne "nakopol" a otocil do salta. je to niekde priblizne na 35km...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ja tam budem asi,,, prvý pretek
prešiel som si celý okruh a trať sa mi páči. Od štartu v BB ide trať v dvoch súvislých stúpaniach s malou "medzihrou" okolo Kordík (až sem trať roku 2005) do najvyššieho bodu.
Dá sa to vytiahnuť v sedle ale sú tam 2-3 kratšie stúpania cez 23% - na dlhej trati tu asi budem šetriť sily.
Zjazdy relatívne (až na 1 asfaltový úsek) pomalšie, kamenisté, miestami čerstvý štrk- pozor na to.
Prakticky po celej trati sa dá predbiehať , je dostatočne široká.
Pre tých menej ambicióznych sú z hrebeňa pekné "kochacie"výhľady do kotliny.
Dĺžka i prevýšenie sedia s propozíciami.
Odporúčam pretek.
no asi sa zucastnim(e)
tak sa zase v BB ponaháňame...? Na Krejzi som nemal virtuálneho súpera a podľa toho vyzerá aj výsledok
Takže sa teším...
po napojení na modru značku /27,5 km/ bude nasledovať zjazd dole prv po lesnej ceste a neskôr po asfaltke až dojdeme na križovatku č.18 /tu končí asfaltka/ a do kopca, neskor zase z kopca /križ. 18/ aby sme sa dostali na jazero mutno /trstie/, nasleduje dalsi stupak na rekreačne stredisko suchy vrch /križ 19/ od tadialto ideme po rozbitej asfaltke dole kopcom až k ranču /križovatka 20/ dalej tuto cestu som ešte nešiel až po skubin..... vyjdeme v skubíne a už sa iba zvezieme do ciela
priroda bude pekna, ale vyhlady asi nebudu možno iba od 21,7 km po 27,5 km... tento usek nemam prejdeny...
http://www.merida.sk/clanek/70
Trat to je pekna, ked bude oznacena tak pojdem este raz, lebo teraz som sa parkrat aj vracal - podla vytlacenej mapky som bol sem-tam mimo