Neviem,ci tato tema tu uz bola,ak hej,kludne zamknite..
Mam otazku,co sa tyka dychania na biku...velmi rychlo sa totiz zadycham,niekto radi,ze treba dychat nosom,niekto ustami,pre vacsiu kapacitu vzduchu...
Ake mate skusenosti
no pri tych 5 litroch pluc sa pri prvom nadychu nadychnes 2 litre a hned rychlo za tym dalsie 3 litre a podobne aj vydychnes. Perfektne sa to da nacvicit pri behu pri kazdom doslapnuti bud nadychnes alebo vydychnes. Je to fakt supe sa to naucit verte mi.
no pri tych 5 litroch pluc sa pri prvom nadychu nadychnes 2 litre a hned rychlo za tym dalsie 3 litre a podobne aj vydychnes. Perfektne sa to da nacvicit pri behu pri kazdom doslapnuti bud nadychnes alebo vydychnes. Je to fakt supe sa to naucit verte mi.
No s tým 2násobným nádychom a výdychom si myslím, že je to pravda. Včera som si bola na hodinku zabehať a aj som sa nad tým dýchaním zamýšľala. Po nejakej dobe dýchaš automaticky /telo samo na to nabehne - ak máš kondičku/ a nie cielene a zamýšľala som sa nad tým, ako to robím, keď som už v rytme. ...aby som mohla zakaždým od začiatku dýchať najefektívnejšie.
to dvojnásobné nadýchnutie - skôr ide o rozdelenie dychu na 2 fázy - že to urobíš 2 svalovými impulzmi a aj pri výdychu - kontroluješ rýchlosť vypustenia vzduchu ...na to vydychovanie som sa najme zamerala ....... bolo t také fu - e fu- išlo tak zľahka a e- to už bolo úplne vytlačenie vzduchu z pľúc, pričom aj ústa sa viac otvorili. Myslím, že to súvisí aj s rytmom behu /šľapania na biku.
Zneje to komicky
Toť z mojich postrehov ..snáď ma tu teraz vtipmi nerozstrieľate
Má niekto z toho rovnaké pocity ako ja ???
No s tým 2násobným nádychom a výdychom si myslím, že je to pravda. Včera som si bola na hodinku zabehať a aj som sa nad tým dýchaním zamýšľala. Po nejakej dobe dýchaš automaticky /telo samo na to nabehne - ak máš kondičku/ a nie cielene a zamýšľala som sa nad tým, ako to robím, keď som už v rytme. ...aby som mohla zakaždým od začiatku dýchať najefektívnejšie.
to dvojnásobné nadýchnutie - skôr ide o rozdelenie dychu na 2 fázy - že to urobíš 2 svalovými impulzmi a aj pri výdychu - kontroluješ rýchlosť vypustenia vzduchu ...na to vydychovanie som sa najme zamerala ....... bolo t také fu - e fu- išlo tak zľahka a e- to už bolo úplne vytlačenie vzduchu z pľúc, pričom aj ústa sa viac otvorili. Myslím, že to súvisí aj s rytmom behu /šľapania na biku.
Zneje to komicky
No ja ťa určite nerostrieľam lebo to používam tak isto. proste jeden veľký nádych a výdych rozdelíš na dve manšie. Funguje to to úplne fasa. Samozrejme pri veľkom zaťažení.
Keď mam pravdu povedať ani neviem ako som sa dostal na tu tému / pravdepodobne prepoj odnekadial inam /
no a keď už som tu bol tak som odpovedal pri odposlani som zistil že to je stara téma tak som sa zasmial , nechal tak že možno sa rozprúdi téma.
A kurňa ono sa na to aj odpovedalo
Jfab za to moze tak prispejem aj ja....pri behu tiez dycham stylom 2x2 ide ale skor o akesi rozdelenie nadychu a vydychu...vzdy pri dosliapnuti, tak si podvedome prisposobujem frekvenciu dychania rychlosti behu.
Jfab za to moze tak prispejem aj ja....pri behu tiez dycham stylom 2x2 ide ale skor o akesi rozdelenie nadychu a vydychu...vzdy pri dosliapnuti, tak si podvedome prisposobujem frekvenciu dychania rychlosti behu.
1. jfab sa pise s malym j
2. tvoje dychanie je lepsie, 2x2 je 4, ale to na cely maraton aj tak nestaci
3. nastastie uz maratony nejazdim, takze nedycham na doby
4. dychajte vsetci z hlboka...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Len ten odhad mi chyba...
Zneje to komicky
Zneje to komicky
No ja ťa určite nerostrieľam lebo to používam tak isto. proste jeden veľký nádych a výdych rozdelíš na dve manšie. Funguje to to úplne fasa. Samozrejme pri veľkom zaťažení.
Reakcia na prispevok po siedmich rokoch.
no a keď už som tu bol tak som odpovedal
A kurňa ono sa na to aj odpovedalo
1. jfab sa pise s malym j
2. tvoje dychanie je lepsie, 2x2 je 4, ale to na cely maraton aj tak nestaci
3. nastastie uz maratony nejazdim, takze nedycham na doby
4. dychajte vsetci z hlboka...