Neviem,ci tato tema tu uz bola,ak hej,kludne zamknite..
Mam otazku,co sa tyka dychania na biku...velmi rychlo sa totiz zadycham,niekto radi,ze treba dychat nosom,niekto ustami,pre vacsiu kapacitu vzduchu...
Ake mate skusenosti
Ja dycham iba ustami dobre viem ze to neni nic moc ale je to sila zvyku ako bolo uz spomenute a snazil som sa to zmenit ale neda sa to ak chcem myslet an to co je okolo mna atd tak nemozem pritom myslet aj na dychanie...
Myslím, že nadýchnuť sa dvakrát za sebou nosom a potom dvakrát vydýchnuť ústami je podľa mňa ešte viac vysiľujúce ako keby si dýchal len nosom. Veď to vôbec nie je prirodzené. Normálne človek dýcha nosom, pri zvýšenej záťaži prechádza na dýchanie ústami, keďže sa logicky snaží zvýšiť frekvenciu nádychu, lebo telo si pýta viac kyslíku. Ja sa snažím vdychovať aj vydychovať nosom čo najdlhšie len počas výjazdov, keď mi to môže pomôcť maximálne psychicky, že som na tom stále dobre. Neverím tomu, že by pri takom štarte ako bol napr. v Stráňavoch niekto dýchal v tom kopci nosom....
to destík: ja viem, že sú prázdniny, ale ak sa nudíš, pokec je lepší.....
Sú dve možnosti. Buď dýchaš do papierového sáčku /Pri hysterkách a iných anomáliách/ alebo do mikrotenového v prípade cestovania autobusom poprípade iným plávajúcim dopravným prostriedkom na planéte Zem. O prípadnom ožralom stave ani nehovoriac.
Uff, zas sem nejaký príliš humorný.
Ak máš problém s tým, že sa rýchlo zadýchaš, pomôže len tréning - nejako to dostať do hlavy, že nepotrebuješ lapať po dychu. Treba to skúšať, nie každý má VO2 max ako vrcholový športovec...Bohužiaľ najúčinnejšou metódou bude pravidelná fyzická aktivita v aeróbnom pásme, na ktorú väčšina z normálne pracujúcich ľudí nemá čas
mam problem s tym, ze ako maly som si narazil nos a nejaku chrupavku tam mam zlomenu ci co (vraj by pomohla plastika), cize nosom dycham asi tak, ako ked ma clovek nadchu...tazko...preto pouzivam vacsinou len usta a to som ten vrcholovy sport aj kedysi robil
Ja mám problémy s dýchaním hlavne v práci,keď si dakde v kumbále trtneme po 1/2 deci a potom ma vyhľadá bos a má silnú potrebu komunikovať so mnou....vtedy rečňujem so sklopenou hlavou a radšej ani nedýcham
Pointer da, pluca su pruzne, druhych 5 litrov ti vytlaci oci z dierok, nafukne licka a zvacsi brusko, pripadne zaplni crievka (a aj vypretlakuje)...
To co si Dudo napisal, mi pripomina Happy Tree Friends. Viem si zivo predstavit, ako sa jeden z tych malych parchantov hra s vysokotlakovym kompresorom a nafukne druheho maleho parchanta. No a ten Tvoj opis by tam bol krasne rozanimovany az do krvaveho konca. Nechces im robit scenaristu?
P.S. Dovolil som si trochu OT ked uz sme v tom pieskovisku, tak ma pls. neukamenujte.
Neviem,ci tato tema tu uz bola,ak hej,kludne zamknite..
Mam otazku,co sa tyka dychania na biku...velmi rychlo sa totiz zadycham,niekto radi,ze treba dychat nosom,niekto ustami,pre vacsiu kapacitu vzduchu...
Ake mate skusenosti
mozno mas male pluca
no ja dycham nasledovne
nadych nosom a vydych ustami, obcas sprevadzany aj ciastocnym odfukom zo zadnej casti za nadseneho jasania za mnou iducich jazdcov
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Nádych nos, výdych ústa, nádych ústa, výdych ústa,.....
Vtedy uz naozaj nepomoze nic...
Poznam chalana, u ktoreho je 180 bezna prevadzkova frekvencia na biku:)
to destík: ja viem, že sú prázdniny, ale ak sa nudíš, pokec je lepší.....
Uff, zas sem nejaký príliš humorný.
To sa nedá.
Veď keď mám kapacitu pľúc 5 litrov a tú zaplním prvým nadýchnutím, kam dám ďalších 5 litrov vzduchu z druhého nadýchnutia?
Veď keď mám kapacitu pľúc 5 litrov a tú zaplním prvým nadýchnutím, kam dám ďalších 5 litrov vzduchu z druhého nadýchnutia?
Pointer da, pluca su pruzne, druhych 5 litrov ti vytlaci oci z dierok, nafukne licka a zvacsi brusko, pripadne zaplni crievka (a aj vypretlakuje)...
To co si Dudo napisal, mi pripomina Happy Tree Friends. Viem si zivo predstavit, ako sa jeden z tych malych parchantov hra s vysokotlakovym kompresorom a nafukne druheho maleho parchanta. No a ten Tvoj opis by tam bol krasne rozanimovany az do krvaveho konca.
P.S. Dovolil som si trochu OT ked uz sme v tom pieskovisku, tak ma pls. neukamenujte.
Ake mate skusenosti
mozno mas male pluca
no ja dycham nasledovne
nadych nosom a vydych ustami, obcas sprevadzany aj ciastocnym odfukom zo zadnej casti za nadseneho jasania za mnou iducich jazdcov
mozno mas male pluca
no ja dycham nasledovne
Co si len na strukovinach odchovany
Celkovo,Ty mas s tou castou tela celkovo problemy...