Nemíme. (roky 2008 - 2010)
Kupovať celoodpružený bicykel je blbosť. (rok 2008 Lipt. Mikuláš)
Predáveme len kvalitné a teda drahšie.
Áno, máme tamtú Meridu, stojí len 1300 eúr.
Kupovať lacný celoodpružený bicykel je hlúposť.
Taký si chodťe kúpiť do Tesca, ale potom nechodťe za nami, ak sa vám pokazí.
========================================
Prosím si závitové 7-kolečko 13-28.
Nemáme.
Také sa nevyrába.
Také nikto nechce, preto ho neobjednávame.
Náš distribútor také nedodáva.
Kúpte si 14-28.
=======================================
Prosím si skrutku zo stredového zloženia na bicykel, ktorý som tu kúpil pred mesiacom.
Nemáme.
Musíme objednať, prídťe sa opýtať o týždeň.
Ak môže byť použitá, predám vám z bicykla, ktorý tu máme v oprave.
=======================================
Prosím si remienky na strmene.
Nemáme.
Práve sa nám minuli.
Nepredávame. Strmene sa uz nepoužívajú.
Nemáme, kúpte si pedále so zámkami a tretry.
=========================================
Prosím si lacný skladací bicikel.
Nemáme.
Skladacie bicykle nepredávame, nikto ich nechce.
Náš distribútor skladacie bicykle nedodáva.
Áno, máme Giant Halfway, stojí len 690 eúr.
===========================================
Prosím si zimné návleky na obuv s reflexnými pruhmi.
Nemáme.
Máme, ale len bez reflexnýxh prúžkov.
Také si chodťe kúpiť do turistických potrieb.
==============================================
Prosím si horský / trek bicykel 3 x 9 rýchlstí s gripshift radením.
Také nemáme.
Také sa nenerobia.
Gripshift radenie je len na lacných bicykloch 3 x 6 alebo 3 x 7.
Gripshift je pre deti.
Nemáme, kúpte si s páčkovým radením, je to lepšie.
Kúpte si s páčkami a my vám na ňom vymeníme radenie.
prioritne sa venujem behu, tak k tomu sa môžem vyjadriť, ostné disciplíny môžu posúdiť kompetentní, určite sa tu nájdu vyznavači aj ďalších športových disciplín a môžu vniesť viac svetla do diskutovanej problematiky...
(ale hovorí sa, že beh je základný pohyb, takže z neho vychádza množstvo ďalších športov, btw. aj bikeri behajú
Prečo a kedy sa to zlomilo by som videl skôr na nejakú sociologickú debatu o možnostiach výberu, sférach záujmu a úskaliach demokracie.
ako sa hovorí "jedna lastovička leto nerobí" (v tomto prípade ani 4
všeobecne vrámci populácie ide šport dole vodou... zopár individualít sa tu nájde, ale celková situácia sa podľa mňa zhoršuje...
Robert: jasne že "sme behavali" neznamená, že to tak behali úplne všetci, ale vrámci ľudí, čo sa pravidelne zúčastňovali pretekov
ved preto hovorím, že ani teraz nie je... chodí sa na maratony, XC, ľudí na slovenské podmienky dosť, ale už v ČR by sa stratili v štartovom poli... tak aký ukazovateľ je objektívny? počet SR účastníkov na OH alebo čo?
jedine taky co vidim priamo doma
bikujem ja, deti to tiez bavi, aj zena sa ide v dobrom pocasi povozit
no a teraz sa vrátime v diskusii zase skoro na začiatok, táto problematika je zložitá a už asi aj kompetentní pochopili (po výsledkoch našej výpravy na OH), že niečo je potrebné so systémom robiť, ale asi nikto nevie vlastne čo...
Vrcholový šport u nás vo všeobecnosti stagnuje/klesá a bežná populácia "tučnie" a chorľavie - na tomto sa snád zhodneme nie?
To, že tu na fóre sme možno športuchtiví ľudia je jedna vec, ale stačí sa mi poobzerať v robote, v meste a musím mať taký názor... (napr. ked som chodil pre dcéru do škôlky, tak sa ma spýtala, že prečo z otcov, ktorí chodia pre deti všetci sú tuční len ja som chudý?
cesi zacinaju mat rovnako problemy. zakladnou otazkou je rozdelenie penazi do sportu. zo zaciatku bol najvyranzejsi rozdiel v tom, ze do sportu sli v CR zo sazky. a na slovensku sli peniaze najprv do statneho rozpustu (vynosy z loterii a pod.) a nasldne sa prostrednictvom statneho rozpoctu prerozdelovali (ale nielen do sportu). samozrejme aj infrastruktura sportu bola, a aj je, na vyssej urovni ako u nas.
a ci populacia tucnie ? ano. a vobec to nie je otazka starsej generacie. staci sa pozriet do skolok - uz tam je to krasne vidiet. nie je podla mna mozne aby 5 rocny chalanisko musel drzat dietu, pretoze ma 30 kg... a v skolke to mam nazivo... ale toto nie je ani nahodou chyba systemu, to je chyba rodicov a ich zivotneho standartu.
ani men sa mnohokrat nechce rano s detmi vstat.. ale vzdy radsej s nimi pojdem do lesa alebo na korculiach na hradzu, pripadne o 7 stat na lyziach a zabavat sa s dcerou na kopci... len treba chciet a mat vztah...
tiež to vnímam takto
ale tie Čechy som myslel aj tak, že aké húfy ľudí tam jazdia na bicykloch a venujú sa športom od výmyslu sveta...toto ja vnímam pozitívne...nie či máme 5 alebo žiadnu medailu...
ani mne nejde o medaile. vrcholvy sport je spicka ladovca, problemom je ze my nemame ani nahodou podchytene deti, mladez. bike kupis detom sam, sam s nimi budes jazdit, postupne ich ucit co a ako. v principe ta to stoji len cas. a potom sem-tam vyhra dieta medailu, pohar. OK a co dalej ? lyzovat tiez dokazes deti aj sam. ale co ak chces nejaky kolektivny sport ? aka je struktura sportovych klubov ? struktura sutazi ? a riadenie sutazi ? ako vysvetlis detom, ze rozhodca je opity ? ako vysvetlis detom, ze ich rozhodca zamerne poskodil ?
ale to fsetko je otazka postoja spolocnosti, kultury spolocnosti... ale to uz je o niecom inom...
no jo ale dnesny system ti dava standard typu: od 8:00 do 19:00 (v tom lepsom pripade) v praci a potom stihaj este nakupit a zabezpecit ostatne rodinne potreby. kolko casu ti ostava na deti? mozno si jeden z mala co konci v praci okolo 15:30. alebo pracuju na teba ti co maju takuto pracovnu dobu?
kolko mi ostava casu na deti ? malo:-))) ale snazim sa... a tiez musim zosuladit aj svoje zaujmy. a este aj zaujmy spoluleziacej a to uz je ina vyzva:-)))
z mojho pohladu je to len o tom ako si zadelim cas... samozrejme, nie kazdy ma taku moznost. z mojho pohladu len malo ludi hlada cesty ako sa co da... lebo sediet a cucat, pripadne cakat ako moj problem niekto/nieco vyriesi, je podstatne jednoduchsie ako hladanie riesenia. osobne nastavenie robi velmi vela.
a to uz nehovorim, aky je problem mat vlastny nazor, povedat ho, stat si za nim, vediet ho obhajit...