napriklad aj na tomto fore (ak nebude mat "vedenie" nič proti tomu)
zriadiť verejnu FOTO galeriu "uspechov ochráncov lesa"
kde, za určitých pravidiel, bude môct prispievat dokumentáciou každý, kto tieto pravidlá splní
a následne raz .... napr. mesačne ...bude odosielaný LINK napríklad na:
primátora KE, riaditeľa mestských lesov, obvodnému úradu životného prostredia, strane zelených, dobre naSMERovaného predkladateľh anibajkerského zákona do NR SR, predsedu Národnej rady ... ved je tiež košičan a má dokonca bajk,
vždy len s jednou otázočkou: ČO VY NA TO páni ??
iste by sa našlo ešte niekolko zaujimavých miest ako:
verejnoprávné ale aj komerčné media... prokuratúra, ak zjavne dôjde k porušeniu zákona ...atd,
to len tak na začiatok, istý tlak sa dá vytvorit aj týmto spôsobom...
Malo by sa sem prispievat s fotodokumentaciou skodlivych zasahov v nasich lesoch, ako je nepremyslena tazba, zdevastovany teren tazobnymi mechanizmami, neporiadok...
poprosim k fotkam pridavajte aj miesto a datum
posledný komentár: 25. 10. 2022 o 14:17
ku cene: nie je problem nast si cenu, neviem kolko stala vtedy, ale teraz napriklad ihlicnany I trieda od 100€
Ak máš problém to pochopiť po tom všetkom čo tu bolo napísané, plus že tu so mnou medzičasom v tejto veci súhlasilo aj viacero ďalších ľudí ktorí k tomu tiež napísali svoje, tak si myslím že problém je v tvojej hlave, konkrétne v tom orgáne ktorého funkciou je myslieť.
Skúsim ešte raz: Keď chceš aby ťa tá pôda uživila, potrebuješ jej viac ako máš v paneláku v predzáhradke, alebo ako je okolo nejakého papundekel house niekde tridsať kilometrov za Bratislavou v pustatine, kde je okolo troch domových múrov po dva metre pozemku, a okolo štvrtého štyri, aby sa ti tam vošlo auto v ktorom presedíš každý deň tri hodiny.
Ito: tvoj príspevok z dnešného rána: rozumne napísané. Akurát ja som nekritizoval konkrétne Lukáča, ale všeobecne názory na ťažbu dreva ktoré majú mnohí ľudia čo s ochranármi sympatizujú. Mnohí to vnímajú veľmi zjednodušene. Ešte si myslím že o pár bodoch z toho čo si písal v závere svojho predposledného príspevku (lesné hospodárstvo vtedy a dnes) by sa dalo polemizovať.
Sorry, toto som si všimol až teraz.
Koľko stromov by bolo treba zoťať aby si z nich postavil domy pre všetkých Slovákov? Kde chceš tie stromy nabrať? Dali by sa z dreva stavať výškové budovy? Je možné si predstaviť že by všetci Slováci bývali v dreveniciach?
Ale musím uznať že ako vtip bol ten tvoj príspevok dobrý.
OMG, breza_biela, a ako si predstavuješ, že je pre ľudí žijúcich v paneláku produkované jedlo? Poľnohospodárstvo vo veľkom je síce o niečo efektívnejšie ako jednotlivé gazdovstvá, ale zas so sebou prináša iné negatíva ako tebou spomínanú fragmentáciu biotopu...
Ozaj by sa ti zišiel trošku rozhľad.
alebo somreporter.sk
Za minulého režimu sa priemysel každého štátu v RVHP špecializoval na určitý typ produkcie. Myslím si že aj dnes je to podobné. Stretnú sa politici krajín EU, a napríklad poľský politik povie slovenskému: vy ste krajina lacných montážnych hál, a máte veľa lesov. Tak nech vaši ľudia muklujú vo fabrikách, a pľundrujte si lesy, a my sa budeme zase orientovať na výrobu potravín, lebo lesov máme menej, a poľnohospodárstvo sme si nezničili. A tak sa na Slovensku drancujú lesy a drevo sa vyváža do zahraničia, a recipročne, oni nám sem vozia svoje potraviny a iný odpad.
Môže nás uspokojiť aspoň vedomie že žiadny slovenský politik alebo úradník podieľajúci sa na chode štátu si nemôže ani uprdnúť bez toho aby mu to predtým neodobrili nadľudia z Bruselu, a oni sa predsa nemôžu mýliť. Sme vo vysnívanom elitnom klube, po tomto sme túžili desaťročia. Lepšie už nemôže byť, a ak sa niekomu napríklad zdá že niečo nie je v poriadku, že sú tu trebárs rozbité cesty, alebo iný problém, tak má asi očnú vadu alebo halucinácie.
Čo sa dá liečiť? S čím z toho čo som napísal nesúhlasíš?
youtube.com/watch?v=iXlNOnTGTcs&t=
PS A este by som pripomenul vyzvu aby si sa prestal ukryvat. Ak sa mam s niekym vazne pustit do debaty tak mu chcem vidiet do oblicaja.
Anonymita: je to každého slobodná voľba ako bude diskutovať. Ja sa snažím svoju anonymitu nezneužívať, a aj keď diskutujem s inými, viac ako kto sú si všímam čo píšu. Možno že raz budem diskutovat neanonymne, ale zatiaľ je mi to lepšie takto, a pochop že napísať kto som čo som len tak, lebo niekto si to praje nie je ono. To platí tým viac že anonymitu napádajú často práve ľudia ktorí nemajú iný argument.