napriklad aj na tomto fore (ak nebude mat "vedenie" nič proti tomu)
zriadiť verejnu FOTO galeriu "uspechov ochráncov lesa"
kde, za určitých pravidiel, bude môct prispievat dokumentáciou každý, kto tieto pravidlá splní
a následne raz .... napr. mesačne ...bude odosielaný LINK napríklad na:
primátora KE, riaditeľa mestských lesov, obvodnému úradu životného prostredia, strane zelených, dobre naSMERovaného predkladateľh anibajkerského zákona do NR SR, predsedu Národnej rady ... ved je tiež košičan a má dokonca bajk,
vždy len s jednou otázočkou: ČO VY NA TO páni ??
iste by sa našlo ešte niekolko zaujimavých miest ako:
verejnoprávné ale aj komerčné media... prokuratúra, ak zjavne dôjde k porušeniu zákona ...atd,
to len tak na začiatok, istý tlak sa dá vytvorit aj týmto spôsobom...
Malo by sa sem prispievat s fotodokumentaciou skodlivych zasahov v nasich lesoch, ako je nepremyslena tazba, zdevastovany teren tazobnymi mechanizmami, neporiadok...
poprosim k fotkam pridavajte aj miesto a datum
posledný komentár: 25. 10. 2022 o 14:17
pri Gabrikovi končí asfaltka, horáreň s krásnou veľkou lúkou, na ktorej je aj studnička. Je tam križovatka štyroch ciest
kto mi dá podobnú zo SVK má u mňa kofolu
odfotil som len túto, po ceste som obchádzal ešte asi 2 ale už so staršími stromčekmi.. z toho jedna bola asi v 30-40° svahu..
Horšie bolo, že tráva okolo starších stromčekov sa musí vyžínať, lebo dorastá do výšky cca 1,5m. Kým sa to robí ručne, tak je to OK, ale my sme to chodili vyžínať krovinorezmi. Boli sme piati v skupine. Kto ten hluk nepočul na vlastné uši, ten neuverí
p.s.:Mám kofolu?
Aspon vidis ako si uplne mimo......uplne skresleny nazor....vsade na SR sa zalesnuje.....je to dane zakonom..mam ti zacat fotit???mozem ti odfotit rovno z mojho lesneho obvodu....inac tam na tej rovinke s tymi palickami v Brne to vyzera hrozne....to si fotil v parku?...aj unas sa pouzivaju kolkiky ale iba pri zalesnovani...skupin..resp ostrovecekov....
K tomu vyzinaniu......neviem ako je to na rovinach ale unas sa vyzina iba rucne nabehnu zenicky a vyzinaju....mechanizovane sa robí vysek krov.napr liesok.....
ono tí stupídny VLCI dobre fanatizuju verejnost ktora sa v tom vobec nevyzna.....je to vsetko smutne....
Par oblasti kde este funguju normalni ludia......avsak vseobecne je to katastrofa!!!
A to nespominam "Barbarov", ktori sa stanu pytliakmi ....pardon polovnikmi len preto, ze su podnikatela a strcia niekomu prachy do vrecka ......potom to tam kynozia hlava - nehlava! Osobne to vidavam v reviri Ocova, kdekynozia vsetko - gravidne, mlade, stare, pocas ruje, atd....... proste barbari !!!!!!!!!!!!!§§
že je zákonom dané zalesňovanie je pekné a ešte krajšie je že ho dodržujú..
aj tak ma ale hlavne štve a bude štvať sposob akým sa u nás ťaží a stále to považujem za devastáciu.. niektoré miesta sú v takom stave že sa tam najbližšie 3 roky ani zajac v klude nevys*re nie že les sa začne obnovovať!
edit: krásna fotka.. a toto je síce lesná cesta, lenže sú miesta kde takúto rozdrbanú cestu prestali používať a spravili vedla nej ďalšie dve.. resp okolo nej, čiže tak 20m široká "lesná cesta"
Co sa tyka vlku, tak mi pride este ako slaby protipol nasich lesnikov.
Áno, niekde sa to robí aj na liptove ručne, ale niekde strojmi. Bez ohľadu na rovinu alebo kopec. Niekdy to už ani nebola sranda, v takých kopcoch...
A po kalamitách a ťažbe sa už okrem smrekov a jedlí sadia aj smrekovce a buky. Do mokradí zas jelše.
http://zpravy.idnes.cz/kurovec-vyhrava-bitvu-o-sumavu-zdecimovany-les-je-videt-i-z-letadla-1pj-/domaci.aspx?c=A110720_110848_budejovice-zpravy_pp
A kvôli porovnaniu: mal som možnosť trochu pochodiť národný park v Nemecku, Nationalpark Hochharz. Čo je v Čechách katastrofa pre turizmus, v Nemecku si vážia - myslím tým prirodzenú obnovu lesa. Viď zopár fotiek...
Perličkou potom bolo to, že v celom Nationalpark Hochharz je voľný pohyb bicyklov (zrejme len po chodníkoch, ale tých tam bolo dosť). Spolu s turistami. Len u nás to akosi nejde.
http://www.ulozto.sk/9735524/vyruby-rar
1.,2. - z Rázcestia tur. chodníkov nad Svid. Sedlom smer. Rovná hoľa - krásny pohľad na vyrúbané pláne...
3. ,4. z ráscestia (z turistického chodníka sa stala cesta pre LKT /dole nižšie je dokonca zvoz po potoku, v potoku olej... samozrejmosť
5. Z Malužinej do tzv. Novej Doliny - krásna nová zvažnica pripravená na výrub...
a tak ďalej a tak ďalej, keby som chcel všetko vyrezané a zdevastované zdokumentovať len na Liptove, tak sú mi aj prázdniny krátke...
Pod k nam, ukazem Ti od BA po Pezinsku Babu ako sa vsade zalesnuje. Neuvidis jediny stromcek
http://www.sme.sk/c/5986499/vlada-neplni-sluby-chranime-privela-lesov-tvrdia-lesnici.html