Tak som si narýchlo našiel: napr. enduro motorka Yamaha wr125x za 4200 euro váži 137 kg. Cena: 31 euro/kg. A napr. enduro bicykel Canyon Spectral AL stojí 2000 euro a váži 13 kg. Cena: 154 euro/kg.
Produkty sú porovnateľné. Dve gumové kolesá, hliník, podobné použitie, takže neporovnávam jablká s hruškami. Na motorku treba určite omnoho viac práce na jej vyhotovenie ako na bicykel.
Napriek tomu kilo bicykla je 5x /500%/ drahšie ako kilo motorky.
Myslím, že kamarát Fero má pravdu.
posledný komentár: 24. 3. 2023 o 3:04
Je to jasna tema s jasným názvom.
Ale si admin, môžeš ju demokraticky zrušiť.
Nerozumiem prečo dookola vyplakávate, aké sú bicykle drahé. Oni boli, sú a budú drahé v tej top kvalite, v karbóne, s dvoma tlmičmi a váhou páperka oproti tým spred 20tich rokov. Aj vtedy sa dal kúpiť slušný bajk na vtedajšie pomery na STX-RC za 30tis Kčs a to asi dnes za 1000eur dostanete rovnako (napr. Radon alebo Canyon v HT).
Ja si myslím, že cena bajkov je priamoúmerná výbave a nemá zmysel plakať, že si niečo nemôžete dovoliť...
https://www.bikerumor.com/2017/03/13/ceramicspeed-spins-1700-3d-printed-titanium-derailleur-pulleys-new-outboard-headset/#more-153904
-Keby som si nekupil desiatkovy pohon na bazare a sedlo a svetlo na ebay, tak by to bolo mozno aj 800 eur, a v podstate za nic.
-
keby som tolko nejazdil, tak je mi to jedno, ale jazdim vela, ergo mam velku spotrebu spotrebakov.
To čo píšeš nedáva zmysel a to predsa nemôžeš myslieť vážne. Máš high-end bajk a čuduješ sa, že naň stoja náhradné diely viac ako na bajk zo supermarketu? Fakt??? Jednotlivé náhradné diely na čokoľvek boli vždy drahšie ako keď kúpiš komplet a rozpočítaš celý komplet. A to je tak nie len v bajkoch, ale so všetkým. Poznáš ten, že keď chceš mať o***** musíš mať na banány?
Prečo si si teda nekúpil reťaz za 10Eur a brzdové platničky, gripy a zvyšok z Ali? Ušetril by si
Nehnevaj sa, že ti to píšem takto, ale fakt si ma svojim "vyplakávaním" nad drahými náhradnými dielmi dostal.
To čo píšeš nedáva zmysel a to predsa nemôžeš myslieť vážne. Máš high-end bajk a čuduješ sa, že naň stoja náhradné diely viac ako na bajk zo supermarketu? Fakt??? Jednotlivé náhradné diely na čokoľvek boli vždy drahšie ako keď kúpiš komplet a rozpočítaš celý komplet. A to je tak nie len v bajkoch, ale so všetkým. Poznáš ten, že keď chceš mať o***** musíš mať na banány?
Prečo si si teda nekúpil reťaz za 10Eur a brzdové platničky, gripy a zvyšok z Ali? Ušetril by si
Nehnevaj sa, že ti to píšem takto, ale fakt si ma svojim "vyplakávaním" nad drahými náhradnými dielmi dostal.
vôbec sa nad tým ani neskúšaj pozastavovať... k nám dôjdú ludia raz za rok (v lepšom prípade) respektíve raz za 2-3 roky na servis s bajkom cez 1000 alebo 2000€ a čudujú sa čo ich ten servis stojí 150-200€... no áno stojí.... keď dôjdu raz za uhorský rok a všetko čo sa dá je odpálené tak nuž to lacné veru nieje...
kolko ti ta XTR retaz vydrzi ak smiem vediet?lebo jedna sezona je dost zavadzajuci pojem + ak za ten rok co spominas niekto vymeni 3 lacne retaze neverim ze musi menit prevodniky a kazetu....
už som sa stretla aj s tým, že malý 22z prevodník jedného nemenovaného českého výrobcu prevodníkov vydržal 1 týždeň a po víkendovom maratóne už lepil reťaz. Reťaz HG40 ktorú kupoval s prevodníkom sme museli taktiež po tom týždni vymeniť. Pánko vážil cca 100kg a nechcel pochopiť, že si má kúpiť kvalitnejšie náhradné diely keď má bajk na komponetoch Deore XT. Všetko u nás samozrejme reklamoval, že to musí vydržať oveľa dlhšie. Ale to bol fakt extrém.