tak by ma zaujimalo, ked idete na nejake vylety, tury, mensie - vacsie,
ci si v ruksaku okrem vody, jedla, mapy alebo coho,
pribalujete aj nejake 'medicinske vybavenie' ako nepriklad, obvazy naplaste, dezinfekcne spreje...
ako ste na tom, vzdy pripraveny, alebo skor ste skor z tych optimistov, mne sa nic nemoze stat?
Ak sa nejde tento druh veci vo vasom batohu,
co konkretne obsahuje, vyuzili ste uz niekedy nieco z toho?
(ak niekoho napadne lepsi nazov temy sem s nim, toto ma prve napadlo)
posledný komentár: 25. 5. 2019 o 22:55
a komu som mal volat, ked som si rozbil hubu?
fakt vsetkym odporucam aspon jeden obvaz a leukoplats (5g+), ked uz sme zodpovedni bajkeri a nosime prilby...
velmi dobra pomôcka je obyčajna TROJCIPA šatka nestoji vela, nezabera vela miesta (nie je sice sterilna) ALE da sa s ŇOU zachranit dost veľa...
ked je zle
Rozmýšľam,že by som pri sbe niečo mal mať - a zatiaľ mi vychádza niejaká náplasť ...a to je všetko.Ale inak vždy mám so sebou nôž,cvakátko na nechty,čistý kapesník /bavlnený/,hajzlák ...s tým som si vždy musel vystačiť
no ked si budes robit vodicak, uz to bude povinne...
my, poniektori, deti pionierskych taborov vieme zachranit aj obete jadroveho vybuchu...
vodicak uz robim.. takze ma to zasa obide.. lol..
k teme odporucam starsi clanok: http://www.eurobike.sk/clanok106.htm
radsej neodborne ako vobec, ale neplet si to s nehodami v aute, kde je clovek na kasu...
zalepit rozbitu hubu, celo, zafixovat zlomenu ruku, klucnu kost atd. by snad zvladol kazdy... to su asi najcastejsie pripady, maximalne protisokova poloha pri otrase mozgu...