na stláčanie brzdových páčiek (hlavne pri jazde v teréne dole kopcom) pravdepodobne drvivá väčšina z vás používa ukazováky ja som si nejak zvykol používať prostredníky a neviem si od toho asi zlozvyku odvyknúť.nájde sa tu ešte niekto kto na brzdenie nevyužíva ukazováky ale iné prsty?
Aha, tak potom jasné, ty si ten extrém, kedy prst na brzde aj do kopca. Ja sa snažím nemať ich na brzdách ani pri brzdení. Keď sa pôjdem najbližšie povoziť a spomeniem si, dám si pozor, ako to teda brzdím a radím naraz.
V-Brake Aj ukazovák aj a tiež ich mám na brzdách 95% času okrem fest stúpaní - vtedy ich určite na pákach nepotrebujem Dokonca ma tu niekto z fóra raz na fotke načapal ako ich mám na jednej páke tri naraz ale už si nepamätám kto to bol a ani prečo to tak bolo HoSiPa
V uplnych zaciatkoch (cantilevery) to boli vsetky prsty co sa zmestili na packu Neskor ukazovak a prostrednik..Po prechode na LX/Deore vcka uz len ukazovaky a teraz na hydraul. deorkach len ukazovak.. co bude dalej??
Ale neviem si predstavit ako sa da brzdit len prostrednikom som si to skusil chytit.. a je to maximalne neprirodzene..
všimni si ako a koľko musím prekladať ukazovák keď chcem podradiť.prípadne si to rovno vyskúšaj.tam a aj naspäť.mne je dosť neprirodzené to prekladanie.
prostredníkom:
Attachment:
3.jpg
a ukazovák mám pekne prichystaný na podraďovanie.tak som si zvykol už predtým keď som mal alivio.len pri pozeraní foto bikerov po fórach som stále natrafil na ukazovák na brzde (asi náhoda) tak som si nebol istý či nebrzdím nejak exoticky ale ako to tu čítam tak ani nie a každý brzdí ako mu vyhovuje a podľa toho aké ma radenie.ale je isté že úchop rajdov je silnejší a o dosť istejší pri brzdení ukazovákom.
tiež mám pre istotu skoro stále prst na brzdách.
a čo sa týka toho radenia grip shift či ako sa tomu nadáva tak toto by som asi veľmi nechcel mať.
coco: áno, celé je to dôsledok použitého radenia, ktoré nielen, že ti nedovolí nastaviť si brzdovú páku tak, aby si ukazovíkom pohodlne dočiahol na jej koniec (a nie do stredu), ale navyše to ešte poistí nutnosťou odraďovať ukazovákom. skrátka ergonómia made in japan z minulého desaťročia...
do budúcnosti..ktoré radenie je najvýhodnejšie na brzdenie ukazovákom?pozerám po nete a veľmi sa mi nechce hľadať (tie s budíkmi aby som stále nemusel pozerať medzi nohy)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
aj deore ma odradovanie palcom
inac brzdim len ukazovakmi....
a palcom odradujem aj na XT 2004
Ale neviem si predstavit ako sa da brzdit len prostrednikom
ukazovákom:
všimni si ako a koľko musím prekladať ukazovák keď chcem podradiť.prípadne si to rovno vyskúšaj.tam a aj naspäť.mne je dosť neprirodzené to prekladanie.
prostredníkom:
a ukazovák mám pekne prichystaný na podraďovanie.tak som si zvykol už predtým keď som mal alivio.len pri pozeraní foto bikerov po fórach som stále natrafil na ukazovák na brzde (asi náhoda) tak som si nebol istý či nebrzdím nejak exoticky ale ako to tu čítam tak ani nie a každý brzdí ako mu vyhovuje a podľa toho aké ma radenie.ale je isté že úchop rajdov je silnejší a o dosť istejší pri brzdení ukazovákom.
tiež mám pre istotu skoro stále prst na brzdách.
a čo sa týka toho radenia grip shift či ako sa tomu nadáva tak toto by som asi veľmi nechcel mať.