Dnes taka prkotina, ale moc to nepotesilo.
Behom par kilakov som zlomil dve patky co znamenalo ze som dojazdil.
Poucenie do buducnosti, zacnem nosit dve nahradne, lebo jedna nikdy nevie.
Dnes taka prkotina, ale moc to nepotesilo.
Vtedy som ani ja nechapal.
Predieral som sa cez hustinu ked sa zlomila prva.
Myslel som ze som chytil konar, alebo bola oslabena patka (uz mala za sebou par tvrdych padov na pravu stranu).
Som ju vymenil skontroloval radenie, prehadzovacku, vsetko vyzeralo v poriadku, tak som slapal dalej.
A po par kilakoch mi do kopca prdla aj ta nova.
Tam som to uz neriesil, aj tak to nemalo zmysel.
Vinnik sa ukazal dnes, ked som to rozobral.
Lozisko spodneho koliecka kladky sa vysypalo po kuskoch.
Takze asi sa zaseklo a pri zabere nieco muselo povolit, patka to nezvladla.
A ja si dovolim upozornit na jednu malinkatu vecicku v tomto obrazku a sice pre brzdy "lever a caliper service as needed". To je pre tych, co sa im po case zacne Avid/SRAM brzda zavdusnovat a zacnu nadavat na Avid/SRAM brzdy, namiesto toho aby vymenili tesnenia .. je to DOTka, je to casto nutne 2, alebo 3 roky to vydrzi, potom je problem. Aj ked brzda nie je pouzivana, sa to stane. /samozrejme vynimky typu prva verzia Exliri CR, alebo legenradna packa Guide je ina vec/. Vyhoda mineralneho oleja je, ze s tym taky problem nie je a hlavne to zaroven aj maze.
Este dobre ze v autach DOTka nie je. Ci? Keby v SRAM dali 1/3 penazi z marketingu ludom na technicky dizajn, mali byt medzi ludmi podstatne lepsie meno.
Este dobre ze v autach DOTka nie je. Ci? Keby v SRAM dali 1/3 penazi z marketingu ludom na technicky dizajn, mali byt medzi ludmi podstatne lepsie meno.
Prasiatka na aute podliehaju uplne rovnakym problemom .. bezne su zadrete, vysledkom je niekedy az zniceny kotuc,casto sa zadru piestiky a treba to rozhybavat. Len toto nezistis hned, lebo to nie je bajk. Tesnenia na prasiatka nebyvaju problem u DOTkovych brzd ani na bajku, ale ked uz, tak tie piesitky aj vsetko je mensie, tak aj nachylnejsie. Ale co sa tyka pacok, tak si treba uvedomit, ze ta brzda v aute je riesena trochu o dost inak .. nehovoriac o tom, ze su tam o dost vacsie nielen tesnenia, ale vsetko okolo. Najvacsi problem byval s taperbore, co je dost chulostiva vec, ale aj napr. na starych Code brzdach je to iste, ako aj dnes na SRAM Guide a cas od casu to trebalo vymenit, preco guma napuchla a packa sa prestala vracat. /napr. ked nastriekas to tesnenie WDckom, tak ti spuchne tak, ako po ustipnuti vcelou / Ja to pisem z vlastnej skusenosti, jak auto, tak bajk .. nemam to vycitane, a ani vycucane z prsta /na jednom aute mi napr. chcipol hlavny brzdovy valec/. Proste ludia kazdy rok menia gufera a o-kruzky v tlmicoch a vidliciach, casto aj ked nemusia, ale aby vymenili raz za 2-3 roky tesnenie za 10e v packe, to ich nenapadne /tak, nerobim to ani ja /. Lebo vyrobca nic nenapisal. Lenze on napisal .. "as needed". A guma je vec, ktoru cas od casu menit treba. Mozes nesuhlasit, ale nic to nemeni na tom, ze je to realita, fakt a treba sa s tym zmierit. Ten fail s Guide je ineho druhu, SRAM uz ofeiloval asi vsetko co maju .. kopec problemov so starsimi Vivid tlmicmi, Pike patrona, puzdra v snad vsetkych vidliciach, negativka odkedy robia Rebu, motion control patrona, ktora po case pustala olej, lebo sa vydrel plastovy kruzok /inzinieri z RS / atd.
No a mozes prejst na olejovy system Shimana, tam netreba menit tesnenia. Tam sa meni cele prasa, alebo packa .. "as needed".
Tamto ani velmi pravdepodobne nie je dosledok wapky, ale bezna klasika - domcek bez odvodnovacieho otvoru, tzn. vsetka voda co natecie do ramu popri sedlovke stecie do domceka a pri neosadenom resp. zle tesniacom tubuse sa loziska zvnutra v tej vode trvalo kupu. Proste ked niekto nevyberie sedlovku z ramu a nevyleje tu vodu von ako je rok dlhy, tak to inak skoncit ani nemoze. Uz som to viackrat pisal - stvorka vrtak vyriesi vsetky problemy.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
to co si robil ?
Predieral som sa cez hustinu ked sa zlomila prva.
Myslel som ze som chytil konar, alebo bola oslabena patka (uz mala za sebou par tvrdych padov na pravu stranu).
Som ju vymenil skontroloval radenie, prehadzovacku, vsetko vyzeralo v poriadku, tak som slapal dalej.
A po par kilakoch mi do kopca prdla aj ta nova.
Tam som to uz neriesil, aj tak to nemalo zmysel.
Vinnik sa ukazal dnes, ked som to rozobral.
Lozisko spodneho koliecka kladky sa vysypalo po kuskoch.
Takze asi sa zaseklo a pri zabere nieco muselo povolit, patka to nezvladla.
Viac: http://www.mtb-news.de/news/2017/10/02/danny-macaskill-felgen-test-santa-cruz-reserve/
Este dobre ze v autach DOTka nie je. Ci?
Veru dobre hovoriš na Octaviu 3 brzdove kotuce a dosky zadna stranaP+L 40eur spolu, na bajk je to drahsie
Prasiatka na aute podliehaju uplne rovnakym problemom .. bezne su zadrete, vysledkom je niekedy az zniceny kotuc,casto sa zadru piestiky a treba to rozhybavat. Len toto nezistis hned, lebo to nie je bajk. Tesnenia na prasiatka nebyvaju problem u DOTkovych brzd ani na bajku, ale ked uz, tak tie piesitky aj vsetko je mensie, tak aj nachylnejsie. Ale co sa tyka pacok, tak si treba uvedomit, ze ta brzda v aute je riesena trochu o dost inak
No a mozes prejst na olejovy system Shimana, tam netreba menit tesnenia. Tam sa meni cele prasa, alebo packa
ložisko sa netočilo, ale osa v ložisku a vytočila si drážku