Viem, ze tu ma kazdy dvojkolesovaho milacika, no chcela som sa opytat, ci mate aj stvorkolesoveho, s ktorym ste nadmieru spokojni a na druhej strane, aky typ neodporucate ci uz z vlastnej alebo cudzej skusenosti.
Kua dnes také stresy na rýchlostnej ceste. Vybehnem si z pripájacieho prúhu na rýchlostnú, akurát si predbieham kamión a v tom auto stratilo výkon. Dupem na plyn a nič (max cez 2300 otáčok, Focus 1.8 TDCi), už som z polovice predbehol kamión za mnou 5 áut. Ešteže sa cesta zvažovala a mohol som kamión predbehnúť. Takto som to asi ešte 5 km "tlačil", kým nebol výjazd. Tam som zastal, naštartoval znovu a už išlo auto v poriadku. Inak na týchto našich rýchlostných cestách žiadne odstavné pruhy nič, kde by človek mohol v prípade poruchy zastať alebo čo...
Hazard nesvietil ti check motora?.......... v lepsom pripade nejaky snimac plniaceho tlaku alebo nieco take, v horsom pripade turbo na odchode .... odisiel ti vykon lebo RJ usudila/vyhodnotila ze nieco nieje ok a aby sa predislo nejakej vaznejsej vade, prepla sa RJ do nudzoveho rezimu.... po vypnuti kluca sa to strati ale v pamati zavad to je zaznamenane.... najlepsie ist do servisu nech ti to nacitaju na diagnostike......... ono ti to teraz urobi raz za cas a ten cas sa bude skracovat az to bude robit skoro furt
mne to raz robila Octavia a vypinal, zapinal som kluc aj zajazdy.... viem hazard ale nedalo sa inak ..... a moj sef takto jazdil na Transportery rok, az kym ho to nenechalo pri navrate z dovolenky v Rakusku lebo sa turbo komplet rozpadlo
Kontrolka nesvietila žiadna. Kua pred 2 týždňami mi robili diagnostiku, keď mi menili aj žhaviče a všetko bolo OK. Auto má už 191 000 km, takže má nárok aj na nejakú horšiu závadu aj keď sa človek o to stará. Tiež si myslím, že to bude asi turbo... Akurát mi končí poistka budúci mesiac a už viem kde peniaze skončia
Hazard ked ma tvoje auto EURO5 alebo to bol diesel vyrobeny po roku 2009/2010 tak pravdepodobne tvoj diesel bude mat (DPF-diesel particulate filter) to budes mat zaneseny filter pevnych castic. (To len predpokladam na cca 80percent z toho co pises takze to moze byt aj nieco iné-trisky,turbo,palivovy filter,atd).
Urcite vies ako sa treba spravat ked jazdis turbodiesel a ze to je nevhodne na kratke jazdy do mesta a ze celkovo to potrebuje opateru ked chces aby ti dlho vydrzal.
Nechcem sa tu otom rozpisovat aj ked sa oto dlhe roky zaujimam takze tu najdes zaujimave veci aj ohladom toho co pisem ja aj ked ide o turbo dieslovy motor atd -
Nie. Ak mas napr. platbu stvrtrocne, tak ju nezaplatis, pride ti upomienka a po upomienke vyrozumenie o zruseni. Musis ale doplatit ten usly stvrtrok (zaroven mas ale ten stvrtrok aj poistne krytie). Riesim teraz podobny problem vo firme. Nepozdavala sa mi vyska poistneho.
Platím polročne a vychádza mi to na marec. Ak nezaplatím tak budem ešte v nejakej ochrannej lehote v prípade nehody? Mám Generali a je to ku*va zbytočne drahé.
Aha, neprečítal som si to všetko čo si napísal, tak už vidím, že som krytý.
Hazard ked ma tvoje auto EURO5 alebo to bol diesel vyrobeny po roku 2009/2010 tak pravdepodobne tvoj diesel bude mat (DPF-diesel particulate filter) to budes mat zaneseny filter pevnych castic. (To len predpokladam na cca 80percent z toho co pises takze to moze byt aj nieco iné-trisky,turbo,palivovy filter,atd).
Urcite vies ako sa treba spravat ked jazdis turbodiesel a ze to je nevhodne na kratke jazdy do mesta a ze celkovo to potrebuje opateru ked chces aby ti dlho vydrzal.
Nechcem sa tu otom rozpisovat aj ked sa oto dlhe roky zaujimam takze tu najdes zaujimave veci aj ohladom toho co pisem ja aj ked ide o turbo dieslovy motor atd -
DPF nemám. Toto je ešte 1.8čka (Focus II), tie sa už asi nerobia. Tak je pravda, že do roboty jazdím krátke trasy, ale snažím sa aspoň cez víkendy poriadne prevetrať...
Tiez mame Generali. Malo by tam byt. Mne toto poradila nasa poistovacka. Skus si telefonicky zavolat a informovat sa.
Nam uz prisla upomienka a zaroven aj oznam, ze pokial nezaplatime do terminu stvrtrocnej splatky, tak poistenie zanika.
Hazard presne ako píše Tesak, postupne sa Ti interval tejto nepríjemnosti bude skracovať. Sám som to robil rovnako ako píše on, reštartom hoci aj počas jazdy (keď som si myslel, že je to bezpečné ). Až Ti to začne liezť tak na nervy, že si to turbo dáš urobiť. Kilometre na to máš, ja som ho musel dať urobiť pri 200,000 km (ak môžem veriť nestočeným kilometrom).
Hazard tak zacni pouzivat chemiu na precistenie vstrekovania a palivoveho systemu. kazdych 1500 az 3000km cca. Tankuj kvalitnu naftu s aditivami ktora neobsahuje tak agresivnu síru, myslim ze Shell Vpower racing ale je drahsia. Ostatne tie lacnejsie su menej kvalitné u nás..alebo tankuj v rakusku, myslim ze tam je kvalitnejsia aj ta lacna nafta..no a najlepsie ked auto garazujes, ked nastartujes tak aspon 30 sekund pockas alebo aj minutku..natlakovanie ventilov, studeny olej atd...niekto povie inak ale ja mam tento nazor a nielen ja..no a ked dojazdis tak zasa aspon 30sekund-minutku pockat ked si jazdil rychlo aby sa turbo trocha schladilo alebo posledne dve-tri minuty ist okolo 1900+-otacok...no a castejsie respektive nie kazdych 20-30tisic km menit olej ale kazdych 10dajme tomu a olej co doporucuje Ford pre tvoje auto...to uz je na tebe.. pravidelne menit vzduchovy, palivovy, olejovy filter, sviečky atd.. ved to urcite vies..ked uz mas najazdenych ako pises 190tisic km tak uz par rokov dozadu mali byt nove rozvody, remene atd, kontroluj servo a vsetky kvapaliny atd.
Mne sa paci toto video..nesuvisi to ohladom tohto ale velmi sa mi to paci taky relax... https://www.youtube.com/watch?v=7oxAjgq24Ts
kolko mudrlantov daj si skontrolovat turbo a hadicu, toto sa deje ked strati turbo tlak ... ked vypnes zapnes motor tak opat naskoci ...otvor kapotu ci okolo turba neni bordel a olej ak hej treba vymenit
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
mne to raz robila Octavia a vypinal, zapinal som kluc aj zajazdy.... viem hazard ale nedalo sa inak
Inak díky palovi1707 za SS
Tam by som začal.
http://podkapotou.zoznam.sk/cl/1000618/1359865/DOPLNENE--Turbodiesel-potrebuje-opateru--inak-si--zabijete--filter-pevnych-castic
Aha, neprečítal som si to všetko čo si napísal, tak už vidím, že som krytý.
http://podkapotou.zoznam.sk/cl/1000618/1359865/DOPLNENE--Turbodiesel-potrebuje-opateru--inak-si--zabijete--filter-pevnych-castic
DPF nemám. Toto je ešte 1.8čka (Focus II), tie sa už asi nerobia. Tak je pravda, že do roboty jazdím krátke trasy, ale snažím sa aspoň cez víkendy poriadne prevetrať...
Nam uz prisla upomienka a zaroven aj oznam, ze pokial nezaplatime do terminu stvrtrocnej splatky, tak poistenie zanika.
Mne sa paci toto video..nesuvisi to ohladom tohto ale velmi sa mi to paci taky relax...
https://www.youtube.com/watch?v=7oxAjgq24Ts