Viem, ze tu ma kazdy dvojkolesovaho milacika, no chcela som sa opytat, ci mate aj stvorkolesoveho, s ktorym ste nadmieru spokojni a na druhej strane, aky typ neodporucate ci uz z vlastnej alebo cudzej skusenosti.
Ta yaris GR ma dnes samu chvalu naj, naj, naj na svete. Viem ze to je toyota ale vyckajme si tak rok ci bude po par 10.000km nakladania stale naj, naj, naj
Mne prídu ceny v AS dosť prehnané. Najviac sa mi nepáči ten ich prístup a vyhrážky. Pri prvej servisnej prehliadke (výmena oleja + filtre) im hovorím, že mám vlastný olej (olej kupovaný u nich na predajni presne ten, ktorý mi tam išli dať, s tým rozdielom že ja som kúpil 4l za 50e a pri servise mi zaúčtujú 50e/liter (možno som to zaokrúhlil a jemne prehnal, ale nie som ďaleko od skutočnosti)) a bolo mi povedané, že ak mi tam nalejú môj olej, strácam záruku. Hovorím im, je to olej od Vás, je neotvorený, nikdy nepoužitý. Bolo im to jedno. Tak samozrejme, keďže som mal auto prvý rok, nechcel som prísť o záruku, tak cena za prvý servis okolo 240€. Teraz ma čaká druhý servis, zasa olej + sviečky by mali meniť a cena sa bude pohybovať okolo 500e.
Moje auto Škoda Rapid.
Ja nemám problém si zaplatiť, doba je ťažká, každý potrebuje z niečoho žiť, najviac čo ma však vie vytočiť, keď si servis zaúčtuje niečo, čo ani neurobil (brat bol v servise na výmenu oleja + filtre s novým autom, vyšiel zo servisu, šiel do BA, po 100 km mu vyskočilo hlásenie oleja, zišiel z dialnice a náhodou tam bol servis, kde išli pozrieť, čo sa stalo. Zistili mu, že nebol menený žiaden olej ani filtre, ba čo viac, v aute mu nenechali takmer žiaden olej).
Ani s tou zakonnou to nie je tak celkom pravda. Resp. ked sa povie A, treba povedat aj B. Ked chces navstevovat iny servis nez autorizovany a zaroven chces, aby si mal sancu na uznanie zaruky, tak musis najst jo sakra dobry neautorizovany servis, ktory vie preukazat dodrzanie vsetkych postupov vyrobcu (musi vediet zdokumentovat, ze si zakupil postupy na servis od vyrobcu auta) + musi aj vediet dolozit vypisy z diagnostiky. To nie je len tak. A cena v takom servise uz nie je az tak vzdialena od ceny autorizaku. Nehovoriac o tom, ze takyto servis Ti nemusi vediet spravit softverovy update a nevie riesit zvolavacky, ktore su dnes na takmer kazde auto a dalsie veci, takze jednoznacne sa oplati ta prva alebo prve dve zarucne servisne prehliadky pocas prvych dvoch rokov zakonnej zaruky absolvovat v autorizaku a o inom ani neuvazovat. A ten kto ma predlzenu zaruku, tak ten musi vzdy chodit len do autorizaku. Predlzena zaruka je vzdy podmienena tym, ze vsetky prehliadky budu absolvovane v autorizaku, inak ju nikto neuzna, kedze je nad ramec zakona.
Jezus
Tak je. Stále vyšší objem kadejakých elektronických záležitostí, asistentov, kamier, senzorov a iných vecí, na ktoré sa vzťahuje záruka a ktoré vedia v autorizáku zdiagnostikovať podľa predpísaných postupov výrobcu, prakticky zo záručných prehliadok vylučuje väčšinu neautorizovaných servisov. Len konštatujem, výrobca si chráni svoje, autorizák je väčšinou spojený s predajom nových áut, takže prepojenie medzi výrobcom a autorizákmi je logické, a vo vãčšine prípadov z toho zákazník má viac benefitov ako negatív. Otázka potom nestojí, že či autorizák, ale ktorý autorizák.
Určite si však v prípade bežných a rozšírených značiek vedia nájsť svoje miesto aj neautorizované servisy, hlavne pre majiteľov starších áut. Len treba splniť dve veci. Zákazníkov neklamať a neokrádať, dnešný motorista je oveľa zdatnejší a vie si veľa vecí skontrolovať alebo nechať skontrolovať inde. A keď zistí, že ho o..bali, viac krát tam nepríde.
Toho klasického 1,5 Yarisa či už čistú atmošku alebo hybrida tiež dosť chvália, zvnútra je pekný, šikovný ale proste vonkajší design sa mi vôbec nepáči a teda je to tiež trojvál. Dnes/včera naň vypustil video aj Rasťo Chvála ale skôr sa teším na jeho video z toho GRka a z toho čo povedal na konci videa tak aj on. Bude to asi zábava sledovať To má aspoň tú masku o dosť krajšiu ako ten klasický. Ale to fakt nebude auto pre bežného vodiča ale skôr víkendová zábavka. Čakám na nový Hyundai i-20 a i-20N čo na to povie . Tam sa dizajn dosť vydaril (pre moje oko) až na tie motoríky okrem N-ka.
V autorizaku som bol len raz, po 4. roku od vyroby. Prve tri prehliadky absolvoval majitel predo mnou. Najskor som si robil cenovy prieskum a hybalo sa to od 250-350 eur (olej a filtre, nic viac). Doniesol som si vlastny olej a filtre co ma vyslo asi na 55 eur a platil som len za pracu co bolo aj tak dost, nejakych 100 eur. Napisali do knizky ze vlastny material. Znacka Hyundai. V tom istom roku mi na zaruku vymenili kluc ktory mal popraskany obal a uz velmi zle odomykal. Po 5 rokoch uz olej a servis robi kamarat mechanik a vymena oleja a filtrov ma stoji cca 30 eur + material a viem ze to urobi a neodflakne to.
Existuje len Abarth 695 Tributo Ferrari, odlišný od klasického Abartha, zberateľský kúsok, výkonovo slabší ako toyota, ale s opciou - homologovaným pretekárskym interiérom, klietka, sekvenčné okruhové/rallye radenie. 200 kusov vyrobených v limitke, a cena aj po 9 rokoch okolo 40 tis, bez rallye úprav. Ale to je už ozaj len okruhové náradie.
ano ja som to pochopil ako si to myslel GRko je ovela viac upravene ako abarth. Navyse ako tu uz niekto spominal, bude to drzat hodnotu vyborne. Predosla verzia sa vypredala hned a nebola dostupna vobec, a tych 25tis novych sa tiez vypreda ako teple rozky aj ked cena je tusim 3-4nasobok bezneho yarisu.
Toho klasického 1,5 Yarisa či už čistú atmošku alebo hybrida tiež dosť chvália, zvnútra je pekný, šikovný ale proste vonkajší design sa mi vôbec nepáči a teda je to tiež trojvál. Dnes/včera naň vypustil video aj Rasťo Chvála ale skôr sa teším na jeho video z toho GRka a z toho čo povedal na konci videa tak aj on. Bude to asi zábava sledovať To má aspoň tú masku o dosť krajšiu ako ten klasický. Ale to fakt nebude auto pre bežného vodiča ale skôr víkendová zábavka. Čakám na nový Hyundai i-20 a i-20N čo na to povie . Tam sa dizajn dosť vydaril (pre moje oko) až na tie motoríky okrem N-ka.
Ja keby som bol sám (dvaja), tak si kúpim Yarisa z 1.5 atmosférou. Mne sa páči aj zvonka - samozrejme, treba aj pekné disky a pod. Ten trojvalec Yarisu bohate stačí. Ale čo je vrchol, tak tento motor dali aj do Corolly sedan. A zabili to. Ja mám Corollu 1.6 minulej generácie a už bol ten motor svojim nastavením na hrane...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Moje auto Škoda Rapid.
Ja nemám problém si zaplatiť, doba je ťažká, každý potrebuje z niečoho žiť, najviac čo ma však vie vytočiť, keď si servis zaúčtuje niečo, čo ani neurobil (brat bol v servise na výmenu oleja + filtre s novým autom, vyšiel zo servisu, šiel do BA, po 100 km mu vyskočilo hlásenie oleja, zišiel z dialnice a náhodou tam bol servis, kde išli pozrieť, čo sa stalo. Zistili mu, že nebol menený žiaden olej ani filtre, ba čo viac, v aute mu nenechali takmer žiaden olej).
Tak je. Stále vyšší objem kadejakých elektronických záležitostí, asistentov, kamier, senzorov a iných vecí, na ktoré sa vzťahuje záruka a ktoré vedia v autorizáku zdiagnostikovať podľa predpísaných postupov výrobcu, prakticky zo záručných prehliadok vylučuje väčšinu neautorizovaných servisov. Len konštatujem, výrobca si chráni svoje, autorizák je väčšinou spojený s predajom nových áut, takže prepojenie medzi výrobcom a autorizákmi je logické, a vo vãčšine prípadov z toho zákazník má viac benefitov ako negatív. Otázka potom nestojí, že či autorizák, ale ktorý autorizák.
Určite si však v prípade bežných a rozšírených značiek vedia nájsť svoje miesto aj neautorizované servisy, hlavne pre majiteľov starších áut. Len treba splniť dve veci. Zákazníkov neklamať a neokrádať, dnešný motorista je oveľa zdatnejší a vie si veľa vecí skontrolovať alebo nechať skontrolovať inde. A keď zistí, že ho o..bali, viac krát tam nepríde.
Ja keby som bol sám (dvaja), tak si kúpim Yarisa z 1.5 atmosférou. Mne sa páči aj zvonka - samozrejme, treba aj pekné disky a pod. Ten trojvalec Yarisu bohate stačí. Ale čo je vrchol, tak tento motor dali aj do Corolly sedan. A zabili to. Ja mám Corollu 1.6 minulej generácie a už bol ten motor svojim nastavením na hrane...