Viem, ze tu ma kazdy dvojkolesovaho milacika, no chcela som sa opytat, ci mate aj stvorkolesoveho, s ktorym ste nadmieru spokojni a na druhej strane, aky typ neodporucate ci uz z vlastnej alebo cudzej skusenosti.
Supafly666 SY asi tazko bude 4ta najvacsia automobilka, maximalne v Korei, ale urcite nie celosvetovo...neviem, co si myslel pod "nezabúdajme na Chevrolet(Daewoo)" ale podla dostupnych informacii , Daewoo patri pod GM a nenasiel som ziadne prepojenie SY a GM aktualne, hoci v minulosti nejake bolo cez Daewoo....
nóó z tou úsporou prevádzkových nákladov prerábkou na plyn opatrne-už som videl pár motorov,ktoré si po "ušetrení" nákladov na palivo vypýtali pár 100 eur,v horšom prípade aj hodne viac ako pár 100 na repas hlavy- spálené/zaklepané ventily,áno benzín stojí viac,ale ak sa to pototo,potom len začína sranda-nepojazdné auto,repas hlavy,atď ...
iste,sú motory,ktoré to zvládnu,iné nie-treba si to dôkladne preveriť
nóó z tou úsporou prevádzkových nákladov prerábkou na plyn opatrne-už som videl pár motorov,ktoré si po "ušetrení" nákladov na palivo vypýtali pár 100 eur,v horšom prípade aj hodne viac ako pár 100 na repas hlavy- spálené/zaklepané ventily,áno benzín stojí viac,ale ak sa to pototo,potom len začína sranda-nepojazdné auto,repas hlavy,atď ...
Ked setris na samotnom palive netreba setrit na log systeme, netreba setrit na tom kto ti ho montuje a taktiez netreba setrit na samotnom plyne...
Lebo ano ked niekomu nestaci ze jazdi na lacnom palive a este si vybera tie najpochybnejsie pumpy len aby usetril par centov este navyse, prerabku zveri do ruk nejakemu jozkovi od vedla a da tam najlacnejsi splynovac tak ano to si vyslovene pyta pruser ?
Noo a potom su tu este taky experti (a v lpg skupinach ich nieje malo) co menia filter plynnej fazy (odporuca sa kazdych 30,000km) raz za 60,000-100,000km ????
Lacne palivo, neskora vymena filtra, cena splynovaca ani montaz u Jozka nema nic spolocne s vysedenymi sedlami ventilov.
Spalovanie plynu sa deje pri vyssej teplote ako spalovanie benzinu. Preto su sedla ventilov rychlejsie opotrebovane v zavislosti od pouziteho materialu.
Edit: ale odbotnik to vysvetli urcite presnejsie 🙂
mňa o tom nemusíš presvedčovať-jazdenie na plyn má výhodu len jednu,a to je len lacnejšie tankovanie-ale konečné náklady v podobe vyššej počiatočnej ceny,následných problémov z prevádzkou,napr.oprava spálených ventilov (je to drahá oprava-áno,niektoré motory to dávajú vcelku o.k.) už vyliečili z naivnej ilúzie šetrenia peňazí vela majitelov plynových vehiklov- ale napr. to mne nikdy nebudú stáť za to,aby som si naivne myslel,ako som brutálne ušetril,a potom pozeral ako puk na motor,ktorý to má predčasne za sebou
Ako to vychadza pri tych CNG autach co su uz z vyroby takto predavane (nejake Opely, ci Skody si pamatam)? U nas je to asi tragedia s cerpackami, ale mal som pocit ze napr v Rakusku je ich snad viac ako LPG (realne cisla netusim).
Automobilka SsangYong Motor sa dostala do nútenej správy v dôsledku ťažkostí so splácaním úverov. Väčšinovému vlastníkovi, ktorým je indická skupina Mahindra, sa nepodarilo nájsť pre firmu záujemcu o prevzatie.
Ked sme sa dostali uz k tomu ci sa oplati LPG alebo nie. V mojej nive natankujem plnu plynovu nadrz za 25€, benzinovu za 55€ a dojazd je do 400km. Najazdene mam 60.000km a auto bude mat 5 rokov. Teda na benzine by ma doteraz jazdenie vyslo cca 8.200€ a na plyne 3.700€ z matiky som mal vacsinou za 4 tak snad som to +- dobre vypocital
Hmm to je rozdiel jedneho e-bajku
Ale keby vychadzala prevadzka rovnako tak ten plyn je to rizikove k.u.r.v.i.t.k.o. navyse akurat ekologickejsie to je zasa plus.
To je ale len cena paliva. Ked sa prirata cena prestavby a o nieco vyssie naklady na servis (odporuca sa aj castejsia vymena oleja pri prevadzke na plyn), tak sa ten cenovy rozdiel znizi orientacne dajme tomu o 2000 €. Ale samozrejme stale je to zaujimavy rozdiel a pri overenom motore je to vyhodne riesenie. Len auto s takym overenym motorom je dnes fakt problem kupit ak chce clovek kupovat nove a nie nejaky olietany vrak.
problem plynu nieje ze nici motor, problem plynu je dokazat na plyne jazdit stylom tdi.
pri vyssich otackach sa plyn dostate aj za spalovaciu komoru a dokaze horiet aj pri sedlach a hlavach ventilov a ludovo povedane " podpalit" ich.
presne preto sa neodporuca pouzivat plyn na vysokootackovych motoroch, alebo japoncoch ktore lubia ist hore.
dalsi problem je dat splynovac do slabeho auta a tocit to, logicky jazdit vela a casto na vysokych otackach.....
poznam par aut, napr bmw M5 so splynovacom a maju najazdene tisiice a tisice kilometrov, - velmi dobry odbornici su v takej malinkej dedinke na vychode slovenska - korejovce
Ano, on ten olej vizualne mozno vyzera fajn (nema v sebe tie karbonove usadeniny ci co), ale tie podstatne- mechanicke vlastnosti opticky neposudis... A cudoval by si sa, ako nenovo vyzera olej vypusteny zo svokrovej plynovej Oktavky 2 1.6MPi, ale to bude asi tym, ze ho tam nechava 25-30kkm
Nejde o to, ze olej pri jazde na plyn zostava cistejsi / ma peknu farbu (to je prave to zradne), ale vraj vyrazne rychlejsie stupa jeho kyslost a to moze mat negativny dopad napr. na tesnenie pod hlavou a dalsie citlive komponenty. Ale odkaz na zdroj dat neviem, pamätam si to len z nejakych clankov. Nikdy som sa tomu detailnejsie nevenoval kedze ziadne auto na plyn som nikdy ani len nesoferoval.
ano ten olej som si vsimol aj ja ked som menil mal som ho chut tam naliat nazad tak ale vychadza ma filter 2,50€, olej shell HX7 10W-40 4L (napln je 3,5L) 15€ uz len mat chut si lahnut pod auto a ked ma nebolia krize tak to dam kdekolvek aj v lese no nevymen to menim po 10.000km a inak ziadna olejnicka co sa cudujem vydrzi olej od vymeny do vymeny bez doliatia strati sa tak 3deci
Ked som jazdil na vozidlach favorit, felicia, fabia na LPG, bolo citit lenivejsi chod. Uspora bola sialena, auta jazdili 12-14 hod. denne (autoskola). Teraz jazdim na LPG vo Veste a absolutne necitim pokles vykonu. Mozno je to tym, ze "moj" splynovac pri prudkom pridani plynu ciastocne vstrekuje aj benzin. Pokrok nezastavis
problem plynu nieje ze nici motor, problem plynu je dokazat na plyne jazdit stylom tdi.
pri vyssich otackach sa plyn dostate aj za spalovaciu komoru a dokaze horiet aj pri sedlach a hlavach ventilov a ludovo povedane " podpalit" ich.
presne preto sa neodporuca pouzivat plyn na vysokootackovych motoroch, alebo japoncoch ktore lubia ist hore.
dalsi problem je dat splynovac do slabeho auta a tocit to, logicky jazdit vela a casto na vysokych otackach.....
poznam par aut, napr bmw M5 so splynovacom a maju najazdene tisiice a tisice kilometrov, - velmi dobry odbornici su v takej malinkej dedinke na vychode slovenska - korejovce
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
V prípade 6l nafty, je to ročne 1500€
Ved preto mam LPG
Ked setris na samotnom palive netreba setrit na log systeme, netreba setrit na tom kto ti ho montuje a taktiez netreba setrit na samotnom plyne...
Lebo ano ked niekomu nestaci ze jazdi na lacnom palive a este si vybera tie najpochybnejsie pumpy len aby usetril par centov este navyse, prerabku zveri do ruk nejakemu jozkovi od vedla a da tam najlacnejsi splynovac tak ano to si vyslovene pyta pruser ?
Noo a potom su tu este taky experti (a v lpg skupinach ich nieje malo) co menia filter plynnej fazy (odporuca sa kazdych 30,000km) raz za 60,000-100,000km ????
Spalovanie plynu sa deje pri vyssej teplote ako spalovanie benzinu. Preto su sedla ventilov rychlejsie opotrebovane v zavislosti od pouziteho materialu.
Edit: ale odbotnik to vysvetli urcite presnejsie 🙂
Otvoriť v novom okne thumb_up2thumb_down
Automobilka SsangYong Motor sa dostala do nútenej správy v dôsledku ťažkostí so splácaním úverov. Väčšinovému vlastníkovi, ktorým je indická skupina Mahindra, sa nepodarilo nájsť pre firmu záujemcu o prevzatie.
Hmm to je rozdiel jedneho e-bajku
Ale keby vychadzala prevadzka rovnako tak ten plyn
https://www.ekomontlpg.sk/
par ludi sme tam uz s problemami poslali, dokonca nemali potrebu tahat s ludi peniaze a prestavbu vyslovene neodporucili.
jesus keby si niekedy vypustil olej s auta ktory jazdi na plyn myslel by si si ze je novy....
https://www.ekomontlpg.sk/
par ludi sme tam uz s problemami poslali, dokonca nemali potrebu tahat s ludi peniaze a prestavbu vyslovene neodporucili.
jesus keby si niekedy vypustil olej s auta ktory jazdi na plyn myslel by si si ze je novy....
M5ka na plyn uaaaa