Viem, ze tu ma kazdy dvojkolesovaho milacika, no chcela som sa opytat, ci mate aj stvorkolesoveho, s ktorym ste nadmieru spokojni a na druhej strane, aky typ neodporucate ci uz z vlastnej alebo cudzej skusenosti.
ale to nie je celkom len o bosych nohach, ale aj velkosti pedalov. Automat vyhrava, lebo tam ma 2 lopaty, manual holt 3 fakirske klince
EDIT: lto jes prvý!
EDIT: mal by som sa castejsie vyjadrovat k takymto podstatnym temam, dokazem ich podla vsetkeho super uzatvorit
Tiež sa mi lepšie jazdilo v Pumach s celkom tenkou a mäkkou podrážkou. Teraz chodím v Garmont Dragontail je to o kúsok horšie (aj v tom, že má hrubšiu podrážku a musím dať sedačku ďalej od volantu čo mi nevyhovuje, nemám rád volant ďaleko od tela, čo robí pomalé reakcie s natiahnutými rukami) a širšia podrážka zas uberá priestor medzi pedálmi, no a v Garmont Nebraska to už nedávam. Ale všeobecne do auta bežne nosím obuv na prezutie či už mám tretry na bike alebo tie Nebrasky na turistiku alebo lakovky k obleku. No neviem, inšpiroval si ma či tiež aspoň tie Pumy nezačnem do auta zas obúvať
Ja neviem, ale skúšali ste šoférovať bosí? Ja som to skúšal nedávno len na záhrade - potreboval som preparkovať auto. Neviem si predstaviť šoférovať tak viac ako pár 100m. To už radšej v tretrách, alebo žabkách, keď to už inak nejde.
Nie ze skusal, ja mam statisice kilometrov najazdene naboso, len v ponozkach. Po chvili soferovania (ktore ma zivi) mi je v topankach teplo a idu dole. Nohy sa nepotia a ne*****, kobercek kvoli nim udrzujem cisty nech nejaky sajrajt nechytim. Aj sa mi zda, ze automat si naboso lepsie vychutnam. Ako v tom vyssie spominanom filme Upir z ferratu
včera 930 km na boso z PAGU domov .... bez problému a nebolo to prvý a ani posledný krát
na pumpe sa obúvam do šlapiek
(samozrejme nie 35 ton)
ale aj TO by sa dalo bez problémov
na dlhšej trase som takto jazdil len samo doma camping AVIU
nie je dôležité hľadať ako sa nedá .... a z bezpečnosťou to nemá nič spoločné
No dobre tak podme urcovat hranice kde nas nazor bude platny. Mas naozaj tych 5 deti a vsetky este potrebuju velke sedacky, to znamena, ze ich asi nedavas hore dolu. Ja mam teda len obyc kombi a len dve deti ... ale teda sedacky nedavam hore dolu
V Tebou popisovanom pripade si kupis vhodny kocik, ktory zlozis a umiestnis pred/na predne sedadlo. Ak sa Teda bavime o tom, ze dostat kocik do stresneho boxu by mohol byt bez partnera/manzela problem. Takze v pripade, ze nie je poruke, pouzijes jeho miesto na uskladnenie kocika.
Ale netvarme sa prosim, ze 5 deti je nejaky standard.
Ja mam dve deti, ktore sedia vo velkych sedackach (18-36 kg), mam sedem-miestne auto(Qashqai +2), ktore vacsinou pouzivame v plnom obsadeni na vylety so starymi rodicmi, pripadne dalsou rodinou a sedacky podla potreby za par sekund prehodim na ktorekolvek miesto.
A ako pozeram na fotky, tak nepochybujem, ze by si si z bohatej ponuky navyberal X kocikov, ktore Ti vojdu do zostavajuceho kufra aj pri sedemmiestnej konfiguracii. copyrightimg.auto.cz img.auto.cz
Zdroj: www.auto.cz
Hoci nemám deti, už ani 7 miestne auto, ale myslím si, že tých kočiarov toľko na výber nebude a za druhé, treba počítať s tým, že operadlo má sklon a dvere takisto zaberajú priestor aj smerom dnu. Mal som Alhambru. Nepochybujem o tom, že to je väčšie auto ako táto Dacia. Za sedadlá v treťom rade by zložený kočiar určite nevosiel. Musel by mať pidi kolieska.
Tak to si tych kocikov potom asi vela nevidel. Najhorsie skladne su tie pre najmensie deti, lebo maju pevnu vanicku. Ale na druhej strane maju casto odnimatelny podvozok, ktory zlozis do cca 25 cm profilu. My sme presne taky mali. Takze bud ulozis podvozok a vanicku nad/vedla seba na kant, alebo cast das za tretiu radu a cast do prednej casti, pripadne pod nohy v druhej rade. Co sa tyka "bugy" kocikov pre vacsie deti, tie vopchas takmer kdekolvek.
Debata je o tom, ci sa zbalis do auta aj s kocikom. Predpokladajme, ze stojac pred autom sa snazis najst sposob ako to ide, nie vyhovorku ako to nejde. Takze ano, ak je to nevyhnutne, kociar rozlozis (zalezitost par sekund) a ulozis tam, kde je na to miesto.
7 miest nemusi hned znamenat komfort pre 7clennu rodinu. Ta uprednostni vacsie MPV (Sharan, Espace,...), pokial si ho vobec moze dovolit. Toto je skor bezny 4.5m kombik s vyssou strechou, ktory ak treba moze odviezt aj viac ako 5 ludi. V globale budme radi, ze niekto aj mensie MPV vobec este vyraba, ked vsetci tlacia SUV.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
EDIT: lto jes prvý!
EDIT: mal by som sa castejsie vyjadrovat k takymto podstatnym temam, dokazem ich podla vsetkeho super uzatvorit
Tiež sa mi lepšie jazdilo v Pumach s celkom tenkou a mäkkou podrážkou. Teraz chodím v Garmont Dragontail je to o kúsok horšie (aj v tom, že má hrubšiu podrážku a musím dať sedačku ďalej od volantu čo mi nevyhovuje, nemám rád volant ďaleko od tela, čo robí pomalé reakcie s natiahnutými rukami) a širšia podrážka zas uberá priestor medzi pedálmi, no a v Garmont Nebraska to už nedávam. Ale všeobecne do auta bežne nosím obuv na prezutie či už mám tretry na bike alebo tie Nebrasky na turistiku alebo lakovky k obleku. No neviem, inšpiroval si ma či tiež aspoň tie Pumy nezačnem do auta zas obúvať
Nie ze skusal, ja mam statisice kilometrov najazdene naboso, len v ponozkach. Po chvili soferovania (ktore ma zivi) mi je v topankach teplo a idu dole. Nohy sa nepotia a ne*****, kobercek kvoli nim udrzujem cisty nech nejaky sajrajt nechytim. Aj sa mi zda, ze automat si naboso lepsie vychutnam. Ako v tom vyssie spominanom filme Upir z ferratu
na pumpe sa obúvam do šlapiek
(samozrejme nie 35 ton)
ale aj TO by sa dalo bez problémov
na dlhšej trase som takto jazdil len samo doma camping AVIU
nie je dôležité hľadať ako sa nedá .... a z bezpečnosťou to nemá nič spoločné
https://auto.sme.sk/c/22734121/dacia-jogger-oficialne-ma-7-sedadiel-a-pride-aj-s-hybridom.html#storm_gallery_191848
Ale netvarme sa prosim, ze 5 deti je nejaky standard.
Ja mam dve deti, ktore sedia vo velkych sedackach (18-36 kg), mam sedem-miestne auto(Qashqai +2), ktore vacsinou pouzivame v plnom obsadeni na vylety so starymi rodicmi, pripadne dalsou rodinou a sedacky podla potreby za par sekund prehodim na ktorekolvek miesto.
Zdroj: www.auto.cz
Pozrel som teraz aj rusku filialku Renaultu. Ta ich MCV I po facelifte vyzera tiez k svetu.
https://www.lada.ru/cars/new-largus/cross
7 miest nemusi hned znamenat komfort pre 7clennu rodinu. Ta uprednostni vacsie MPV (Sharan, Espace,...), pokial si ho vobec moze dovolit. Toto je skor bezny 4.5m kombik s vyssou strechou, ktory ak treba moze odviezt aj viac ako 5 ludi. V globale budme radi, ze niekto aj mensie MPV vobec este vyraba, ked vsetci tlacia SUV.