Viem, ze tu ma kazdy dvojkolesovaho milacika, no chcela som sa opytat, ci mate aj stvorkolesoveho, s ktorym ste nadmieru spokojni a na druhej strane, aky typ neodporucate ci uz z vlastnej alebo cudzej skusenosti.
Ano, ale ked ide niekto na dialnicu 3x rocne a nejazdi s nalozenym autom 140, tak su to vyhodene peniaze a zbytocne prepaleny benzin. A takych ludi je pomerne dost, co vacsinu casu jazdi mesto/medzimesto a dialnicu sviatocne. Cenovy rozdiel medzi 2 a 1.8 zanedbatelny nie je.
Ano, ale ked ide niekto na dialnicu 3x rocne a nejazdi s nalozenym autom 140, tak su to vyhodene peniaze a zbytocne prepaleny benzin. A takych ludi je pomerne dost, co vacsinu casu jazdi mesto/medzimesto a dialnicu sviatocne. Cenovy rozdiel medzi 2 a 1.8 zanedbatelny nie je.
Ano, kazda radost je funkciou penazi, ale u kombi je predpoklad, ze tam budes vozit ludi/batozinu. Kusat si do volantu kvoli nedostatku vykonu pri kazdom obiehani za to nestoji. Toho prepaleneho benzinu navyse bude prekvapivo malo.
Corolla 1.8 hybrid s CVT je super v meste, nie ako tie suche trhajuce 2 spojkove udelatka. Super spotreba, super pohodlne plynule jazdenie i posuvanie. Okresky fajn tiez, dialnice a dlhe cesty na hranici povolenych rychlosti s nalozenym autom uz su mimo komfort tej 1.8 - tam funguje ten 2l hybrid podstatne lepsie, naopak ten zas straca v meste oproti 1.8. Takze vyberat podla toho, kde, kolko a ako clovek jazdi.
Tiez som zvazoval prirastok do vozoveho parku, ale nic som nenasiel co by ma presvedcilo. "Novy" Ceed ma super tu 1.5T, celkom fajn cenu, ale to odhlucnenie od podvozku je uroven ako moja sucasna Fabia II (ziadne), takze na dialnicnych presunoch by som si zas nepomohol v akustickom komforte. A ziadne nove auto nebude mat mensie rocne naklady ako to sucasne (poistky, servisne prehliadky), takze som to cele zavrhol. Budem riesit az v pripade ze by sme sa nezmestili.
Verim, nikdy som nemal vlastne auto s automatom, ale z automatov co som skusal som najviac najazdil na otcovom Outbacku s CVT a bolo to super- a to CVT v Outbacku seka virtualne stupne pri vacsom zrychleni, cize je drsnejsie ako v HSD.
Jasne, ta 1.8 ma svoje urcenie. Zial, u nas najazdi auto viac ako polovicu kilometrov na dialnici, a aj okresky celkom, v dohladnej dobe bude jazdit cez Babu… Sucasny Civic ma 140ps, je to akurat, menej isto nechcem- toboz nie do tazsieho hybridu. A 2.0 je proste draha.
Ja som poslednych par mesiacov okukaval Passaty B8, ale pri tych cenach sa na to asi vyseriem, zlavim z priestorovych narokov a trochu prihodim na ten novy Ceed. So zlavou pre lekarov 10% to vyjde bezkonkurencne a podla spritmonitoru ma spotrebu slusnu, a vykon zda sa tiez. Zajtra don ideme skusit vopchat protismernu detsku sedacku a ak sa pred nou bude dat v pohode sediet, snad bude rozhodnute.
Pozeram nieco s nizkou spotrebou. Ocakavam, ze ceny paliv pojdu rapidne hore v priebehu par rokov a jazdim viac ako 20 000 km rocne. Vacsina dialnice, cast mesto, okresky malo (tak 70/20/10). Velkost auta mi vyhovuje - vojde sa do garaze a ostane tam dost miesta na bicykle. Vacsie nechcem. Je to kombi - ked idem sam, alebo dvaja, tak biky do auta dam easy. Trochu zdvihnute kvoli tomu, ze corolla je nizka a clovek parkuje na maratonoch na lukach a poliach alebo ide niekam na chatu par km po polnej ceste. Na to SUV netreba.
Plus okrem spotreby hladam auto s dlhou zivotnostou. Neverim trhu s jazdenkami a teda radsej zaplatim vela za nove, ale chcem to mat aspon 10 rokov. Nech to po nich viem bud predat alebo si nechat. Toto by po 300 000 mohlo aj cenu udrzat. Nemuseli by s tym byt problemy s vjazdom kamkolvek, kedze je to hybrid, co je teraz "moderne". A ako wawrik povedal, ta technika je jednoduchsia ako sa zda.
Keby som sa neobaval, ze mi to zeleni zatrhnu, tak najlepsi je dizel. Je cisty a v reali mi bude behat za 5.5. Tak by som kupil Focusa s 1.5 dieslom - som na to zvyknuty a da sa opravovat aj doma. Akurat, ze po 10 rokoch to bude mat cenu tak ako treska s rozkom, cize realne je drahsi ako ta Toyota.
Liebling by bola Mazda 3. Akurat, ze je len sedan a ten Skyactive-X je velmi zlozity - to by bolo drahe vozenie pri cene ich servisu. A 150k Skyactive ma zase o liter vyssiu spotrebu (a emisie) ako focus alebo toyota co je cca 20% plus. Cize nizsia cena sa objavi v cene za palivo.
Ja mam sukromne auto Passat B8 2.0Tdi. Nedavno nam ale v praci kupili Toyotu Corollu TS 1.8cku.
Prve dojmy boli take rozpacite, ako niekto spominal vyssie ta 1.8micka ma taky vysavacovy prejav. Jazdil som na nej asi 3 tyzdne vkuse a dnes som sadol naspat do passata. Ano passat je trochu vacsi, ale cenovo inde.
Ja by som kludne siel aj do tej Corolly, po meste to je paradne vozenie aj ta 1.8cka (spotreba okolo 5l). Ked chodis viac dialnicu tak tam by som urcite chcel mat ten 2liter.
Nie, ze by to bolo vysnivane, ale odvezies v tom vela, spotreba nizka, vykon dostatocny. Polnu cestu to prejde tiez a zadna naprava je navyse multilink (oproti vacsine uz teraz). A po 10 rokoch to bude mat urcite lepsiu hodnotu ako akykolvek oturbeny trojhrniec, ine hybridy alebo dokonca elektro.
A co takto obycajna Corolla TS kombi? Vo vybave Comfort za 27 570 eur. Ak nepotrebujes vyhrievane sedadla, tak je to fajn podla mna
Bol som velmi nemilo prekvapeny realnou spotrebou VW motorov na dialniciach - ta 1.4 bola fakt zla. Tam sa to pohybovao s bikami na streche na 8-10. V zavislosti od vetra. A ked som sa docital, ze VW motory pri beziacom turbe chladia valce benzinom, tak ma skoro vystrelo. Mozno su uz tie 1.5 TSI lepsie, ale akosi som uz na VW v tomto vybere zlomil palicu.
8-10 bude žrať každý benzín s bajkami na streche.
Nečítal si náhodou o chladení katalyzátora prívstrekom benzínu? To mali prvé TSIčka.
TSI EA211 (Octavia 3, Golf Mk7 atď.) už má chladené výfukové zvody...
Myslím že čo sa efektivity týka sú na vysokej úrovni. (VW Touran + 1.5 TSI + DSG + diaľnica 130 = do 7l/100km)
Verim, nikdy som nemal vlastne auto s automatom, ale z automatov co som skusal som najviac najazdil na otcovom Outbacku s CVT a bolo to super- a to CVT v Outbacku seka virtualne stupne pri vacsom zrychleni, cize je drsnejsie ako v HSD.
Jasne, ta 1.8 ma svoje urcenie. Zial, u nas najazdi auto viac ako polovicu kilometrov na dialnici, a aj okresky celkom, v dohladnej dobe bude jazdit cez Babu… Sucasny Civic ma 140ps, je to akurat, menej isto nechcem- toboz nie do tazsieho hybridu. A 2.0 je proste draha.
Ja som poslednych par mesiacov okukaval Passaty B8, ale pri tych cenach sa na to asi vyseriem, zlavim z priestorovych narokov a trochu prihodim na ten novy Ceed. So zlavou pre lekarov 10% to vyjde bezkonkurencne a podla spritmonitoru ma spotrebu slusnu, a vykon zda sa tiez. Zajtra don ideme skusit vopchat protismernu detsku sedacku a ak sa pred nou bude dat v pohode sediet, snad bude rozhodnute.
Som zvedavy ako sa rozhodnes Podla mna ak si ju vyberies, je to celkom fajn volba a navyse maju zopar fajn skladoviek, cize sa nemusi dlho cakat. A este ked mas 10% zlavu tak to bude fajn.
Radil by som ale investovat do nejakych tichych pneumatik - ak by sa ti zdali tie tusim Micheliny co tam montuju, hlucne. Dobre recenzie maju na tyrereviews.com
Dočkal som sa. Po dňoch strávených hľadaním som ju našiel. Leasingovka v De uznala zálohu v podobe úhrady akontacie, dekra a carvertical mi ju preverili bez jedinej chybičky. Tak už len odťah z ďalekého Hamburgu.
SORENTO Gt Line, 7 miest, 8/2018 58 tis, full okrem ťažného
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ano, kazda radost je funkciou penazi, ale u kombi je predpoklad, ze tam budes vozit ludi/batozinu. Kusat si do volantu kvoli nedostatku vykonu pri kazdom obiehani za to nestoji. Toho prepaleneho benzinu navyse bude prekvapivo malo.
Daj nejaké bližšie info, kukám, že už má za sebou nejaké úpravy
Brzdia len ti, co sa boja
Tiez som zvazoval prirastok do vozoveho parku, ale nic som nenasiel co by ma presvedcilo. "Novy" Ceed ma super tu 1.5T, celkom fajn cenu, ale to odhlucnenie od podvozku je uroven ako moja sucasna Fabia II (ziadne), takze na dialnicnych presunoch by som si zas nepomohol v akustickom komforte. A ziadne nove auto nebude mat mensie rocne naklady ako to sucasne (poistky, servisne prehliadky), takze som to cele zavrhol.
Plus okrem spotreby hladam auto s dlhou zivotnostou. Neverim trhu s jazdenkami a teda radsej zaplatim vela za nove, ale chcem to mat aspon 10 rokov. Nech to po nich viem bud predat alebo si nechat. Toto by po 300 000 mohlo aj cenu udrzat. Nemuseli by s tym byt problemy s vjazdom kamkolvek, kedze je to hybrid, co je teraz "moderne". A ako wawrik povedal, ta technika je jednoduchsia ako sa zda.
Keby som sa neobaval, ze mi to zeleni zatrhnu, tak najlepsi je dizel. Je cisty a v reali mi bude behat za 5.5. Tak by som kupil Focusa s 1.5 dieslom - som na to zvyknuty a da sa opravovat aj doma. Akurat, ze po 10 rokoch to bude mat cenu tak ako treska s rozkom, cize realne je drahsi ako ta Toyota.
Liebling by bola Mazda 3. Akurat, ze je len sedan a ten Skyactive-X je velmi zlozity - to by bolo drahe vozenie pri cene ich servisu. A 150k Skyactive ma zase o liter vyssiu spotrebu (a emisie) ako focus alebo toyota co je cca 20% plus. Cize nizsia cena sa objavi v cene za palivo.
Ja mam sukromne auto Passat B8 2.0Tdi. Nedavno nam ale v praci kupili Toyotu Corollu TS 1.8cku.
Prve dojmy boli take rozpacite, ako niekto spominal vyssie ta 1.8micka ma taky vysavacovy prejav. Jazdil som na nej asi 3 tyzdne vkuse a dnes som sadol naspat do passata. Ano passat je trochu vacsi, ale cenovo inde.
Ja by som kludne siel aj do tej Corolly, po meste to je paradne vozenie aj ta 1.8cka (spotreba okolo 5l). Ked chodis viac dialnicu tak tam by som urcite chcel mat ten 2liter.
https://pdf.sites.toyota.sk/cennik_corolla_ts_trek_best_edition.pdf
Corolla Trek Hybrid dvojliter bol myslim minuly rok na 30k. Teraz je necelych 29.
Nie, ze by to bolo vysnivane, ale odvezies v tom vela, spotreba nizka, vykon dostatocny. Polnu cestu to prejde tiez a zadna naprava je navyse multilink (oproti vacsine uz teraz). A po 10 rokoch to bude mat urcite lepsiu hodnotu ako akykolvek oturbeny trojhrniec, ine hybridy alebo dokonca elektro.
A co takto obycajna Corolla TS kombi? Vo vybave Comfort za 27 570 eur. Ak nepotrebujes vyhrievane sedadla, tak je to fajn podla mna
8-10 bude žrať každý benzín s bajkami na streche.
Nečítal si náhodou o chladení katalyzátora prívstrekom benzínu? To mali prvé TSIčka.
TSI EA211 (Octavia 3, Golf Mk7 atď.) už má chladené výfukové zvody...
Myslím že čo sa efektivity týka sú na vysokej úrovni. (VW Touran + 1.5 TSI + DSG + diaľnica 130 = do 7l/100km)
Som zvedavy ako sa rozhodnes
Radil by som ale investovat do nejakych tichych pneumatik - ak by sa ti zdali tie tusim Micheliny co tam montuju, hlucne. Dobre recenzie maju na tyrereviews.com
SORENTO Gt Line, 7 miest, 8/2018 58 tis, full okrem ťažného
Dobre sú .
paradna je
Dobre sú .
Kazdy nestrada v pohrebnictve nevedia co s peniazmi.