"Mammals have an internal mechanism called thermoregulation that allows the brain to adjust the temperature inside of their bodies. But there are limits to that range, and for humans, that range is more restrictive on the warmer end of the scale. If your internal temperature increases more than a dozen or so degrees, you'd probably die. To keep your body from overheating, you sweat. But in order for sweat to do its job and cool you off through evaporation, there can't be a lot of thick hair around to get in the way." http://science.howstuffworks.com/life/human-biology/human-body-hair2.htm
prakticka vec - pri neoholenych nohach sa pri mokrych maratonoch robia na chlpoch "cencule" z blata co mne osobne vadi.
sak vravim ze odpor a gramarina mi bolo jasne ze su blbosti...ale nech sa stax vyjadri a povie konecne tie dva dalsie dvovody...
Rozdiel medzi oholenymi a neoholenymi nohami je na asi 60km casovke profikov cca 4 sekundy /samozrejme pri vsetkom ostatnom na max. vytunenom/. Co je v podstate brutalna strata. Tuto mimoriadne dolezitu informaciu som raz niekde cital a zapamatal som si ju Odpor vzduchu tu samozrejme principialne musi hrat rolu, kedze napr. plavci maju speci kombinezy pre najrychlejsi cas. Vzduch ma sice mensi odpor ale princip plati .. cim rychlejsie ides, tym viac sa ti vyrabaju turbulencie okolo chlpkov,brania obtekaniu vzduchu okolo hladkej kozi a spomaluju. Dokonca chlpky vyrastene po oholenenom stave su horsie, kedze su tvrdsie a viac rozbijaju cirkulaciu vzduchu.
Najväčšie plus by pre mňa bolo asi to, že na oholené nohy sa až tak nelepí blato a keď už, tak ide oveľa ľahšie dolu, no ani všetky plusy dokopy u mňa zatiaľ neprevážia to, že by na mňa ľudia pozerali ako na buzíka (necyklisti, samozrejme)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
o-hocicom/*****t-s-prirodou-alebo-vonat-s-civilizaciou-t18416.html?hilit=holit%20nohy
uz tu toho bolo popisane. ale holit je blbost lepsie je depilovat
ale je...
ale teda nejake 2 dalsie ma nenapadaju ako tie co napisal janosik...
"Mammals have an internal mechanism called thermoregulation that allows the brain to adjust the temperature inside of their bodies. But there are limits to that range, and for humans, that range is more restrictive on the warmer end of the scale. If your internal temperature increases more than a dozen or so degrees, you'd probably die. To keep your body from overheating, you sweat. But in order for sweat to do its job and cool you off through evaporation, there can't be a lot of thick hair around to get in the way."
http://science.howstuffworks.com/life/human-biology/human-body-hair2.htm
prakticka vec - pri neoholenych nohach sa pri mokrych maratonoch robia na chlpoch "cencule" z blata co mne osobne vadi.
Rozdiel medzi oholenymi a neoholenymi nohami je na asi 60km casovke profikov cca 4 sekundy /samozrejme pri vsetkom ostatnom na max. vytunenom/. Co je v podstate brutalna strata. Tuto mimoriadne dolezitu informaciu som raz niekde cital a zapamatal som si ju
katko:
lto: sak toto, ja taku rychlost dosahujem len dole kopcom
No nikdy nehovor nikdy