Naivne som si myslel ze s tenkou buffkou som v pohode a vydrzim ju mat na hube aj ked je takto teplo. No hov no, pri slapani do kopca sa to vazne neda. A to je este len okolo 20 :/
Naivne som si myslel ze s tenkou buffkou som v pohode a vydrzim ju mat na hube aj ked je takto teplo. No hov no, pri slapani do kopca sa to vazne neda. A to je este len okolo 20 :/
ono dychat sa cez to da, teda mne hej a to mam astmu a vcera bolo cosi cez 600m nastupanych, ale mne vadi to ze sa mi prehrieva krk a tym padom aj krv do hlavy. takze ked som bol sam dal som ju uplne dole a hotovo. inac pozeral som co by bolo vhodne ako rusko, ale akoby sportove, az teda mam nieco na ustach no krk holy a nic take som nenasiel a zlozena bufka je moc hruba
Chlapi, sucho je . Inac k ruskam . vcera ma uz svrbeli nohy tak som vybehol len tak par km. S ruskom je to pre mna osobne des. Samozrejme kym som bol v meste tak som ho mal samozrejme na hube, prijem kyslika obmedzeny. Za mestom to bolo lepsie. Ak pridam k tomu rosenie okuliarov tak tato sezona je pre mna pase.
Do 150hr este ako tak ale do prudsieho kopca som mal dnes stale zamlzene dvoje okuliare naraz. O tom teple co mi ide na krk a hlavu ani nevravim, v lete skapem.
Dnes kopu "cyklistov" v dlhych gatiach a dokonca v paperke, nechapal som.
ja si myslim, ze okuliare sa zahmlievaju skor ked je zima, lebo je vysoky rozdiel v teplote skiel a vydychovaneho vzduchu, cize cim je teplejsie, tym by to mal byt mensi problem
a este ked ti pod buffku vleti hmyz a vdychnes ho nosom strasna sranda. najviac mi vadi ze bufky je vela, poti sa mi krk a potom mi ho v zjazde vyfuka. inac som na nu zvyknuty zo zimy a nejdem sa z toho zblaznit, no chcelo by to nejake letne riesenie - nejake tangace.
opekacky sa uz prejavuju, ale zacina byt aj zeleno a vsetko paradne kvitne - snad to uz nezamrzne.
lapaloma ak si siel na kochacku po hradzi tak ano, ale inak nie
ennio dychas si teply vzduch do buffky rychlo a ten stupa hore, rovno na okuliare a kedze nejdes dost rychlo na to aby ti prudiaci okolity vzduch ochladzoval a odmlzoval tak vidis velke....
Ano v zime je to horsie ale dnes do kopca nonstop zamlzene.
Gusto0 dnes boli ako snack dve musky pod bufkou, jednu som vyplul ale druhu som nestihol
buffka nema drotik ako ruska ktory si vytvarujes cez nos tak aby to tam latka neodstavala a nevznikala medzera. a ked vydy***** je prave ta medzera najlahsie miesto kadial sa teply vlhky vzduch z ust dostane von - blbe je ze zrovna nad tymi medzerami su skla okuliarov ktore su studene - ochladene vzduchom pocas jazdy. cize si hned slepy. obrovsky problem v zime - hlavne v strmsich pomalych stupaniach ked sa nestihaju vetrat jazdou - vtedy davam dolu buffku alebo okuliare, inac nic nevidim.
Ja bufku vyťahujem na tvár len keď stretávam cyklistov a bežcov(či už v mojom smere alebo protismere).Ináč ide dole a len vyhrieva krk.A už týždeň bikujem v krátkom drese a kraťasoch.Musím-som strašný"potniak".Aspon mam už riadne opálené ruky😉
Mne viac vadí,že mi pot steká spod prilby rovno cez okuliare.A potom utierať a čistiť.Sú nejaké nano prípravky na ošetrenie skiel?Su anti fog sklá ale neviem či fungujú aj proti slanemu potu?
ja som si chcel teraz jednu buffku na tento ucel roztrihnutia kupit a ved som zistil ze nemam kde.
dnes som ju s velkou radostou dal za mestom v lesoch dolu z krku - neda sa to nosit nad 20 stupnov. po vcerajsku mam stuhnuty krk - spoteny mi asi prefukalo v zjazde.
Ja som si spomenul ze mam jednu taku kde je polovica tenka a polovica hrubsi fleece, nejaka zimna verzia, tak tu asi obetujem lebo ju aj tak nepouzivam
U nás v BB už masaker teplo na kratasy a kratky rukav, mám za 3 dni spálené ruky Skúšala som v bufke, celé zle, dioptrie zahmlené, do kopca sa mi nedalo dýchať (tiež mám také mierne problémy s dýchaním) a tak som si kúpila v DM klasické látkové plienky a prestrihla ich diagonálne, obišla a cez ne sa dýcha v pohode. Nie je to asi úplne ok keďže to je tkanina ako hustá gáza ale je to lepšie ako cokolvek iné. Zakvacim konce pod helmu a dávam podla potreby hore dole keď vidím ľudí. Jediný pruser je kombo slnko a zaparena huba počas dýchania do šatky lebo mám úplne odrete usta a pekelne to štípe. Dnes som celý výjazd mazala vazelinou a lepšie ?
ak sa vám rosia okuliare od rúška zašite si do nich pliešok.( v jednorazových rúškach je tiež pliešok). pásik látky alebo niečo podobné cca 1- 1,5 cm široké ,10 cm dlhé,našiť zvonku na rúško ,podľa toho vystrinite pliešok trebárs z plechovky piva,obaľte izolačkou alebo lepiacou páskou aby to nebolo ostré,zašiť iba hore a dole,boky nechať voľné aby sa dal vybrať keď budete rúško prať,ak si ho vytvarujete podľa nosa tak odtiaľ nevypadne. ja to tak mám a pohoda.žiadne zarosené okuliare.teoreticky by sa to malo dať aj s bufkou a aj ten problém s odretými ústami od látky som vyriešil. vložiť do rúška rozloženú papierovú vreckovku alebo vystrihnúť podľa rúška papierovú kuchynskú utierku a hotovo. ak je po čase mokrá dáš druhú a ideš
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ono dychat sa cez to da, teda mne hej a to mam astmu a vcera bolo cosi cez 600m nastupanych, ale mne vadi to ze sa mi prehrieva krk a tym padom aj krv do hlavy. takze ked som bol sam dal som ju uplne dole a hotovo. inac pozeral som co by bolo vhodne ako rusko, ale akoby sportove, az teda mam nieco na ustach no krk holy a nic take som nenasiel a zlozena bufka je moc hruba
Do 150hr este ako tak ale do prudsieho kopca som mal dnes stale zamlzene dvoje okuliare naraz. O tom teple co mi ide na krk a hlavu ani nevravim, v lete skapem.
Dnes kopu "cyklistov" v dlhych gatiach a dokonca v paperke, nechapal som.
opekacky sa uz prejavuju, ale zacina byt aj zeleno a vsetko paradne kvitne - snad to uz nezamrzne.
ennio dychas si teply vzduch do buffky rychlo a ten stupa hore, rovno na okuliare a kedze nejdes dost rychlo na to aby ti prudiaci okolity vzduch ochladzoval a odmlzoval tak vidis velke....
Ano v zime je to horsie ale dnes do kopca nonstop zamlzene.
Gusto0 dnes boli ako snack dve musky pod bufkou, jednu som vyplul ale druhu som nestihol
U mna funguje takato ciapocka. Saje pot a potom chladi
U mna funguje takato ciapocka. Saje pot a potom chladi
Ďakujem,určite vyskúšam.
dnes som ju s velkou radostou dal za mestom v lesoch dolu z krku - neda sa to nosit nad 20 stupnov. po vcerajsku mam stuhnuty krk - spoteny mi asi prefukalo v zjazde.