moj kamos sa stal bajkerom prave po tom ako v druhej alebo tretej triede napisal diktat kde namieso na bicykli napisal na bycikly... tri chyby v jednom slove bol rekord...
nebral by som to naejak vazne
teda nic v zlom, ale stax mi to zobral z klavesnice, uz som sa chystal zalozit temu o pravopise. Ako niekto napisal, to ze sme bikeri neznamena, ze musime pisat ako madari (nic v zlom proti madarom, ale poznam ich zopar a vidim istu podobnost s niektorymi prispevkami). Je to jedna z mala veci, ktore z nas robia samostatny narod. Nechce sa mi to hladat, ale lakkovi odkazujem, ze zamienat s za z je vazna vec a nezlahcoval by som to. Tie vety potom nadobudaju uplne iny zmysel.
to GIRO: tak ked chces "moralizovat" aspon zacni vetu velkim pismenom
v zivote som z diktatu nemal lepsie ako 4- a nehodlam sa ucit kde ma byt ake iy ... ja osobne v tom nevydim ziaden zmysel, a pokial to zmysel nema tak naco to dodrziavat ???? ked dakto vymisli forum s kontrolou pravopisu tak ma tie cervene podciarknutia budu startovat a mozna si to budem opravovat
PS: pokial som dakeho programatora inspiroval tak chcem percenta z predaja
ale noo...ved tema je o I/Y ... je jasne ze nema zmysel tu striktne dodrziavat nejake vetne skladby a stylizaciu viet a odsekov, kazdy si pise ako chce a co chce....ide len o to, ze nato, aby bolo vidno, ze ten prispevok nepisal totalny gramaticky barbar staci aby boli spravne I/Y ..nemusi to cele vyzerat ako zo slabikara...tie Icka su myslim minimum
v zivote som z diktatu nemal lepsie ako 4- a nehodlam sa ucit kde ma byt ake iy ... ja osobne v tom nevydim ziaden zmysel, a pokial to zmysel nema tak naco to dodrziavat ???? ked dakto vymisli forum s kontrolou pravopisu tak ma tie cervene podciarknutia budu startovat a mozna si to budem opravovat
no to je pekne ze to nebudes nikde potrebovať, to som teda zvedavy co chces v zivote robit, lopatovať ci co aj tam možno ten pravopis budes potrebovať lebo ta vysmeju na personalnom ked si budes hladat robotu.
pekne si to cvic ono sa to zide.
no to je pekne ze to nebudes nikde potrebovať, to som teda zvedavy co chces v zivote robit, lopatovať ci co aj tam možno ten pravopis budes potrebovať lebo ta vysmeju na personalnom ked si budes hladat robotu.
pokial viem nepisal som ze to nebudem potrebovat ... potrebujem to denne, ale spravi to za mna "genialny" program znacky MS office a asi by si bol prekvapeny kam to v zivote (myslim profesionalnom) dotiahli magori na gramatiku ako ja ...
nemyslim ze som na fore zacal vela viet s velkym pismenom. urcite som nenapisal ani jednu ciarku aj ked tusim kde by mali byt. este bez reci znesiem z/s ale tie Y/I su fakt vrazda na oci. a este ked sa podari niekomu napisat Y za "zmakcenu" hlasku tak to uz je uplne dovi-dopo... nieco v zmysle: Ved som tY to vravel...
to ze v tom ty nevidis ziadny zmysel este neznamena ze to zmysel nema. ako tu uz odznelo. napis zivotopis motivacny list alebo nejaku ziadost s tym ze sa vy*eries na to kde ma byt ake Y/I a garantujem ti ze to na uspesnosti skor uberie ako prida. jo a spoliehat sa na MS office je fakt vyhra
pekne flaaamujte dalej. skratka pravopis podla mna ukazuje istu uroven daneho cloveka a je len na nom ci ho vie(chce) pouzivat. kazdy clovek je slobodny a rozhodne sa pre to co mu vyhovuje. ak sa niekomu paci ze pise ako madar tak je to jeho vec a ukazuje na svoju nevzdelanost
2 stax, katko: diky za podporu. 2 slavonav: som zacal radsej cislom, tam sa nerozlisuje male a velke Si sa posnazil (po gramatickej stranke) vo svojom prispevku, na to sa moje male pismeno nechyta. Vsak nic v zlom proti tebe, ked nechces vediet, nemusis. Mozno mas pracu niekde pri masine a gramatika ti je fakt na nic . A ta gramatika v office ti je tiez akurat tak na dve veci. Skus tam niekedy napisat nieco trochu odbornejsie alebo inak ako hovorovou recou a uvidis to cervene more.
veru veru....office urcite nerozozna zly/zli , lebo pre neho je aj to aj to spravne....a argumentovat, ze aj bez gramatiky sa da dostat profesijne daleko a vysoko je maximalne ubohe ....to by len potvrdzovalo, ze tento stat a vacsinu velkych firiem riadia len tvrdi a tupi biznismeni so sirokymi laktami, ziadne osobnosti....chcel by som verit, ze tomu tak nieje, tak si mily slavonav podobne argumenty odpusti
Chalan, tak toto by som sa hanbil napisat, ked si na tom az tak zle, tak sa a tym aspon nechval.
pekne flaaamujte dalej. skratka pravopis podla mna ukazuje istu uroven daneho cloveka a je len na nom ci ho vie(chce) pouzivat. kazdy clovek je slobodny a rozhodne sa pre to co mu vyhovuje. ak sa niekomu paci ze pise ako madar tak je to jeho vec a ukazuje na svoju nevzdelanost
Suhlas - kazdy moze / ma pravo pisat tak, ako vie a dokaze. Pokial sa to da precitat, tak to my ostatni bez ujmy na zdravi prezijeme, aj ked sa nam to mozno nie vzdy paci. Je to podobne ako s anglictinou - stovky milionov ludi na anglictinu nie su experti a nepouzivaju spravny cas a pod., ale ako tak sa dohovoria a to je hlavne.
Druha vec ale je, ze ak niekto napise prispevok so zakladnymi gramatickymi chybami, tak ho ja osobne prestavam brat ako rovnocenneho partnera v diskusii - jednoducho povedane, ak aj napise nejaku vec z praxe a moze byt najväcsi macher v danej oblasti, tak ho uz beriem s urcitou rezervou, lebo jednoducho nedoverujem schopnostiam a vedomostiam cloveka, co ani nepozna gramatiku...
To slavonav: Ver tomu, ze ak by naborovy pracovnik v serioznej firme zistil, ze uchadzac neovlada gramatiku, tak by dalej nebolo co riesit - podakoval by sa mu za prejaveny zaujem a odprevadil by ho ku dveram... Ak mas dobru pracu, tak si to vaz a nekomunikuj za firmu s obchodnymi partnermi, lebo by ste asi coskoro skrachovali... (neviem, kto by chcel robit biznis s obchodnym partnerom, ktory nevie korektne ani vypracovat nejaku obchodnu zmluvu alebo fakturu - ja by som s takou firmou teda nic nerozbiehal).
A este si neodpustim reakciu na cast Tvojho vyjadrenia sa ku kariere: "a asi by si bol prekvapeny kam to v zivote (myslim profesionalnom) dotiahli magori na gramatiku ako ja ...". Fakt, ze to niekam dotiahli ini ludia bez znalosti gramatiky neznamena, ze to niekam dotiahnes aj Ty - v dnesnej dobe je uz situacia ina a konkurencia väcsia, takze urcite sa najde niekto, kto ponukne to co Ty a naviac aj kvalitny pisomny prejav. Drzim Ti palce, mozno predsa len budes mat stastie. A mozno nie...
no neviem ani odkial zacat ... reagovat na vse sa neda
myslite si ze dobra praca je iba byt managerom alebo vypracovavat zmluvy a faktury ... no neviem ci by to clovek dotiahol daleko vypracovavanim faktur ... zial
ale 1 vec ma naozaj dost mrzi ... ze dokazete hodnotit cloveka podla jeho gramatiky - to je podla mna dost blby parameter na ohodnotenie cloveka. nakolko mam blbu slovnu zasobu nemam pre vas ani pomenovanie, ale tymto mi pripadate ako povrchny ludia ... co sa zameraju na na to v akom obale (gramatika) je vec podana a nie na jej obsah ... a preto to s tymto statom takto vyzera !!! (to si fakt myslite ze funkcnost statu stoji a pada na gramatike naroda ... no bez urazky ale to mi pripada dost velka *****...)
a este by ma strasne zajimalo preco nikto z vas nepouziva diakritiku ... aby to vyzeralo tak ako ma ... a preco pouzivate nazvy ako bajk, ... zanglizovane vyrazi ked ste taky pisny na nasu slovencinu ... a preco si dal JEZUS na stranku www.sratch.ic.cz ze FOTOs ... to je uz len prejav ako si vazite slovencinu ... (mne to fotos ani diakritika absolutne nevadi, mne sa to celkom paci ale ked pisete co pisete mali by ste sa podla toho aj chovat)
Tusim si pleties kose s banami. Ja som ani v jednom prispevku nepostrehol, ze by ta na zaklade gramatickych chyb niekto hodnotil ako cloveka. Ak ano, prosim ta ukaz mi kde. Mame vyhrady len k tvojmu slovnemu prejavu. A kedze to s tebou myslime dobre, tak ti prajeme nejaku lepsie robotu, pri ktorej sa nezapotis alebo neuspinis . Ti, co si faktury vypisuju sami pre seba sa maju veeelmi dobre. Ukazem ti kopec zalovenych chalanov vyplnujucich faktury. Diakritiku nepouzivam z jedneho dovodu. Kedze kopec pocitacovych programov (akym je aj toto diskusne forum) pouziva ako komunikacny jazyk anglictinu (aj ked stale viac programov sa dokaze vyrovnat aj s nasou materinskou recou), v minulosti dochadzalo (a stale aj dochadza) k nespravnemu dekodovaniu znakov so slovenskou diakritikov. Tak radsej bez nich ako riskovat, ze miesto nich tam budu percenta, zatvorky, dolare a neviem este ake znaky anglickej klavesnice. Druha vec, ked neovladas gramatiku a nieco napises, potom to moze stratit vyznam a obsah ti je tak na vies co. Spravna gramatika je proste zaklad chapania pisomneho prejavu. A na koniec, gramatika nema nic spolocne so zavadzanim slangovych alebo cudzich slov do jazyka. Tento fakt predstavuje obohatenie reci a neda sa mu vyhnut (nie vzdy musi byt neziaduci). Zostava mi popriat ti len vela sil v dalsom studiu slovenciny
konecne slusny prispevok ktory bol aj vecny ... takze:
Druha vec ale je, ze ak niekto napise prispevok so zakladnymi gramatickymi chybami, tak ho ja osobne prestavam brat ako rovnocenneho partnera v diskusii - jednoducho povedane, ak aj napise nejaku vec z praxe a moze byt najväcsi macher v danej oblasti, tak ho uz beriem s urcitou rezervou, lebo jednoducho nedoverujem schopnostiam a vedomostiam cloveka, co ani nepozna gramatiku... - tak prave toto som mal na mysli ked som pisal ze hodnotite cloveka na zaklade gramatiky
co sa tyka toho co si napisal bolo to vsecko pekne, ale zial ziaden z tych argumentov ma nepresvedcil k tomu aby som pouzival vo forach a inych neformalnych pisomnych "stretnutiach" spravnu gramatiku ...
ale asi zbytocne na fore mtbiker riesit otazku gramatiky ... to patri inde. a prave to ma trochu hneva ze ked tu clovek potrebuje odbornu pomoc tak najde velmi tazko ... vecsina for kde je tema naozaj rozvyta sa tyka uplnych hluposti ako su iy a nie odbornych veci pre bajkerov ... tak vyzivam vas na ukoncenie temy a venujme sa podstatnejsim problemom ... ako ma napr. dominik ... ako sa stat profikom ... http://forum.mtbiker.sk/viewtopic.php?t ... ht=dominik
co sa tyka toho co si napisal bolo to vsecko pekne, ale zial ziaden z tych argumentov ma nepresvedcil k tomu aby som pouzival vo forach a inych neformalnych pisomnych "stretnutiach" spravnu gramatiku ...
ono problem je v tom (aspon podla mna) ze toto nieje len o forach. to ze viaceri zvladneme napisat v oficialnom dokumente prve pismeno vo vete velke je pravdepodobnejsie ako to ze ti ktori niesu schopni trafit aspon 4 Y/I z 5 na fore ich budu vediet trafit v danom oficialnom dokumente...
zanglizovane vyrazi ked ste taky pisny na nasu slovencinu...
a prave o tomto hovorim...
my 2 cents over and out
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
*end of random rant
na koho sy mislel
nebral by som to naejak vazne
pokial viem nepisal som ze to nebudem potrebovat ... potrebujem to denne, ale spravi to za mna "genialny" program znacky MS office
nemyslim ze som na fore zacal vela viet s velkym pismenom. urcite som nenapisal ani jednu ciarku aj ked tusim kde by mali byt. este bez reci znesiem z/s ale tie Y/I su fakt vrazda na oci. a este ked sa podari niekomu napisat Y za "zmakcenu" hlasku tak to uz je uplne dovi-dopo... nieco v zmysle: Ved som tY to vravel...
to ze v tom ty nevidis ziadny zmysel este neznamena ze to zmysel nema. ako tu uz odznelo. napis zivotopis motivacny list alebo nejaku ziadost s tym ze sa vy*eries na to kde ma byt ake Y/I a garantujem ti ze to na uspesnosti skor uberie ako prida. jo a spoliehat sa na MS office je fakt vyhra
Chalan, tak toto by som sa hanbil napisat, ked si na tom az tak zle, tak sa a tym aspon nechval.
Suhlas - kazdy moze / ma pravo pisat tak, ako vie a dokaze. Pokial sa to da precitat, tak to my ostatni bez ujmy na zdravi prezijeme, aj ked sa nam to mozno nie vzdy paci. Je to podobne ako s anglictinou - stovky milionov ludi na anglictinu nie su experti a nepouzivaju spravny cas a pod., ale ako tak sa dohovoria a to je hlavne.
Druha vec ale je, ze ak niekto napise prispevok so zakladnymi gramatickymi chybami, tak ho ja osobne prestavam brat ako rovnocenneho partnera v diskusii - jednoducho povedane, ak aj napise nejaku vec z praxe a moze byt najväcsi macher v danej oblasti, tak ho uz beriem s urcitou rezervou, lebo jednoducho nedoverujem schopnostiam a vedomostiam cloveka, co ani nepozna gramatiku...
To slavonav: Ver tomu, ze ak by naborovy pracovnik v serioznej firme zistil, ze uchadzac neovlada gramatiku, tak by dalej nebolo co riesit - podakoval by sa mu za prejaveny zaujem a odprevadil by ho ku dveram... Ak mas dobru pracu, tak si to vaz a nekomunikuj za firmu s obchodnymi partnermi, lebo by ste asi coskoro skrachovali... (neviem, kto by chcel robit biznis s obchodnym partnerom, ktory nevie korektne ani vypracovat nejaku obchodnu zmluvu alebo fakturu - ja by som s takou firmou teda nic nerozbiehal).
A este si neodpustim reakciu na cast Tvojho vyjadrenia sa ku kariere: "a asi by si bol prekvapeny kam to v zivote (myslim profesionalnom) dotiahli magori na gramatiku ako ja ...". Fakt, ze to niekam dotiahli ini ludia bez znalosti gramatiky neznamena, ze to niekam dotiahnes aj Ty - v dnesnej dobe je uz situacia ina a konkurencia väcsia, takze urcite sa najde niekto, kto ponukne to co Ty a naviac aj kvalitny pisomny prejav. Drzim Ti palce, mozno predsa len budes mat stastie. A mozno nie...
no neviem ani odkial zacat ... reagovat na vse sa neda
myslite si ze dobra praca je iba byt managerom alebo vypracovavat zmluvy a faktury ... no neviem ci by to clovek dotiahol daleko vypracovavanim faktur ... zial
ale 1 vec ma naozaj dost mrzi ... ze dokazete hodnotit cloveka podla jeho gramatiky - to je podla mna dost blby parameter na ohodnotenie cloveka. nakolko mam blbu slovnu zasobu nemam pre vas ani pomenovanie, ale tymto mi pripadate ako povrchny ludia ... co sa zameraju na na to v akom obale (gramatika) je vec podana a nie na jej obsah ... a preto to s tymto statom takto vyzera !!! (to si fakt myslite ze funkcnost statu stoji a pada na gramatike naroda ... no bez urazky ale to mi pripada dost velka *****...)
a este by ma strasne zajimalo preco nikto z vas nepouziva diakritiku ... aby to vyzeralo tak ako ma ... a preco pouzivate nazvy ako bajk, ... zanglizovane vyrazi ked ste taky pisny na nasu slovencinu ... a preco si dal JEZUS na stranku www.sratch.ic.cz ze FOTOs ... to je uz len prejav ako si vazite slovencinu ... (mne to fotos ani diakritika absolutne nevadi, mne sa to celkom paci ale ked pisete co pisete mali by ste sa podla toho aj chovat)
PS: sory za chyby
konecne slusny prispevok ktory bol aj vecny ... takze:
Druha vec ale je, ze ak niekto napise prispevok so zakladnymi gramatickymi chybami, tak ho ja osobne prestavam brat ako rovnocenneho partnera v diskusii - jednoducho povedane, ak aj napise nejaku vec z praxe a moze byt najväcsi macher v danej oblasti, tak ho uz beriem s urcitou rezervou, lebo jednoducho nedoverujem schopnostiam a vedomostiam cloveka, co ani nepozna gramatiku... - tak prave toto som mal na mysli ked som pisal ze hodnotite cloveka na zaklade gramatiky
ale asi zbytocne na fore mtbiker riesit otazku gramatiky ... to patri inde. a prave to ma trochu hneva ze ked tu clovek potrebuje odbornu pomoc tak najde velmi tazko ... vecsina for kde je tema naozaj rozvyta sa tyka uplnych hluposti ako su iy a nie odbornych veci pre bajkerov ... tak vyzivam vas na ukoncenie temy a venujme sa podstatnejsim problemom ... ako ma napr. dominik ... ako sa stat profikom ... http://forum.mtbiker.sk/viewtopic.php?t ... ht=dominik
ono problem je v tom (aspon podla mna) ze toto nieje len o forach. to ze viaceri zvladneme napisat v oficialnom dokumente prve pismeno vo vete velke je pravdepodobnejsie ako to ze ti ktori niesu schopni trafit aspon 4 Y/I z 5 na fore ich budu vediet trafit v danom oficialnom dokumente...
a prave o tomto hovorim...
my 2 cents over and out
ja ja ja jaaaaa.mozem