Ja nepocujem ziadnu klimu aj ked ich mam o poschodie vyssie a nizsie na oknach a mam otvorene okno v noci. Za to pocujem vsetky auta a motorky co jazdia po ceste 50m od baraku, kazdeho psa a debaty ozratych pubertiakov atd.
A vadi ti hluk ventilatora alebo vibracie z jednotky ? So susedom by sa dalo dohodnúť nech nainštaluje lepšie antivibračné podložky, rohože, môžete ísť aj 50/50 prípadne aj celé to zacvakať ty sám ak sa naozaj nevieš kvôli tomu vyspať tak to za tú stovku-dve stojí.
A vadi ti hluk ventilatora alebo vibracie z jednotky ? So susedom by sa dalo dohodnúť nech nainštaluje lepšie antivibračné podložky, rohože, môžete ísť aj 50/50 prípadne aj celé to zacvakať ty sám ak sa naozaj nevieš kvôli tomu vyspať tak to za tú stovku-dve stojí.
Vadi mi hluk ventilatora....aj to ked to ma niekto pustene naozaj ze velmi. A neviem identifikovat, ktory to presne je, mam ich okolo okien niekolko. Mozno je problem aj u viacerych. A zial aj z vedlajsieho panelaka, ktory ma ale spolocnu stenu s nasim. Akurat sa mi zda ze asi odniekial zprava...
A nemyslim, ze s hlukom od ventilatora sa da nieco realne robit...asi len tolko aby si to ludia na noc nezapinali naplno.
Najsmutnejsie na celom tom je, ze keby stacilo aby vyrobca pouzil niekde trocha izolacie tepelnej, a ziadne kvapkanie by nebolo, tak by ho davno pouzil a z takejto konkurencnej vyhody by tazil a zarabal miliardy.
Ale asi to nie je take jednoduche ako si predstavuju samozvani experti na vsetko nemyslis?
Velka vacsina majitelov v nasom dome mame kondenz z klimy vyvedeny do rimsy na dazdovu vodu, pekne hadicku prekrytu plastovym tenkym zlabom popod parapetu.
Sa cudujem, kto ma za potrebu pustat vecer pocas spanku klimu naplno. Ved aj vnutorna jednotka musi byt tym padom hlucna kvoli vysokym otackam ventilatora.
Ak mam podvecer pustenu klimu tak len na minimalne otacky, resp. v silent mode a to vonku urcite nie je cez otvorenu vyklapacku. Lepsie klimy maju silent mody naozaj tiche.
Ak susedovi drnci klima, nema dobre alebo vobec osadene silentbloky medzi klimou a konzolami.
Mame Mitsu.
Najsmutnejsie na celom tom je, ze keby stacilo aby vyrobca pouzil niekde trocha izolacie tepelnej, a ziadne kvapkanie by nebolo, tak by ho davno pouzil a z takejto konkurencnej vyhody by tazil a zarabal miliardy.
Ale asi to nie je take jednoduche ako si predstavuju samozvani experti na vsetko nemyslis?
Kondenzacia znamena ze je niekde komponent s chladivom vystaveny okolitemu prostrediu, resp bez dostatocnej izolacie a teda mas podmienky s rosnym bodom. Tak ako ti mozu aj vlhnut vyvody/privody z klimy ak si ich nezaizolujes.
A kedze jediny komponent ktory by v principe mal byt vo vonkajsej jednotke byt vystaveny okoliu, je radiator, ktory ma ale pri klime vyssiu teplotu ako okolie, tak kondenzacia na nom nenastava. Takze ano, je to len o technickom rieseni. Ked vidim ako su nezaizolovane trubky v tele nasho tepelneho cerpadla za 10k eur, tak sa vobec necudujem ze musim mat vyvod na kondenzat niekde ked ho chcem pouzit aj na chladenie
Miliardy by vobec nemusel zarabat, pretoze ako vidis, ludom je to sumafuk.
U nas sa zatepliť cinziak,keď sa to išlo robit,tak sa všetci dohodli ze si daju jednotky na jedno miesto a hadice sa zakryje izoláciou. No na druhy rok jedna rodina si dala von pod okno jednotku a hadice potiahli po bleskozvod a naň uchytil,potiahli hore a potom dovnutra..mna z toho skoro piclo, správca sa akoze pytal nejakeho odborníka ci je to v poriadku,mne kamoši vraveli ze to nemôže byt,lebo si stiahnu dovnutra impulz z blesku alebo ako to nazvať a následne odpáliť elektrinu,ale tomu sa ja nerozumiem. Už im aj izolacia degradovala,trčí to tam,vyzera to strašne. Všade sa najde nejaky umelec..
Ma niekto skusenosti alebo znalosti s klimami Sinclair pripadne Daikin
Mam nejaku ponuku a Sinclaire stoji polovicu tej Daikin ale nikdy som o tej znacke nepocul na rozdiel od Daikin ale tak ja o klimach vela zas neviem.
"pri" treba chapat ako na privode/vyvode a vsetkom okolo cez co ide chladiaca kvapalina, nie na radiator samotny pravdaze (ten co je vonka ani problem nema, ako vravim, ten je teplejsi ako okolie pri chladeni).
Ano, na tom co je vo vnutri, tam to kondenzovat bude ked chladis priamo vzduch (i.e. ked nemas chladenie vodou) vo vnutri, velkym teplotnym rozdielom, a teda bud vyvod kondenzu, alebo nejaky vyparnik. Smutne je, ked kondenz sa vyvedie takto "na hulvata" do/k vonkajsej jednotke a z nej sa to necha kvapkat kade-tade. (lebo sak rurky sa tahaju uz tak ci tak, tak potiahnem jednu extra na kondenz von, miesto do kanala/drenaze)
Ma niekto skusenosti alebo znalosti s klimami Sinclair pripadne Daikin
Mam nejaku ponuku a Sinclaire stoji polovicu tej Daikin ale nikdy som o tej znacke nepocul na rozdiel od Daikin ale tak ja o klimach vela zas neviem.
pamatam si ako som v byte vyvalil liter za toshiba klimu ked som mal ponuku za 600 za nejaku noname, do vnutornej jednotky si dal cerpadlo a v byte mal listu aby som sa dostal do vlastnej stupacky a nemusel kvapkach na chodnik. po roku prisla skvela firma naproti ktora si namontovala najlacnejsie drnciace shity ktore vrieskali ako skutre a kvapkali na chodnik. skoda ze na to nie je zakon a stale sa predavaju a zle montuju velmi hlucne jednotky. toshiba/mistu niektore daikiny nie je pocut takze technicky sa to da
scarinko Sinclair je prebalena Čína, ale už sú na trhu dlho, viac ako 25r, takže asi nemajú problém s kvalitou ... dávno v čase keď som o nich zavadil sa snažili konkurovať cenou a vyzerá že to robia stále rovnako ...
Osobne by som do ineho ako do japonca nesiel. Radsej priplatit a mas na roky pokoj. Toto pravidlo mi zduploval chladiar, spoluziak z vysky, ked som sa rozhodoval do coho ist. Prave tento rok som dal preverit tesnost systemu po 6 rokoch a stale vsetko tesne, tlaky a vystupna teplota ako za mladi. Snad to tak aj zostane.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
nechapem co za D3bila necha kvapkat klimu na chodnik?!
U nas to tak jeden ma kvapka to bezne na deti v kociaroch.
Totalna arogancia.
Vadi mi hluk ventilatora....aj to ked to ma niekto pustene naozaj ze velmi. A neviem identifikovat, ktory to presne je, mam ich okolo okien niekolko. Mozno je problem aj u viacerych. A zial aj z vedlajsieho panelaka, ktory ma ale spolocnu stenu s nasim. Akurat sa mi zda ze asi odniekial zprava...
A nemyslim, ze s hlukom od ventilatora sa da nieco realne robit...asi len tolko aby si to ludia na noc nezapinali naplno.
Sa cudujem, kto ma za potrebu pustat vecer pocas spanku klimu naplno. Ved aj vnutorna jednotka musi byt tym padom hlucna kvoli vysokym otackam ventilatora.
Ak mam podvecer pustenu klimu tak len na minimalne otacky, resp. v silent mode a to vonku urcite nie je cez otvorenu vyklapacku. Lepsie klimy maju silent mody naozaj tiche.
Ak susedovi drnci klima, nema dobre alebo vobec osadene silentbloky medzi klimou a konzolami.
Mame Mitsu.
Kondenzacia znamena ze je niekde komponent s chladivom vystaveny okolitemu prostrediu, resp bez dostatocnej izolacie a teda mas podmienky s rosnym bodom. Tak ako ti mozu aj vlhnut vyvody/privody z klimy ak si ich nezaizolujes.
A kedze jediny komponent ktory by v principe mal byt vo vonkajsej jednotke byt vystaveny okoliu, je radiator, ktory ma ale pri klime vyssiu teplotu ako okolie, tak kondenzacia na nom nenastava. Takze ano, je to len o technickom rieseni. Ked vidim ako su nezaizolovane trubky v tele nasho tepelneho cerpadla za 10k eur, tak sa vobec necudujem ze musim mat vyvod na kondenzat niekde ked ho chcem pouzit aj na chladenie
Miliardy by vobec nemusel zarabat, pretoze ako vidis, ludom je to sumafuk.
...
A kedze jediny komponent ktory by v principe mal byt vo vonkajsej jednotke
...
a co ak kondenz vznika vo vnutornej jednotke
Ale ano, uznavam, "samozvany expert" ma nachytal na hruskach, ze toto ma ani nenapadlo ze sa tak "moze" robit...
https://www.sinclair-solutions.com/sk/produkty/nastenne-klimatizacie/sky-seria/12845-sim-som-12bs-wf-lh.html
https://teplozima.sk/produkt/daikin-comfora-ftxp35lrxp35l/
Tu som zaváhal, či mi tu nechýba [/sarcasm] tag.
Keby výrobca použil izoláciu na výmenníku, tak by sa tam nekondenzovala voda, to je pravda. Ale zároveň by klíma prestala chladiť.
Ano, na tom co je vo vnutri, tam to kondenzovat bude ked chladis priamo vzduch (i.e. ked nemas chladenie vodou) vo vnutri, velkym teplotnym rozdielom, a teda bud vyvod kondenzu, alebo nejaky vyparnik. Smutne je, ked kondenz sa vyvedie takto "na hulvata" do/k vonkajsej jednotke a z nej sa to necha kvapkat kade-tade. (lebo sak rurky sa tahaju uz tak ci tak, tak potiahnem jednu extra na kondenz von, miesto do kanala/drenaze)
https://www.sinclair-solutions.com/sk/produkty/nastenne-klimatizacie/sky-seria/12845-sim-som-12bs-wf-lh.html
https://teplozima.sk/produkt/daikin-comfora-ftxp35lrxp35l/
Neviem ako nové, ale máme Sinclair v byte, už tu bola a má 12 rokov. Až eraz začala niekde púšťať chladivo tak na jeseň pôjde na servis.