Dobrý deň! Hľadám na Slovensku športovcov, ktorí jazdia na KOLOBEŽKE. Môžu byť ženy aj muži, minimálne 15-roční. Ak to nie ste práve vy, možno viete o kolobežkároch, ktorí nečítali túto výzvu. Prosím, tlmočte im to. Ďakujem! Miroslav Ilovičný, Myjava, [email protected], 0918 602442.
Ahojte páni (ste vo väčšine ) idem sa Vám zveriť s tým, čo som ešte ani vlastnému doma nepovedala, lebo ma asi vysťahuje
Doxtor vyrába už nejaký ten piatok kolobežku s označením W (čo je na požiadanie - na eshope o tom nenájdete nič), ktorá je prioritne určená pre "malé baby" . Mala som sa na jednej možnosť davnejšie zviesť a bol to pre mňa zásadný rozdiel. Je tam trochu problém s vidlicami - model bol navrhnutý na 440 axle-to-crow na vidlicu MTB Trigon 26" s pevnou oskou ktorá už nie je dostupná (zo strany trigonu asi trochu zámerne... ).
Veľmi dlho som po nej aktívne slintala a po včerajšom rozhovore s výrobcom, som sa rozhodla ešte nejaký piatok počkať - sľúbil mi do leta prísť s 29x27,5 W (ako pre mňa ) s tým, že zoberiem len rám, a zbytok si dostaviam .
Takže chlapi technici čo navrhujete ? ... Nejaké nápady na osadenie ? Na aktuálnej doxtorke mam relativne hrozné ráfky ale mám to na BITEXoch (a pocitovo ide sama). Zároveň prosím, ak by ste vedeli o vidlici ktorá by sa tam dala dať, prosím, neváhajte ma kontaktovať vo dne v noci
pozeraj bazar na MTBikeri. Raz za cas sa tam ukaze dobra MTB pevna karbon vidla. Samozrejme odporucam pevnu osu. Verim, ze ram budes mat tappered. Boost 110mm je fajn ale kludne mozes ostat aj na 15-100mm oske. Davaj pozor na odporucany rozmer axle-to-crown !
Kolesa by som na teba riesil - DT Swiss 350 straight pull naboje, 24 s***** a rafik podla toho ake siroke plaste chces nosit. Moj syn nosi na MTB najlahsie Al DT Swiss XR 331 rafiky a super sme spokojni. Plaste Schwalbe Rocket Ron vpredu vzadu Thunder Burt. Oba samozrejme Tubeless. Sirka ti uplne bude stacit 2.1". A poletis aj na terene aj na ceste. A bez defektov.
Brzdy Shimano SLX je super volba. Lahke kotuce XTMT800 Freeza. 160mm oba ti bude stacit.
Ahojte .......Je tam trochu problém s vidlicami - model bol navrhnutý na 440 axle-to-crow na vidlicu MTB Trigon 26" s pevnou oskou ktorá už nie je dostupná (zo strany trigonu asi trochu zámerne... ).
sľúbil mi do leta prísť s 29x27,5 W (ako pre mňa ) s tým, že zoberiem len rám, a zbytok si dostaviam .
No dobre a ak som dobre pochopil, ty zhaňaš na to vidlicu pre 29" koleso vpredu?
No dobre a ak som dobre pochopil, ty zhaňaš na to vidlicu pre 29" koleso vpredu?
áno - pre ideálny rozmer, zníženej "dámskej verzie" je vhodná práve vidlica s rozmerom 440mm čo je napr. práve tá trigonka ...
Mary,
Kolesa by som na teba riesil - DT Swiss 350 straight pull naboje, 24 s***** a rafik podla toho ake siroke plaste chces nosit. Moj syn nosi na MTB najlahsie Al DT Swiss XR 331 rafiky a super sme spokojni. Plaste Schwalbe Rocket Ron vpredu vzadu Thunder Burt. Oba samozrejme Tubeless. Sirka ti uplne bude stacit 2.1". A poletis aj na terene aj na ceste. A bez defektov.
Brzdy Shimano SLX je super volba. Lahke kotuce XTMT800 Freeza. 160mm oba ti bude stacit.
Rovne carbon rajdy. ESI silikonove gripy.
M.
S komponentami je už teraz dosť problém a na kolesá je čakačka ktorú deklaruje výrobca/dovozca aj pol roka ... ale s kamošom sme našli v Brne Crest MK3 rafiky čo mi zapletu na čo si poviem ... 160mm kotuč asi bude, zatiaľ som kotúče nepálila tak snád nezačnem plášte jazdím Schwalbe čo si písal, ale mám veľmi rada aj Tufo 29x2.25 . Tubeless som zatiaľ nejazdila lebo si to neviem sama zoservisovať a pichám ako včielka Mája ... (máme na tréningových tratiach veľa agátov a malín. Nad riaditkami som uvažovala nad "vlaštovkami" ale neviem či zoženiem dobrú kombinaciu dĺžky predstavca s rozpätím aspon 720,brzdy jazdím teraz deoreXT a nerada by som nižšie .
Nemám hlavne vôbec skúsenosti čo sa týka kolies ... ... aké som mala také som jazdila ...
Tubeless je pohoda servisovat. Okrem kompresora (ci rezervoara tlaku) pri uvodnom nahadzovani plasta nic zasadne nepotrebujes. Raz nahodis plast a pribeh vcielky Maji skoncil = ziadne defekty z agatu. Rad ti pomozem 1x pri nahadzovani. Kolesa kludne pozri aj jazdenky, pripadne nove. Nemusis davat zapletat.
V zasade nemam s čínou vôbec problém, skôr tento konkrétny model je uplne mimo mojich potrieb a požiadaviek (nemá tapered krk, nie je to karbon a nemá pevnú osku), ale každopadne má peknú cenu pre niekoho kto potrebuje čo najnižšie cenovo to nemusí byť zlá cesta.
Tubeless je pohoda servisovat. Okrem kompresora (ci rezervoara tlaku) pri uvodnom nahadzovani plasta nic zasadne nepotrebujes. Raz nahodis plast a pribeh vcielky Maji skoncil = ziadne defekty z agatu. Rad ti pomozem 1x pri nahadzovani. Kolesa kludne pozri aj jazdenky, pripadne nove. Nemusis davat zapletat.
Pozerala som nejaké, ale zatiaľ málokto dáva preč iba predné, alebo sa mi niečim nepačia. Každopádne nevylučujem nič ... s tým tubeless sa rada ozvem
Ďalší projekt úspešné dokončený. Osadenie *****o rámu Yedoo Wolfer RS prémiovými komponentami. Karbónové kolesá, vidlica a integrované riadidlá. ***** brzdy Magura MT5 so štvorpiestikovými strmeňmi... ?
zo zaujímavosti - mas nejak predstavu na aký typ jazdy bude kolobežka používaná ? zaujíma ma práve z dôvodu voľby tých 4piestikových brzd ... tie sa v našom svete používajú zatiaľ veľmi minimálne (predpokladám, že hlavne kvôli váhe)
Mary, tie stvorpiestiky nie su az o tolko "lepsie" ako klasicke... Urcite nebrzdia dvojnasobne lepsie, ako sa vela ludi mylne domnieva. Aj ja mam na svojej cestnej karbonovej opache vpredu stvorpiestik a nikto si to ani nevsimol. Namiesto dvoch velkych to ma styri mensie piestiky a sila sa teda rozlozi na vacsiu plochu platniciek. Samozrejme ze by stacili aj kvalitnejie dvojpiesty, ale ked uz su Magury MT5 k dispozicii za rozumny peniaz, a este sa daju dizajnovo dolatit k ramu tak sme nevahali ani chvilu...
Aj ja si myslim, že 4 piesty nebudu na tom lepšie. Mal som na MTB brzdy tectro draco, su na kolobežke od jesene 2016. Na MTB som kupil Sh.SLX a to bol velky rozdiel.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Predam
Mibo Goodspeed vyborny stav malo jazdena po cyklochodniku na Jazere popri Hornade v KE
kedze na mtb bazari su iba detske odrazadla tak to davam tu az by niekto mal zaujem
Ale už je rozoslaná kámošom, potenciálnym kolobežcom.
Doxtor vyrába už nejaký ten piatok kolobežku s označením W (čo je na požiadanie - na eshope o tom nenájdete nič), ktorá je prioritne určená pre "malé baby" . Mala som sa na jednej možnosť davnejšie zviesť a bol to pre mňa zásadný rozdiel. Je tam trochu problém s vidlicami - model bol navrhnutý na 440 axle-to-crow na vidlicu MTB Trigon 26" s pevnou oskou ktorá už nie je dostupná (zo strany trigonu asi trochu zámerne...
Veľmi dlho som po nej aktívne slintala
Takže chlapi technici
Zároveň prímam návrhy na farby !
pozeraj bazar na MTBikeri. Raz za cas sa tam ukaze dobra MTB pevna karbon vidla. Samozrejme odporucam pevnu osu. Verim, ze ram budes mat tappered. Boost 110mm je fajn ale kludne mozes ostat aj na 15-100mm oske. Davaj pozor na odporucany rozmer axle-to-crown !
M.
sľúbil mi do leta prísť s 29x27,5 W (ako pre mňa
Na predaj nevyuzity Yedoo Dragstr.
áno - pre ideálny rozmer, zníženej "dámskej verzie" je vhodná práve vidlica s rozmerom 440mm čo je napr. práve tá trigonka ...
M.
S komponentami je už teraz dosť problém a na kolesá je čakačka ktorú deklaruje výrobca/dovozca aj pol roka ... ale s kamošom sme našli v Brne Crest MK3 rafiky čo mi zapletu na čo si poviem ... 160mm kotuč asi bude, zatiaľ som kotúče nepálila
Nemám hlavne vôbec skúsenosti čo sa týka kolies ...
čo toto? https://lnk.sk/gug0
neda sa vybrať?
čo toto? https://lnk.sk/gug0
neda sa vybrať?
V zasade nemam s čínou vôbec problém, skôr tento konkrétny model je uplne mimo mojich potrieb a požiadaviek (nemá tapered krk, nie je to karbon a nemá pevnú osku),
Pozerala som nejaké, ale zatiaľ málokto dáva preč iba predné, alebo sa mi niečim nepačia. Každopádne nevylučujem nič
zo zaujímavosti - mas nejak predstavu na aký typ jazdy bude kolobežka používaná ? zaujíma ma práve z dôvodu voľby tých 4piestikových brzd
Duves Gratulujem ! super čísla !