Kategórie
Bike-techposledný komentár: 25. 10. 2022 o 14:17
Akcia GHOST LANAO Universal 27.5 dámsky bicykel, pearl mint/metallic azure matt
od 709 €
MOC 899 €
savings CTM CHARISMA 1.0 27.5 dámsky bicykel, biela perleť/mint
289 €
savings
MOC 459 €
savings SKS X-Blade zadný blatník, 27,5"-29", čierna/sivá
17,69 €
savings
MOC 29,13 €
https://www.facebook.com/573195612880664/posts/1464055477128002/?d=null&vh=e
Ale špecializujú sa na vtáctvo. Môžu ťa ale odporučiť inam. Prípadne ti ale najskôr vysvetlia že keďže v prípade srnky nejde o chráneného živočícha a je ich ako maku, tak najlepšie riešenie bude to o ktorom písal ennio.
Salamandra Škvrnitá
Včera trošku popršalo tak vybehla na vzduch
Zrazu bolo predomnou nieco velke tlste ramenate, normalne som si myslel ze je to medved. Napadlo mi to aj z toho dovodu, ze som si v tom momente spomenul na davnejsi clanok, v ktorom opisovali videnie medveda prave tu v tychto dunajskych lesoch. Mozno to bol hoax, ale mozno ten svedok len videl tuto megasvinu.
No takze ihned som zasvietil (nosim svetlo furt na helme), svina chvilu kukala ale potom nastastie usla. Ako som tam stal, tak som este videl zopar trusiacich sa malych prasiatok, ked tu zrazu z toho lesa vybehla vyplasena srnka rovno na mna, musel som sa uhnut. Chudinka, z tej obludy bola uplne mimo.
Ked som potom prechadzal tym miestom, tak sa este ozvalo blizke fucanie a chrochtanie, zrejme som mal pockat dlhsie nez len tri minuty.
Keby nepostrielali sprostí poľovníci vlkov a nekŕmili by svine príroda by si poradila.
Faktom vsak je ze takyto stret, aky si popisal, mam teraz na jar snad kazdy druhy vyjazd, a to nielen na singloch, ale aj na asfaltkach, a aj uplne mimo karpat, a to nielen vecer ale aj cez den.
No uz som si zvykol, beriem to ako lesny folklor, tak ako srnky. Z priemeru vybocil len ten vcerajsi "medved", take hovado som nevidel nikdy ani v noci v karpatoch.
Bez problémov sa špacírujú po asfaltke medzi autami.
Keby nepostrielali sprostí poľovníci vlkov a nekŕmili by svine príroda by si poradila.
https://www.trend.sk/spravy/medvedov-vlkov-mame-stale-viac-rovnako-ako-nazorov-co-nimi-dalej
Povolený ročný odstrel vlka sa naplní každý rok do 1 týždňa, takže málo ich nebude. Už zostáva len vyriešiť logistický problém.
Ako vlkov na tak fragmentovanom území ako je Slovensko dostať s Kysúc alebo Oravy dole do vinohradov pri Pezinku.