Kategórie
Bike-techposledný komentár: 25. 10. 2022 o 14:17
Výpredaj -13% Rock Machine Torrent 90-29 bicykel, čierna/sivá/strieborná
1 279 €
-13%
MOC 1 469 €
Akcia savings SKS Blade sada blatníkov, 29"/27.5"+, čierna/zelená
31,99 €
savings
MOC 53,54 €
savings SKS X-Blade zadný blatník, 27,5"-29", čierna/sivá
17,69 €
savings
MOC 29,13 €
v lese kde prebehol zasah cloveka je praveze potravy viac (cistinky, luky su vytvor cloveka) taktiez v mladych porastoch (hustiny) sa moze zver schovat
Ak maju vo svojich smerniciach vysadbu napr. 3roky po tazbe tak to tak robia, ak zistia nedostatok luk na panienky ktore mohli zarast aj same tzv. naletom potom niktore casti uz viac nezalesnia. Ak to niekoho ozaj zaujima tak na statnych lesoch sa da o konkretnej lokalite informovat a urcite privitaju ak sa niekto prihlasi aj na vysadbu sadenic.
Problem a tragedia je skor ako sa s tym vsetkym nesetrne hospodari (poloretardovani lesni robotnici, ozrati polovnici, pytliaci). Neschopnost urobit s nimi poriadok je podla mna dana tiez tym, ze tu toho mame tak vela, tak si to nepriamo umerne aj vazime.
PS: bikujem po lesoch, nie som polovnik, diva zver ma tesi ako ziva v lese, tak aj s brusinkami na tanieri
edit:
este linky
zalesnenie sveta - http://tech.sme.sk/c/4149703/zalesnenie-sveta.html
zalesnenie SK - http://ekonomika.sme.sk/c/3860953/takmer-polovica-uzemia-slovenska-je-zalesnena.html
Dlho nebude .. je to nase bohatstvo, ktore urcite skupiny planuju vyrabovat podla vzoru rozvojovych krajin 3. sveta .. a ludia, ktori na to maju dosah su tak hlupi, ze to dovolia. Dopocul som sa, ze objem tazby dreva je stale menej ako polovica planovaneho...
kde si toto pocul? ja by som povedal, ze realny objem tazby presahuje plan
ved kazdy lesny podnik je v prvom rade firma, ak pri planovani hospodarenia pocitaju s prijmom za XY kubikov dreva, na konci roka by polovica kur*vsky chybala
ved to pisem
Niektori z "fachu" hovoria, ze nastastie skoncilo obdobie "madarov" na ministerstve, pretoze vtedy sa mohla k nam prist ucit aj kolumbijska drogova mafia
Bolo, že to radosti... Ale pekne od začiatku. Určite každý z Vás už zažil ten pocit v poľovníctve, keď Vás niečo volá... či už kvôli zážitku alebo kvôli úlovku. Bolo 1.11.2012, ráno 02:00 h. Mesiac nádherne svietil a na miestach ešte so zbytkom snehu to bolo ako v rozprávke. Chytro som sa obliekol, vzal pušku a šiel sa zapísať do Knihy návštev poľovného revíru. Pomaly som kráčal na miesto, kde mimochodom 2.10.2012 sa mi podarilo uloviť pravidelného 10-toráka IV.VT, a čo bolo zaujímavé, nikde ani náznak po zveri. Ešte pod sedačkou som kontroloval lokalitu ďalekohľadom, ale nebolo čo pozorovať. Pomaličky som vyšiel na sedačku a naraz zboku stojí vedľa mňa krásna líška. Pozerá raz na mňa a raz na horizont. Aj som si primieril, ale povedal som si, že nebudem skoro ráno stieľať predsa na líšku a usadil som sa. Prešlo asi 15 min., keď po horizonte v diaľke sa zjavil nejaký tmavý bod a zrazu bol preč. Vzal som ďalekohľad a začal pozorovať, keď cca na 400 m vidím ako vlk s hlavou na zemi stopuje zver 20 m naľavo a 20 m napravo smerujúc do lesa po mojej ľavej ruke. V tej chvíli sa mi začali triasť kolená, ale upokojoval som sa tým, že ešte mám asi 3 min. čas na streľbu. Vzal som pušku /ČZ
537 Sport W 308, strelivo S&B 11,2 g so strižnou hranou/ a vravel si:
"postoj chvíľku, kamarát, dnes už len tak neodídeš, a len nie na lebku". Ale on nič... Bol už pomaly v lese na vzdialenosť 130 m, aj keď nezastavil, vystrelil som a rýchlo prebil. Nakoľko šiel šikmo odo mňa, zasiahol som ho do pravej zadnej nohy. Vlk sa v tom momente otočil a zúrivo zavíjajúc pribehol pred sedačku na vzdialenosť asi 70 m, kde si sadol chrbtom ku mne a začal si lízať poranenú nohu. Nečakal som a vystrelil som druhú ranu, ale už mierenú na stred chrbtice. Tam aj dostal a výstrel vyšiel presne cez komoru. Aj napriek takému zásahu sa plazil ešte 30 m s chvostom hore. Aká to musí byť sila? Znova som prebil a vravel si: "dnes nie, už nepôjdeš". Tak sa aj stalo.
Priatelia-poľovníci, je to môj prvý ulovený vlk. Ďakujem predovšetkým sv. Hubertovi /nášmu patrónovi/ a Diane /bohyni lovu/ za tento nádherný zážitok, ako aj mojej rodine za pochopenie a, samozrejme, aj môjmu nebohému starému otcovi, ktorý ma do tajov poľovníctva zasväcoval od raného detstva. Ale aj našim členom PZ, nášmu hospodárovi za zvoz a cenné rady a hlavne p. Majdákovi Michalovi, s ktorým sme sa dnes /18.11./ už navždy rozlúčili - česť jeho pamiatke.
Lesu a Lovu ZDAR!!!
http://www.lovuzdar.sk/foto-184860/prijemne-bolestne
edit: vraj takychto po lese na Slovensku pobehuje cez 50tisic
dement aj s jeho starym otcom prasivym co ho to naucil.
dolamat mu nohy v lese a potom sa cudovat aka to je sila ze sa az domov doplazi kkt
a potom to sem skopirujes a smejes sa na reakciach
asi preto ze som si daval nick killerhunter
neni su povinne dake psychotesty na zbran? pochybujem ze by presiel keby toto cital jeho doktor...
kolki z vas co tu "vyplakavate" nad "par" kusmi diviny ,ju uz jedlo?!a konzumujete maso zabitych zvierat !? kolko ich DENNE a akym sposobom zabiju a v akych podmienkach ziju?! pre strom nechceme vidiet les?! nechapat,(kto nechce nepochopi),a nenavidiet je take lahke,v dnesnej "dobe" mi pripada ze je to dokonca "inn"...