Takze zakladam tuto temu, aby sa veci suviasace aut, motoriek a hoci aj kosaciek preberali tu a nie medzi bikami. Urcite je tu vela fanusikov (aj odporcov) tejto tematiky, ktory budu radi prispievat
Takze mozeme pokracovat debatou z temy "Škaredé, netradičné bajky a všakovaké výmysly na 2 kolesách" a debatou okolo zahadnej smrti Pininfarina.
mozno to bude rada uplne mimo ale uskodit nemoze - skus skontrolovat ukostrenia. mne blba elektronika (nie az tak moc ako tebe) a zistili sme ze jedno ukostrenie ku karoserii bolo uplne prehrdzavene a tym padom malo iny odpor ako keby je OK
Neuviedol si, alebo som nezaregistroval značku a model auta ale podľa toho čo píšeš tak ukostrenie, vlhoba alebo zhnitá kabeláž. V každom prípade to bez diagnostiky nevyriešiš, musíš zistiť v ktorej časti tento problém je ... oprava pokus-omyl je najhoršie možné riešenie, nákladné a nespoľahlivé.
Oplica Astra 2006. Ale teraz mi napadlo, že keď som nedávno dolieval olej, tak som si všimol okolo viečka skladové zásoby pečiva nejakeho hlodavca. Vtedy som si pomyslel, že či niečo neprekusol. Až teraz som si dal do súvisu tento problém. Idem to omrknúť...
Dnes som povozil doktora na pretekoch V4 race (Bratislava - Senec) v kabriolete, tak ako sa vozí doktor pretekov napr. na TdF.
Doktor si však zabudol doma dáždnik a tak pretože pršalo a mrholilo, strecha nešla dole... Škoda. Za teplého slnečného počasia to mohlo byť pekné pojazdenie.
Oplica Astra 2006. Ale teraz mi napadlo, že keď som nedávno dolieval olej, tak som si všimol okolo viečka skladové zásoby pečiva nejakeho hlodavca. Vtedy som si pomyslel, že či niečo neprekusol. Až teraz som si dal do súvisu tento problém. Idem to omrknúť...
dosluhuje mi v aute staršia navigácia Mio,zvažujem novú,chcem Garmin-potrebujem ju hlavne na cestu do Chorvátska cez Rakúsko,a do CZ-táto ma zaujala cenou,v Alze podstatne nižšia ako inde,má mapy 45 krajín-je o.k. či som si niečo nevšimol ? mám ju brať alebo poradíte nejakú inú ? https://www.alza.sk/garmin-drive-51-lmt-s-lifetime-eu-d5483941.htm
som zvyknutý na navigáciu v držiaku na palubovke,preto to chcem riešiť takto,100 eur sa dá za slušnú zaplatiť,je to zasa na pár rokov-smartfón nemám,len obyčajný outodrový tlačítkový,nabíjam raz za mesiac,meniť neplánujem
Kúpa dedikovanej navigácie nie je vyhodený peniaz, jednak tie špecializované majú (mali by mať) ergonómiu šitú na konkrétne použitie (napr. v aute, na lodi, whatever), netreba riešiť napr. neustále dobíjanie (spustená navigácia na telefóne je žrút baterky, ručné GPSko od Garmoša na 2 AA akumulátoroch ide pol dňa), anténky v telefónoch stoja za prd, v dedikovanej automobilovej sa napr. dajú pripojiť externé (nie na všetkých typoch, ale dá sa a tiež to robí slušný rozdiel) etc. Inak tá cena je neskutočná.
tak som ju objednal,dodanie malo byť do 4 prac. dní ... na mail mi prišlo ,že:
Vážený zákazník,
ďakujeme za Váš nákup, objednávku sme v poriadku prijali. O jej spracovaní Vás budeme ďalej informovať e-mailom.
Predpokladaný dátum dodania do nášho skladu je 28.06.2019.
si robia srandu,odchádzam 27.6.
ach jaj,zelený .....
- zovšeobecňovanie nie je na mieste, mnohé mobily majú presnú polohu získanú za pár sekúnd, vo všeobecnosti používajú aj mobilné a wifi siete/bluetooth na lokalizáciu, x navigačných systémov...
Tiež takáto lacná navigácia nevie dobre (a samostatne) reagovať na aktuálnu situáciu v premávke, čo je podľa mňa najväčší problém.
https://www.techradar.com/reviews/garmin-drive-51-lmt-s
"We strongly recommend downloading the Garmin Smartphone Link app and using it with the GPS. Without it, we found that the GPS often took us on routes that took longer compared to what Google Maps recommended.
On a drive from Santa Cruz to Anaheim, California, the GPS recommended a route that would have taken an extra hour. That’s no small amount of time."
Keďže v aute je zrejme stabilne pripojený na interné napájanie, výdrž nie je issué.
Tá "presná" poloha za sekundu nie je v skutočnosti presná, ako je aj vidno z analýzy niekoľkých takých "spustení a chytení". Je pravda, že akože vedia rýchlejšie kde +/- kilometer si (ak majú "iný signál"), ale nie je to to, čo chceš - presná, naozaj presná, teda GPS poloha.
Inak sa mi strašne páči, keď sa niekto snaží školiť o GPS geocachera (a to nie mestského telefónového, ale klasického outdoorového s 13 rokmi činnosti za sebou)
Asi zoxidované káble k elektrickému posilňovaču. No uvidíme... Potom som mal prehnitý chladič klímy, po vymenení a naplnení je to úplne tiché. Neskôr začal po zohriatí vibrovať stredný výfuk a pri ťukaní do plynu vydával hnusné zvuky, to som asi už cez víkend jazdami opravil, už som ho chcel meniť, ale tento rok do toho auta len lejem a lejem € Ešte asi aj zle urobili geometriu, keď idem rovno, volant nie je rovno, stále som mal divný pocit a už viem v čom je problém, len s väčším odstupom času to nevyreklamujem a dávať znovu € na geometriu sa mi nechce
Keďže v aute je zrejme stabilne pripojený na interné napájanie, výdrž nie je issué.
Tá "presná" poloha za sekundu nie je v skutočnosti presná, ako je aj vidno z analýzy niekoľkých takých "spustení a chytení". Je pravda, že akože vedia rýchlejšie kde +/- kilometer si (ak majú "iný signál"), ale nie je to to, čo chceš - presná, naozaj presná, teda GPS poloha.
+- kilometer nie je pravda, po určení polohy v priaznivých podmienkach je to zvyčajne do nejakých 5-10 m (po prenesení údajov o polohe na mapu je to dobre vidieť), v zastavanom území/s veľa prírodnými prekážkami samozrejme viac (stále to ale nie je kilometer pokiaľ nie si v nejakej diere, plus teda pochybujem, že to "ručné GPSko" zabezpečí výrazne lepšiu lokalizáciu v takýchto podmienkach).
Inak sa mi strašne páči, keď sa niekto snaží školiť o GPS geocachera (a to nie mestského telefónového, ale klasického outdoorového s 13 rokmi činnosti za sebou)
Tiež mám nejaké skúsenosti a na základe nich viem povedať, že niektoré mobily nie sú práve najlepšie ak ide o navigáciu, ale na druhej strane som mal tiež v ruke zariadenia, ktorým sa ťažko dalo niečo vytknúť. Nepáči sa mi zovšeobecňovanie, aké do tejto debaty vnášaš. Ľudia by mohli nadobudnúť dojem, že "ručné GPS" sú nejaký zázrak a všetky mobily sú oproti nim podradné zariadenia, čo v prípade bežného používateľa nie je teda určite pravda (v prípade takého, ktorý sa nechce hrať s externými anténami alebo sa živiť zameriavaním).
Ak nechces mat pneumatiku zoslahanu nejako divno(z jednej strany uplne) tak tu geometriu daj urobit-
Geometria je asi teda dobrá, len volant je nastavený mierne pod uhlom, asi keď ho upevňoval nedal ho do presne strednej polohy. Alebo neviem ako sa dáva volant do strednej polohy. Ani neviem či ešte nájdem bloček o geometrii, od začiatku roka sa mi nechce platiť 3. krát za drahú geometriu...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Doktor si však zabudol doma dáždnik a tak pretože pršalo a mrholilo, strecha nešla dole... Škoda. Za teplého slnečného počasia to mohlo byť pekné pojazdenie.
Tak co si zistil?
https://www.alza.sk/garmin-drive-51-lmt-s-lifetime-eu-d5483941.htm
Vážený zákazník,
ďakujeme za Váš nákup, objednávku sme v poriadku prijali. O jej spracovaní Vás budeme ďalej informovať e-mailom.
Predpokladaný dátum dodania do nášho skladu je 28.06.2019.
si robia srandu,odchádzam 27.6.
ach jaj,zelený .....
- v tomto prípade Garmin uvádza výdrž "up to 1 hour", tiež aj v recenzii to potvrdzujú
- zovšeobecňovanie nie je na mieste, mnohé mobily majú presnú polohu získanú za pár sekúnd, vo všeobecnosti používajú aj mobilné a wifi siete/bluetooth na lokalizáciu, x navigačných systémov...
Tiež takáto lacná navigácia nevie dobre (a samostatne) reagovať na aktuálnu situáciu v premávke, čo je podľa mňa najväčší problém.
https://www.techradar.com/reviews/garmin-drive-51-lmt-s
"We strongly recommend downloading the Garmin Smartphone Link app and using it with the GPS. Without it, we found that the GPS often took us on routes that took longer compared to what Google Maps recommended.
On a drive from Santa Cruz to Anaheim, California, the GPS recommended a route that would have taken an extra hour. That’s no small amount of time."
Inak sa mi strašne páči, keď sa niekto snaží školiť o GPS geocachera
Asi zoxidované káble k elektrickému posilňovaču. No uvidíme... Potom som mal prehnitý chladič klímy, po vymenení a naplnení je to úplne tiché. Neskôr začal po zohriatí vibrovať stredný výfuk a pri ťukaní do plynu vydával hnusné zvuky, to som asi už cez víkend jazdami opravil, už som ho chcel meniť, ale tento rok do toho auta len lejem a lejem € Ešte asi aj zle urobili geometriu, keď idem rovno, volant nie je rovno, stále som mal divný pocit a už viem v čom je problém, len s väčším odstupom času to nevyreklamujem a dávať znovu € na geometriu sa mi nechce
+- kilometer nie je pravda, po určení polohy v priaznivých podmienkach je to zvyčajne do nejakých 5-10 m (po prenesení údajov o polohe na mapu je to dobre vidieť), v zastavanom území/s veľa prírodnými prekážkami samozrejme viac (stále to ale nie je kilometer pokiaľ nie si v nejakej diere, plus teda pochybujem, že to "ručné GPSko" zabezpečí výrazne lepšiu lokalizáciu v takýchto podmienkach).
Tiež mám nejaké skúsenosti a na základe nich viem povedať, že niektoré mobily nie sú práve najlepšie ak ide o navigáciu, ale na druhej strane som mal tiež v ruke zariadenia, ktorým sa ťažko dalo niečo vytknúť. Nepáči sa mi zovšeobecňovanie, aké do tejto debaty vnášaš. Ľudia by mohli nadobudnúť dojem, že "ručné GPS" sú nejaký zázrak a všetky mobily sú oproti nim podradné zariadenia, čo v prípade bežného používateľa nie je teda určite pravda (v prípade takého, ktorý sa nechce hrať s externými anténami alebo sa živiť zameriavaním).
Geometria je asi teda dobrá, len volant je nastavený mierne pod uhlom, asi keď ho upevňoval nedal ho do presne strednej polohy. Alebo neviem ako sa dáva volant do strednej polohy. Ani neviem či ešte nájdem bloček o geometrii, od začiatku roka sa mi nechce platiť 3. krát za drahú geometriu...