Takze zakladam tuto temu, aby sa veci suviasace aut, motoriek a hoci aj kosaciek preberali tu a nie medzi bikami. Urcite je tu vela fanusikov (aj odporcov) tejto tematiky, ktory budu radi prispievat
Takze mozeme pokracovat debatou z temy "Škaredé, netradičné bajky a všakovaké výmysly na 2 kolesách" a debatou okolo zahadnej smrti Pininfarina.
Páni vysvetlite niekto polopate rozdiely v prihlasovaní vozidiel po novom. Kúpil som motorku, nechal som býv.majiteľovi overené splnomocnenie ale tak ma doplietol že už sám neviem ako to je, vraj musí poslať splnomocnenie on mne...
Diky
čau, predpokladám že prihlasovanie áut a motoriek je totožné...
závisí to trošku aj od toho či zostávaš v danom okrese, alebo ideš na iný DI... systém sa zjednodušil, už je iba jednokrokový (dá sa naraz odhlásiť aj prihlásiť), je tam viacero možností čo s ŠPZkou...
bývalý majiteľ ti dá overené splnomocnenie na prepis a úkony spojené (na matrike za 2€) a ty prídeš na svoj dopravný inšpektorát a naraz odhlásiš, prihlásiš aj vybavíš nové ŠPZky ak chceš, ak nie ponecháš si pôvodné, alebo si ich môže ponechať pôvodný majiteľ...
ak ste z toho istého okresu, tak môže ísť spolu a vynecháte časť so splnomocnením a rovno prepíšete...
ak sa objednáš v elektronickom systéme, tak to vybavíš v danom termíne, že za 10 min doslova...
Ani ked nepustis babku sadnut v plnej elektricke nic neporusis, ale arogantne to celkom je Ked som pred par rokmi zacal na nakupoch bojovat s vytahovanim vajcovej autosedacky, celkom som tie vyhradene sirsie miesta ocenil. Je to benefit aj pre rodica, aj pre susedne auta. Pri nie kocikovych detoch to ma vyznam uz len v tom, ze dieta otvarajuce dvere celou svojou silou nebuchne suseda. Ja si to ale radsej strazim sam (podrzim jej dvere) a pokial sa da zastat na normalnom, siroke nechavam kocikujucim.
Inak a keď moje už dospelé dieťa šoféruje auto, a zaparkuje na miesto pre rodičov s deťmi, je to plz ok? Ja ako rodič samozrejme som akcie učastný, akurát už nepoužívame kočík, škrupinky etc ...
Inak a keď moje už dospelé dieťa šoféruje auto, a zaparkuje na miesto pre rodičov s deťmi, je to plz ok? Ja ako rodič samozrejme som akcie učastný, akurát už nepoužívame kočík, škrupinky etc ...
Si i pripomenul starsi zazitok z aquaparku v madarsku ked sa nemecky dochodca so zenou a dcerou dozadoval rodinneho listka vehementne gestikulujuc a kriciac ze toto je jeho zena a toto je jeho dcera a teda oni chcu rodinny listok 2+1.... ta dcera mala 40+ rokov.
závisí to trošku aj od toho či zostávaš v danom okrese, alebo ideš na iný DI... systém sa zjednodušil, už je iba jednokrokový (dá sa naraz odhlásiť aj prihlásiť), je tam viacero možností čo s ŠPZkou...
bývalý majiteľ ti dá overené splnomocnenie na prepis a úkony spojené (na matrike za 2€) a ty prídeš na svoj dopravný inšpektorát a naraz odhlásiš, prihlásiš aj vybavíš nové ŠPZky ak chceš, ak nie ponecháš si pôvodné, alebo si ich môže ponechať pôvodný majiteľ...
ak ste z toho istého okresu, tak môže ísť spolu a vynecháte časť so splnomocnením a rovno prepíšete...
ak sa objednáš v elektronickom systéme, tak to vybavíš v danom termíne, že za 10 min doslova...
Ahoj, diky, už je to vybavené, postaral sa o to bývalý majiteľ. On motorku odhlásil a zároveň prihlásil na mňa, naraz na jeho inšpektoráte a bezo mňa.
Poštou mi prišiel veľký TP do pár dní, kartička predpokladám príde do mesiaca. Celá sranda vyšla na 63 euro, myslím že tam zohráva úlohu výkon a vek vozidla.
Značku mi nechal pôvodnú.
Keďže som 200km od okresu evidencie, premýšlam ale nad novou značkou, stačí mi odovzdať starú a zaplatiť 16,50e za novú?
Trochu OT, riešili ste niekto (cyklista) poistné plnenie od vinníka (auto), resp. jeho poisťovňou? Dal som to riešiť rozpočtom faktúrami a čestným prehlásením a poisťovňa vinníka pýta na preplatenie škody na bicykli najskôr faktúru po oprave.
Nie je jedno či a kedy si to dám opraviť? Alebo sa mýlim?
K tomuto má poisťovňa odo mňa cenovú ponuku z firmy opravujúcej karbón.
Môže odmietnuť poistné plnenie ak to nedám opraviť a nepošlem im faktúru?
gravel bude to preto, aby vedeli do skody dat nejaky vypocet, jednoduchsie im je dat fakturu a z neho vypocitat zrazky.
odmietnut by to nemali, skor mi to pride ako neznalost likvidatora,kolko moze stat bicykel a kolko oprava.
pre cloveka ktory nebajkuje je aj 300e za bicykel vela.
poobede cinknem kolegyni do koopky co mi poradi
mne auto zrusilo bike aj so mnou na nom, mal cca 2 mesiace. posielal som fa za vsetko co som kupoval, vratane telefonu, oblecenia a co som nemal uz tak cestne prehlasenie
ale bike sa nedal opravit, ram bol KO
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Diky
dakujem myslel som si to ze nic neporusujem. ano som podla pana. arogantny clovek. samozrejme miest bolo dost parkovisko poloprazdne.
Si i pripomenul starsi zazitok z aquaparku v madarsku ked sa nemecky dochodca so zenou a dcerou dozadoval rodinneho listka vehementne gestikulujuc a kriciac ze toto je jeho zena a toto je jeho dcera a teda oni chcu rodinny listok 2+1.... ta dcera mala 40+ rokov.
Dakujem za potvrdenie, budem to teda pouzivat. Vozickarske miesta ako slusak prenecham retardom bez stipky zmyslu pre humor.
Ahoj, diky, už je to vybavené, postaral sa o to bývalý majiteľ. On motorku odhlásil a zároveň prihlásil na mňa, naraz na jeho inšpektoráte a bezo mňa.
Poštou mi prišiel veľký TP do pár dní, kartička predpokladám príde do mesiaca. Celá sranda vyšla na 63 euro, myslím že tam zohráva úlohu výkon a vek vozidla.
Značku mi nechal pôvodnú.
Keďže som 200km od okresu evidencie, premýšlam ale nad novou značkou, stačí mi odovzdať starú a zaplatiť 16,50e za novú?
Trochu OT, riešili ste niekto (cyklista) poistné plnenie od vinníka (auto), resp. jeho poisťovňou? Dal som to riešiť rozpočtom faktúrami a čestným prehlásením a poisťovňa vinníka pýta na preplatenie škody na bicykli najskôr faktúru po oprave.
Nie je jedno či a kedy si to dám opraviť? Alebo sa mýlim?
K tomuto má poisťovňa odo mňa cenovú ponuku z firmy opravujúcej karbón.
Môže odmietnuť poistné plnenie ak to nedám opraviť a nepošlem im faktúru?
odmietnut by to nemali, skor mi to pride ako neznalost likvidatora,kolko moze stat bicykel a kolko oprava.
pre cloveka ktory nebajkuje je aj 300e za bicykel vela.
poobede cinknem kolegyni do koopky co mi poradi
ale bike sa nedal opravit, ram bol KO