Takze zakladam tuto temu, aby sa veci suviasace aut, motoriek a hoci aj kosaciek preberali tu a nie medzi bikami. Urcite je tu vela fanusikov (aj odporcov) tejto tematiky, ktory budu radi prispievat
Takze mozeme pokracovat debatou z temy "Škaredé, netradičné bajky a všakovaké výmysly na 2 kolesách" a debatou okolo zahadnej smrti Pininfarina.
Ahojte, v nedelu vecer sa stala nehoda na I/9 (E50) pri vyjazde z benzinky Slovnaft pri Tr. Turnej. Je to byvala povestna panelka pri Trencin, kde teraz nedaleko opravuju most. Nedavno sme sa bavili so znamymi, ze preco povolili vyjazd z benzinky doprava a aj dolava. Kto to nepozna, mozete pozriet tu: https://youtu.be/aIL5NWo_G_8?si=8EfczQpKzKvuGdyw&t=355 od 5:55. Video je starsie, teraz uz je kruhac hotovy.
Nam davalo zmysel dat prikazany smer z benzinky iba doprava a na kruhaci sa otocit a ist smer BN. Oproti videu teraz je popri ceste protihlukova stena a z toho vyjazdu z benzinky do lava nie je nic vidno, resp iba zopar metrov. Je tam tusim 70, ale aj tak sa tazko vychadza, najma menej skusenym.
A naspat k nehode, bolot vecer po 20 ked sme datial prechadzali a boli v sebe policajne auto a civilne. Boli sme v kolone, tak som sa moc nepozeral do boku, ale prislo mi, ze policajti isli po hlavnej a auto vychadzalo z benzinky.
Je niekto z okolia a vie ako sa to stalo? Nedokazem na nete dohladat ziadne info. Na FB na oficialnych strankach HaZZ nie je nic a ani tu: https://www.minv.sk/?hasicitrencin. Pripadne daju sa dohladat spravy o nehodach inde ako u hasicov?
Od kedy sa vratil Smer k moci, tak mam pocit, ze policajti su nenormalne drzi a pravidla pre nich neplatia. Pred rokom som stretol v TN na Bratislavskej dve policajne auta ako sa nahanali bez majakov cca 80-90km/h. To mi uplne prislo, ze si dali stavku, kto skor pride na stanicu.
V nedelu na dialnici, jemny dazd, mokra vozovka a spliechanie vody od kolies. Tempomat na 135, Google ukazoval 128km/h. Obehoval som auto, cize pozrel som do spatneho, dal smerovku obehol a pred nim bolo dalsie auto ale s medzerou cca 100 metrov. Tak som sa uz nechcel radit medzi nich, len som skontroloval, ze nic za mnou nie je a im by som iba zbytocne spliechal vodu na sklo. Auta isli cca 100-110. Bol som asi v polovici tych 100m kedy som si vsimol, ze su za mnou policajty bez majakov, cca 5 m od narazniku a blikaju dialkovymi. Instiktivne som sa im uhol a pribrzdil, kedze som sa uz blizil k tomu prvemu autu. Ked som sa precitol z toho prekvapenia, ze ako rychlo boli za mnou (mozno 5s od posledneho pozrietia do spatneho, kde nikto nebol na dohlad) tak som si uvedomil, ze som ich nemal pustat. Odhadom mohli ist niekde cez 180km/h.
Žiaľ nastal čas sa rozlúčiť s MGF a hľadám náhradu. Mám pár kandidátov, ale či mi niečo neušlo, preferujem sedan, môže byť aj kombi, či hatchback, niečo svižnejšie s dobrými jazdnými vlastnosťami. Mal by to byť benzín, do 20 rokov (staršie vozidlá mi nevadia), s rozumnými nákladmi na údržbu, spotreba by bola fajn do 10 litrov. Cena tak okolo 6 tisíc. Nechcem nič od VW group. Zatiaľ na zozname mám BMW e90 325i/330i s N52 motorom, Mercedes W204 len sa neviem rozhodnúť, či 180 kompresor, alebo radšej priplatiť za tú 1.8 s turbom, alebo skúsiť V6. Mondeo 2.5l Turbo, Focus ST s 2.5l. Mazda 3 MPS, len tam sa bojím toho motora trocha. Známy ma ešte láme na BMW e60 530d po facelifte, s ZF automatom. Ak by ste mali nejaký tip, o ktorý sa chcete podeliť, buden vám vďačný.
Budem odvážny. Nemáte nejaký typ na Temu H7 led svetlá ktoré by boli košér v našich zemepisných šírkach?
pozri ledky od typka luxuryledlights[Bodka]SK. mame od neho ledky na dvoch autach a moje xenony popri nich boli ako vypnute. na passate mam teraz cinske d3s led [svietia paradne], h7 a h8 mi pridu dalsi tyzden tak potom ti dam review.
Jano1987 Pýtam sa na LED co sa predava na Temu ci nema niekto nahodou prakticke info alebo to mam hned hodit za hlavu. Ak sa rozhodnem, ze ich naozaj chcem tak pripadne kupim aj Osram.
pozri ledky od typka luxuryledlights[Bodka]SK. mame od neho ledky na dvoch autach a moje xenony popri nich boli ako vypnute. na passate mam teraz cinske d3s led [svietia paradne], h7 a h8 mi pridu dalsi tyzden tak potom ti dam review.
Parada. A tie cinske uz boli aj na STK alebo zo srandy si ich dal v servise aj nastavit ci take si s nimi nic neriesil?
Ak je reč o bežných reflektoroch s H7, tak tam svietivosť može byť max asi 2000lumenov (neviem presne)
Svetlá s vyššou svietivosťou musia byť automaticky sklápané. Preto náhrada do starých modelov nemôže svietiť viac, ako xenón, či výkonná LED.
Turbi pýtal si sa na H7, čo sú košer. Tak som ti odpovedal. Ak nechceš košer, tak si zober aké len chceš z Temu. Kamoša naposledy otočili na STK, lebo mal nehomologované LED. Je to len na tebe.
Mercedes W204 len sa neviem rozhodnúť, či 180 kompresor, alebo radšej priplatiť za tú 1.8 s turbom,
Ak W204 s motorom M271, potom rozhodne hľadať verzie s kompresorom. Žerú síce o cca liter viac, než CGI (kombík v automate cca 8-9,5L/100km podľa druhu motora, s manuálom je to o 0,5-1L menej), no jedná sa o bezproblémový agregát (hlavne 1.6-ka bez balanceru), kde sa po 200 000 km vymenia rozvody a frčí sa ďalej. Občas môže zlyhať nejaká zapaľovacia cievka v hodnote 30€ alebo presakuje magnet nastavovača tiež v hodnote cca 30€. Mám tých kompressorov v okolí niekoľko, sám s drahou vlastníme dva kusy. Prvé CGI sú veľmi náchylné na zakarbonovanie ventilov, občas zlyhá turbo, problémové bývajú aj nastavovače vačiek. Osobne by som sa im vyhol. Ak priamy vstrek, tak M274, ktorý sa montoval do poface W212 a posledných kusov W204 od 2013 (avšak len v prevedení C180, ostatné boli naďalej M271 až do príchodu modelu W205).
Čo sa týka motorov V6: veľký pozor na agregáty M272, predovšetkým na 350 CGI. Tieto motory trpia na predčasné zlyhanie reťazových rozvodov a ak niekto plače pri rozvodoch na M271 (kde je to brnkačka a komplet materiál sa dá kúpiť do 500€ a dá sa to zmáknuť v pohode za jednu šichtu), rozvody na M272 ho zaručene položia na lopatky...už preto, že motor proste musí ísť von. Ďalšou špecialitou sú úniky oleja plus nejaké to ovládanie swirl flaps. Pri 350CGI samozrejme problémy s karbonom a predovšetkým vstrekovanie, na ktorom odchádzajú jak injektory, tak čerpadlo, ktoré stojí nové cca 6000€...repas asi 2500, no funguje tak každé druhé. Rozdeľovač tlaku nezohnateľný. Takže M272 len pre tých, ktorí vedia, do čoho idú. Idiotfest motory boli M112, no posledné sa montovali do predface W211 a to už je dosť staré auto...takže toľko Mercedes. Keby boli nejaké otázky k W204 ohľadne hocičoho, tak napíš správu.
STK-čkou neprejde, to je temer isté. Horšie však môže byť, ak to začnú riešiť pri prípadnej nehode. Či už poisťovňa, alebo vyšetrovateľ.
To ak by si chcel dať pôvodné len pre účely STK.
Výborne svietia LED od Bevinsee (V35, V45), no dať to do klasického reflektora je vážne na facku. V klasických reflektoroch si vážne nechajte to, čo tam patrí, lebo ísť za tmy oproti takému autu je za trest. V projektorových svetlách to funguje perfektne, neoslňuje to, svieti to takmer ako moderné auto s origo LED, ale legislatíva. Riziko na STK, riziko v prípade nehody.
Ja keď som mal BMW e46, tak tam sa sedelo tak nízko, že skoro každé auto ma oslňovalo. A tí z nevhodnými ledkami, tých by som najradšej nabúral.
A žltšie svetlo je lepšie ako modré...
tl_unicorn ďakujem za rady, som sa rozhodol to vyradiť potom, do W203 sa mi ísť nechce, keďže to dosť ešte hrdzavelo. Pri C180 by som ocenil trocha viac koní, keďže som mal doteraz 120 koní na 1060kg. A C200 kompresor za tú sumu asi nenájdem.
V MGF som presne videl, kto mal zle nastavené svetlá a čo za šialenosti si ľudia dávajú do svetiel a ozaj je to za trest jazdiť za tmy.
Ono ak budeš chcieť staré výkonné auto v peniazoch o ktorých si písal, tak s najväčšou pravdepodobnosťou to bude už len bezodná studňa na peniaze. Radosť z toho budeš mať možno prvý týždeň, potom prídu smutné zistenia a čím komplikovanejšie auto, tým smutnejšie...tak to proste je. Iný prípad je, ak si zdatný mechanik-diagnostik a vyriešiš si tie problémy sám.
Nepotrebujem zase 300 koní, tá e90 325i mi príde asi ako najlepší kopromis. Spotrebu extra neriešim, do 9-10l som ochotný ju akceptovať.
Mal som Hyundai Accent 1997 1.5 čo mala 65kW, lenže vážilo 955kg, vedelo to ísť svižne. Jazdil som aj s Fabiou 1 1.2 HTP 40kW, Fiat Punto 1. generácie 1.1 40kW, Peugeot 108 s 1.0 50kW a podobnými. Viem s tým jazdiť, dá sa s tým žiť, ale veľmi sa mi do toho nechce. Také Saxo 1.6 VTS 72 kW, čo som mal ma bavilo veľmi, ale zohnať to teraz v rozumnom stave je problém. Ak to je rozumný stav, tak už za to pýtajú extrémne peniaze.
Je mi jasné, že do tých výkonnejších áut treba vraziť peniaze, nekupujem to s tým, že do toho vrážam všetky svoje voľné peniaze.
Mám rád zaujímavo jazdiace autá a nie celkom tuctové, čo nájdeš na každom rohu.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Nam davalo zmysel dat prikazany smer z benzinky iba doprava a na kruhaci sa otocit a ist smer BN. Oproti videu teraz je popri ceste protihlukova stena a z toho vyjazdu z benzinky do lava nie je nic vidno, resp iba zopar metrov. Je tam tusim 70, ale aj tak sa tazko vychadza, najma menej skusenym.
A naspat k nehode, bolot vecer po 20 ked sme datial prechadzali a boli v sebe policajne auto a civilne. Boli sme v kolone, tak som sa moc nepozeral do boku, ale prislo mi, ze policajti isli po hlavnej a auto vychadzalo z benzinky.
Je niekto z okolia a vie ako sa to stalo? Nedokazem na nete dohladat ziadne info. Na FB na oficialnych strankach HaZZ nie je nic a ani tu: https://www.minv.sk/?hasicitrencin. Pripadne daju sa dohladat spravy o nehodach inde ako u hasicov?
Od kedy sa vratil Smer k moci, tak mam pocit, ze policajti su nenormalne drzi a pravidla pre nich neplatia. Pred rokom som stretol v TN na Bratislavskej dve policajne auta ako sa nahanali bez majakov cca 80-90km/h. To mi uplne prislo, ze si dali stavku, kto skor pride na stanicu.
V nedelu na dialnici, jemny dazd, mokra vozovka a spliechanie vody od kolies. Tempomat na 135, Google ukazoval 128km/h. Obehoval som auto, cize pozrel som do spatneho, dal smerovku obehol a pred nim bolo dalsie auto ale s medzerou cca 100 metrov. Tak som sa uz nechcel radit medzi nich, len som skontroloval, ze nic za mnou nie je a im by som iba zbytocne spliechal vodu na sklo. Auta isli cca 100-110. Bol som asi v polovici tych 100m kedy som si vsimol, ze su za mnou policajty bez majakov, cca 5 m od narazniku a blikaju dialkovymi. Instiktivne som sa im uhol a pribrzdil, kedze som sa uz blizil k tomu prvemu autu. Ked som sa precitol z toho prekvapenia, ze ako rychlo boli za mnou (mozno 5s od posledneho pozrietia do spatneho, kde nikto nebol na dohlad) tak som si uvedomil, ze som ich nemal pustat. Odhadom mohli ist niekde cez 180km/h.
Viac na https://www.autobazar.eu/detail/subaru-outback-25i-s-business/AeHuulrJNgT/
Repriza v nedelu o 13.00 na dvojke alebo v archive https://www.stvr.sk/televizia/archiv/14144/558766#1666
Ale cena ťa asi odradí.
Parada. A tie cinske uz boli aj na STK alebo zo srandy si ich dal v servise aj nastavit ci take si s nimi nic neriesil?
Ak je reč o bežných reflektoroch s H7, tak tam svietivosť može byť max asi 2000lumenov (neviem presne)
Svetlá s vyššou svietivosťou musia byť automaticky sklápané. Preto náhrada do starých modelov nemôže svietiť viac, ako xenón, či výkonná LED.
Ak W204 s motorom M271, potom rozhodne hľadať verzie s kompresorom. Žerú síce o cca liter viac, než CGI (kombík v automate cca 8-9,5L/100km podľa druhu motora, s manuálom je to o 0,5-1L menej), no jedná sa o bezproblémový agregát (hlavne 1.6-ka bez balanceru), kde sa po 200 000 km vymenia rozvody a frčí sa ďalej. Občas môže zlyhať nejaká zapaľovacia cievka v hodnote 30€ alebo presakuje magnet nastavovača tiež v hodnote cca 30€. Mám tých kompressorov v okolí niekoľko, sám s drahou vlastníme dva kusy. Prvé CGI sú veľmi náchylné na zakarbonovanie ventilov, občas zlyhá turbo, problémové bývajú aj nastavovače vačiek. Osobne by som sa im vyhol. Ak priamy vstrek, tak M274, ktorý sa montoval do poface W212 a posledných kusov W204 od 2013 (avšak len v prevedení C180, ostatné boli naďalej M271 až do príchodu modelu W205).
Čo sa týka motorov V6: veľký pozor na agregáty M272, predovšetkým na 350 CGI. Tieto motory trpia na predčasné zlyhanie reťazových rozvodov a ak niekto plače pri rozvodoch na M271 (kde je to brnkačka a komplet materiál sa dá kúpiť do 500€ a dá sa to zmáknuť v pohode za jednu šichtu), rozvody na M272 ho zaručene položia na lopatky...už preto, že motor proste musí ísť von. Ďalšou špecialitou sú úniky oleja plus nejaké to ovládanie swirl flaps. Pri 350CGI samozrejme problémy s karbonom a predovšetkým vstrekovanie, na ktorom odchádzajú jak injektory, tak čerpadlo, ktoré stojí nové cca 6000€...repas asi 2500, no funguje tak každé druhé. Rozdeľovač tlaku nezohnateľný. Takže M272 len pre tých, ktorí vedia, do čoho idú. Idiotfest motory boli M112, no posledné sa montovali do predface W211 a to už je dosť staré auto...takže toľko Mercedes. Keby boli nejaké otázky k W204 ohľadne hocičoho, tak napíš správu.
To ak by si chcel dať pôvodné len pre účely STK.
A žltšie svetlo je lepšie ako modré...
V MGF som presne videl, kto mal zle nastavené svetlá a čo za šialenosti si ľudia dávajú do svetiel a ozaj je to za trest jazdiť za tmy.
Mal som Hyundai Accent 1997 1.5 čo mala 65kW, lenže vážilo 955kg, vedelo to ísť svižne. Jazdil som aj s Fabiou 1 1.2 HTP 40kW, Fiat Punto 1. generácie 1.1 40kW, Peugeot 108 s 1.0 50kW a podobnými. Viem s tým jazdiť, dá sa s tým žiť, ale veľmi sa mi do toho nechce. Také Saxo 1.6 VTS 72 kW, čo som mal ma bavilo veľmi, ale zohnať to teraz v rozumnom stave je problém. Ak to je rozumný stav, tak už za to pýtajú extrémne peniaze.
Je mi jasné, že do tých výkonnejších áut treba vraziť peniaze, nekupujem to s tým, že do toho vrážam všetky svoje voľné peniaze.
Mám rád zaujímavo jazdiace autá a nie celkom tuctové, čo nájdeš na každom rohu.