http://www.alza.sk/audio-video/multimedialne-centra/divx-s-titulkami/18851872.htm
ale nemám s nimi žiadne skúsenosti a nepoznám ani človeka ktorý by niečo také vlastnil ( majú len DVD prehrávače alebo rekordéry ), preto neviem čo od toho môžem očakávať. Preto by som rád vedel :
- prehráva to v pohode všetky podporované formáty tituliek a všetky podporované formáty videa ? Nie sú problémy s verziami kodekov ? V PC s tým nemám problém, stiahnem si najnovší update z webu a hotovo. Dá sa to aj na tom prehrávači ??
Mám totiž veľkú zbierku DivX filmov, ale drvivá väčšina je s titulkami (originálny dabing je jednoducho neporovnatelne lepší než predabovanie slovenskými alebo českými hercami , navyše si sem-tam pustím film aj s anglickými titulkami ).
Mám aj DVD player ktorý prehráva aj DivX filmy, ale tam je problém práve s tými kodekmi videa, takže napr. z 50-tich filmov mi v pohode prehrá len 20, zvyšných 30 filmov mi neprehrá vôbec alebo nefunguje zvuk, obraz je príliš zaZOOMovaný (čiže vidím z neho len orezanú časť),atď. Rád by som sa tomuto všetkému vyhol práve zakúpením toho multimediálneho playera . Zvládne to ????
posledný komentár: 11. 2. 2024 o 11:31
ja som tiez nad tym rozmyslal, ale nakoniec som kupil DVD player s usb vstupom...predsa len som chcel kukat filmy aj z DVD
toto ma vyhodu, ze to mozes zosietovat s pc a mozes teda pozerat filmy priamo z HD v PC bez toho, aby si mal iny externy disk pripojeny na toto
Do toho mult. prehrávača si kúpiť aspoň 1 T disk a parádička, všetko v kope, v jednej škatulke mať celú zbierku filmov...hmmm
mne bol odporucany najviac tento
http://www.alza.sk/western-digital-tv-live-d144536.htm
vraj vyhral aj nejake ocenenie alebo co
Do toho mult. prehrávača si kúpiť aspoň 1 T disk a parádička, všetko v kope, v jednej škatulke mať celú zbierku filmov...hmmm
To sedi, ale len ak chces raz naplnit disk a nechat tak. Ak budes chciet postupne doplnat, mazat, cize aktualizovat obsah disku a nebudes zosietovany, budes musiet behat s diskom medzi prehravacom a PC. Da sa to, ale vyuzijes len cast jeho moznosti. Napr. prides o to, ze ak by si bol na sieti, mohol by si na TV sledovat aj streamy.
Praca s prepajanim sa da zredukovat na minimum, ak pouzijes WiFi.
S kodekmi a formatmi to je tak, ze nikto Ti nezaruci, ze Ti to bude hrat "odteraz a navzdy a vsetko". Firmware sa aktualizovat da, ale nie je povedane, co a kedy sa aktualizuje (ci aj kodeky a ako rychlo po uvedeni noveho kodeku). Tiez necakaj aktualizacie firmware donekonecna. Aj v dokumentacii sa uvadza potreba konverzie do formatov, ktore vie prehravac prehrat, cize tu je situacia podobna ako s beznym DVD prehravacom.
ale to by asi vyslo moc draho
http://technet.idnes.cz/hit-letosnich-vanoc-jediny-prehravac-ktery-potrebujete-pro-svou-televizi-15x-/tec_audio.asp?c=A091116_115206_tec_audio_nyv
1.Externa pamat aspon 2 TB
2.Prenos dat medzi Pc a multiprehravacom cez Wifi
3.Prehravanie DTS 5.1
4.Prehravanie Full HD
5.Suma okolo 200 Eur
Na znacke mi nezalezi
Vopred vam dakujem
Zvlada kapacitu az do 4 TB. Disk (disky) si treba dokupit.
1.Externa pamat aspon 2 TB
2.Prenos dat medzi Pc a multiprehravacom cez Wifi
3.Prehravanie DTS 5.1
4.Prehravanie Full HD
5.Suma okolo 200 Eur
Na znacke mi nezalezi
Vopred vam dakujem
1. Co je externa pamat? Myslis USB disk?
2. Prenos dat cez WIFI je zalostne pomale... navyse chces pozerat filmy v HD formate vies si predstavit kolko budes kopcit 8-10GB film po sieti na HDD?? Urcite natiahnut kabel... WFI mozno postaci na prehravanie filmov po sieti ale pocitaj pri vyssiom datovom toku so sekanim
3. XTR bez problemov dokonca jeden z prvych prehraval HD DTS MASTER a TRUE HD (zvuk z BR diskov)
4. Samozrejmost
5. 170 euro
Najlepsia volba pre teba je ten hore vyssie uvedeny Xtreamer PRO. (pozor je bez HDD!) albo jeho lacnejsia (skoro rovnaka po HW stranke) verzia je Xtreamer SW. Xtreamer ma aj dobru cesku a slovensku komunitu takze chybu urcite nespravis... Jedina nevyhoda PROcka je troska hlucnejsi chod (teda aspon pre mna) inac mu nemam co vytknut.
dodo
http://www.alza.sk/western-digital-caviar-green-2000gb-d149788.htm
cena je perektna kupoval som ich este ked stali nad sto eciek.
DVD uz podla mna umrelo...
Ako natiahnut kabel? No to uz je na tebe ja mam v dome v stenach vsade LAN zasuvky.... a vsetky kable ustia v serverovni... kde je modem a server.... Ty mozes prevrtat stenu z izby do izby a kabel viest v liste alebo popod koberec popri stene... to uz je na tebe...
dodo
Ak tomu dobre chapem tak chces prehravat filmy v obivacke? Ak ano tak ti v podstate staci pichnut kabel do XTR z neho druhu stranu do routra/switcha a pc pripojit tiez do routra/switcha.... a do XTR sa dostanes odkadekial budes chciet... staci zadat len adresu do prehliadaca napr. 192.168.2.101 alebo si namapovat disk ako sietovu jednotku... A ak ma router aj wifi tak sa do XTR dostanes v podstate s kazdeho zariadenia u teba v iseti...
dodo