Čakal som síce, že už v tomto období príde trošku kemra, ale toto čo sa deje je hrôza. Už hlásia aj sneženie. Takto sa človek len tak ľahko na bike nedostane. Už 2 týždne som nebol na biku, lebo zmohla choroba a teraz počasie a vyzerá to na dlhšie. Ja chcem teplo
Samozrejme ti ktori radi zimu nemaju sa tesia a este sa usetri na kureni. Takze ciastocne pozitivny efekt ale ten sa moze rychlo zmenit na negativny(napr letne 40ky a zakaz chodit bikovat do lesa kvoli suchu a teda vznikom poziarov, ci nedostatok vody na zavlazovanie). A Zatial staty dokazu ekonomicky vykryt skody len sa tym zadlzuju. Koho to zaujima tu je rozhovor s nasim asi najznamejsim klimatologom. Ale je samozrejme negativny takze voored varujem https://youtu.be/6MCutOOU4Js
Koniec ecembera a 10 stupnov si si dokopy nedal?
Mne tu vcera ukazovalo 13 stupnov, kratke tricko a vesta (fukerka) koncom decemra na biku si myslim tiez, ze nie je normalne.
Koniec ecembera a 10 stupnov si si dokopy nedal?
Mne tu vcera ukazovalo 13 stupnov, kratke tricko a vesta (fukerka) koncom decemra na biku si myslim tiez, ze nie je normalne.
No ved ok, ale preco by to nemohlo byt normalne? Lebo poslednych 50 rokov take nebyvalo? A? 500 rokov pred tym bolo mozno nemyslitelne aby bolo cokolvek ine ako -30. Je to len otazka casu. Len ludia rozmyslaju len v intervale co si oni pamataju max co poculi od rodicov. Co si pamatam tak posledne roky je takto teplo stale. 19 decembra pred tusim 2 rokmi som isiel do Brna na biku na vianocne trhy. Bolo myslim 11 ci kolko stupnov.
Problem je ze taky ako ty nechapu ze stacilo 20rokov nato aby zmizla zima z Bratislavy a nechapu a ani ich to nezaujima co bude potom o dalsich 20 rokov. Naviac je nas 8mld so stale sa zvysujucim zivotnym standardom a ocakavaniami narozdiel od minulosti kde nas bolo zopar milionov. Co budu tie miliardy ludi robit ak ich zivotne potreby nebudu dostupe tak ako si zelaju. 40°C v Londyne, vcera letny den vo Francuzku, u nas to v lete vypadalo ako na Jesen co sa stromy od sucha zbavovali listia. To su jasne signaly ze nieco nieje v poriadku.
Niektore regiony v Europe mali vodu na pridel. Extremy pocasia su coraz castejsie a je len otazkou casu kedy nam to bude vyrazne zasahovat minimalne do nasich penazeniek. Uz teraz ma Europa seriozny problem s utecencami z Afriky a Blizkeho vychodu kde sa kazdym rokom priestor na zivot vyrazne zuzuje a je to
jeden z dovodov uteku.
Ja som to len zapol a vypol, ale panovi je blizka humanisticko - teroristicka retorika (neznevazujem jeho vedecke pozadie)
nabuduce mozem j*bat aj klikat
Ved je zima, nechodim vonku v kratasoch. Nie je 30. Pokial nosim vonku bundu tak je zima. Viem si predstavit tu istu situaciu xy rokov dozadu (citaj v stovkach/tisicoch) dozadu ked mali len -5 tak si vraveli ze to snad nie je normalne taketo oteplovanie, normalne je predsa ze mame -40 kazdu zimu a teraz len -5. Globalna katastrofa.
Neviem či až tak teplo tam bolo, ale najmä s tým teplom tam to bolo asi trochu zložitejšie, bolo to skôr lokálneho charakteru, narozdiel od tejto doby... A najmä hustota obyvateľstva bola niekde inde, takisto jeho osídlenie nebolo pri pobreží také, ako teraz... Teraz je vďaka grónsku predpoklad nárastu hladiny mora aj tri metre, čo by znamenalo napr. pre Londýn, Floridu z tých "vyspelejších" území a potom pre kopec krajín "tretieho" sveta veľmi veľký problém, ktorý sa zrejme blíži už s koncom tohto storočia, uvidíme, kedy nastane ten bod zlomu ohľadne prispôsobeniu sa...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
pozrel som hodinu a nemohol som spať
to mas tak ked nenazranci chceli silou mocou biele vianoce a vsetko nachamtali pre seba, pre druhych nezostalo
No ved ok, ale preco by to nemohlo byt normalne? Lebo poslednych 50 rokov take nebyvalo? A? 500 rokov pred tym bolo mozno nemyslitelne aby bolo cokolvek ine ako -30. Je to len otazka casu. Len ludia rozmyslaju len v intervale co si oni pamataju max co poculi od rodicov. Co si pamatam tak posledne roky je takto teplo stale. 19 decembra pred tusim 2 rokmi som isiel do Brna na biku na vianocne trhy. Bolo myslim 11 ci kolko stupnov.
Niektore regiony v Europe mali vodu na pridel. Extremy pocasia su coraz castejsie a je len otazkou casu kedy nam to bude vyrazne zasahovat minimalne do nasich penazeniek. Uz teraz ma Europa seriozny problem s utecencami z Afriky a Blizkeho vychodu kde sa kazdym rokom priestor na zivot vyrazne zuzuje a je to
jeden z dovodov uteku.
Vtedy to bolo fajn.
Slabý mráz, bezvetrie, slniečko a aspoň trochu snehu
Takto pred rokom na silvestra. Tento rok ma byt len 8 stupnov. Minuly rok bolo 2x tak teplo 😱
Ja som to len zapol a vypol, ale panovi je blizka humanisticko - teroristicka retorika (neznevazujem jeho vedecke pozadie)
nabuduce mozem j*bat aj klikat
Normálne = v zime zima, v lete teplo.
Viem, že ste si podaktorí odvykli, no takto by to malo byť 😉
https://www.nature.com/articles/s41586-022-05453-y