Čakal som síce, že už v tomto období príde trošku kemra, ale toto čo sa deje je hrôza. Už hlásia aj sneženie. Takto sa človek len tak ľahko na bike nedostane. Už 2 týždne som nebol na biku, lebo zmohla choroba a teraz počasie a vyzerá to na dlhšie. Ja chcem teplo
no uz podla toho ze im to vkuse skakalo sa dalo cakat ze to pojde nejak krajom, ked 10km spravi rozdiel medzi suchom a lejakom tak to sa tazko odhaduje
Samotný SHMÚ priznal že nielen ich dlhodobé, ale už aj krátkodobé predpovede nemajú žiadnu výpovednú hodnotu a netreba im vôbec veriť a spoliehať sa na ne. Pripisujú to samozrejme zastaranému PC vybaveniu (asi potrebujú nejaký poriadny tender). Proste jediné na čo používam shmu je radar a aktuálne počasie (teplotu). Inak to beriem s veľkou rezervou.
Hehe, ale naposledy riaditel tvrdil, ze maju 90% uspenost na 1 den a az 70% na 3dni
Veru, asi najlepšie je pozrieť si radar, lebo tie predpovede stoja za hovno. Včera malo v Kremnici liať ako z krhly a nič sa nedialo, iba bolo zatiahnuté...
Potom aký význam má SHMU, keď verejne priznajú, že odrbávajú...
Ja neviem ako inym, ale mne vcera Aladin potvrdil ako bude. Pozeral som niekedy okolo obeda ako ma byt vecer a bolo jasne, ze bude prsat. To, ze cakate na rozhrani frontov presnu predpoved na tri dni dopredu je vas problem. Uz ste prilis rozmaznani...
Ja dlhšie sledujem pre porovnanie http://www.windguru.cz, SHMU Aladina a http://freemeteo.com/default.asp?pid=156&la=1&gid=3060972.
Najpresnejšia predpoveď je na Windguru, niekedy sa podľa nich dajú nastavovať hodinky. Predpovede upresňujú tuším každé tri hodiny. V nastavení sa dajú zvoliť vlastné lokality, na predpovede pre ľubovoľné miesto na Slovensku.
Jezus: ja viem, ze milujes Aladina a nedas nanho dopustit, mohol som si odlozit ten obrazok. Ani nahodou ta predpoved na obed nebola v poriadku /bolo tam asi 0.1mm zrazok v case okolo siestej, vecer tam mali zrazu 5mm/. Max. tak mozem pripustit, ze tesne potom ju zmenili a pozeral si nejaku novsiu. Ako som uz neraz davnejsie vravel .. ak je stabilne pocasie tak Aladin predpoveda celkom dobre /tym myslim aj dazd/ akurat ze vzdy to pride o hodinu skor. Akonahle je pocasie nestabilne, nevie predpovedat ani prd. A to som chcel predpoved len na 8 hodin dopredu!
Hazard: radar je fajn, ale viac ako 30-40minut dopredu na nom nie je vidno /ak myslis ten SHMU/
Ano, verim Ti. Tiez som uz zazil Aladinove vrtochy. Preto som sa prisposobil a sledujem situaciu tesne predtym, nez to potrebujem. Vtedy je ta presnost samozrejme väcsia. A hlavne neocakavam predpoved s presnostou na hodinu, preto asi nie som tak sklamany.
Mne mama pred každým výjazdom hovorí, že bude pršať, a aby som si vzal aspoň bundu. A stále mi nechce veriť moje predpovede(radar + aktuálne počasie v okolitých štátoch). Hlásia búrky a vonku čudujem sa, že im tie predpovede ešte verí. (zasa ona si vždy nájde dôvod, prečo by som nemal ísť na výjazd )
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Také keď SHMÚ priznal, tak by ich mali z fleku rozpustiť, nech si hľadajú lopaty.
Hehe, ale naposledy riaditel tvrdil, ze maju 90% uspenost na 1 den a az 70% na 3dni
Potom aký význam má SHMU, keď verejne priznajú, že odrbávajú...
Ako na dnes pre BA :
http://www.shmu.sk/sk/?page=1733
- prehánky, dážď, búrky. Môžeš si vybrať.
Zatiaľ to vyzerá na - jasno, polooblačno, slnečno
Ja neviem ako inym, ale mne vcera Aladin potvrdil ako bude. Pozeral som niekedy okolo obeda ako ma byt vecer a bolo jasne, ze bude prsat. To, ze cakate na rozhrani frontov presnu predpoved na tri dni dopredu je vas problem. Uz ste prilis rozmaznani...
Najpresnejšia predpoveď je na Windguru, niekedy sa podľa nich dajú nastavovať hodinky. Predpovede upresňujú tuším každé tri hodiny. V nastavení sa dajú zvoliť vlastné lokality, na predpovede pre ľubovoľné miesto na Slovensku.
Hazard: radar je fajn, ale viac ako 30-40minut dopredu na nom nie je vidno /ak myslis ten SHMU/
Neboli ani ojedenilé
podchod Bajkalska/Prievozska