Takže na PC sa mi pokazil HDD, uviazlo mi na ňom veľa súborov a dokumentov, ktoré dosť potrebujem a nemám ich zálohované. Nepoznáte niekoho, alebo nejaký servis v blízkosti ZA, čo by sa na to pozrel a vedel s tým niečo spraviť. Kukal som na nete a za záchranu dát si poniektorý pýtajú riadne pálky. Ten HDD som skúšal pripojiť aj na iné PC ako moje a vôbec ho neroztočí a nenačíta ho. Tak mi teda raďte.
Ja som si raz dáta zachránil tak, že som mal naštastie 2 presne rovnaké HDD a z toho dobrého som namontoval elektroniku do toho pokazeného a išlo to, zazálohoval som si dáta a prehodil zas naspäť.
Mne sa to uz 2x stalo a nebol s tym problem...je tu v senci je ktora mi to spravila asi za cca. 500-800sk. A bol som aj v jednej firme kde mi to chceli spravit a len zistovanie zavady by vraj trvalo tyzden (cca.60GB) a o cene ani nehovorim...4x by presiahla cenu EX. HDD.
Skus hladat a vypitovat sa po pc firmach a obchodoch...urcite nieco najdes. Ale ked sa ti ani neroztoci tak to je zle...
Ja som si raz dáta zachránil tak, že som mal naštastie 2 presne rovnaké HDD a z toho dobrého som namontoval elektroniku do toho pokazeného a išlo to, zazálohoval som si dáta a prehodil zas naspäť.
No také niečo by som potreboval spraviť aj ja. Myslím, že záznamová plocha by mala byť OK, už len tú elektroniku treba nejak poriešiť.
ako ppíše pointer, prvý krok je prehodiť elektroniku z rovnakého disku, môže to zabrať. až v prípade neúspechu by som hľadal firmu a pripravil si plnú peňaženku. ale samozrejme najlepšie je zálohovať, zálohovať, zálohovať (ale priznajme si, kto to poctivo robí?)...
NO problém bude nájsť rovnaký HDD a ďalší problém bude to spraviť tak ako vravel pointer. Ak nenájdem niekoho, kto by to vedel spraviť, tak príde asi posledná možnosť a to dať to odborníkom. Na nete som kukal, že to môže stáť až 3l a to je pre mňa momentálne dosť veľa. Odteraz asi budem častejšie zálohovať
Vymeniť tú elektroniku nieje problém, to iba odmontuješ 4 šróbiky, na to nemusíš nikoho hladať.
BTW kludne sa popýtaj u tých špecializovaných firiem...predpokladám že tie strašné sumy sú iba keď máš poškodený povrch plotní, alebo niečo také podobné a musia tie dáta dolovať elektrónkovým mikroskopom ...ak by to bolo niečo jednoduché tak si hádam vypýtajú do 500 Sk...neviem.
Hlavne ho neotvaraj a skus soft Drive Rescue, alebo zadaj do googla nieco v tom zmysle (hdd rescue a pod.) su na to nejake programiky. Mne odisiel 160GB disk, kde som mal 8 GB mojich fotiek , uz som ho ale nerozchodil. Elektroniku som dal z druheho a to iste. To moze byt FAT tabulka alebo ja neviem co. Takze v prvom rade vyskusaj soft.
Mne soft nepomôže, pretože mne ten disk vôbec nepripojí k PC a ani ho neroztočí. Keď ho pripojím k PC, tak akoby tam vôbec nebol a skúšal som to aj na iných PC a to isté, nenájde ho.
Ak tam je vadna elektronika, tak sa da este vymenit, ale ak mas poskodene plotne, tak ten disk uz nerozbehas a zachrana dat stoji tazke (desat)tisice..
NO už som sa poučil ohľadom zálohovania. No a prišiel som hlavne o fotky za posledných asi 5 mesiacov a dokumenty zo školy. Tie dokumenty to bude viac trápiť bracha, lebo by sa mu zišli, ak pôjde na rovnakú školu ako ja
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Skus hladat a vypitovat sa po pc firmach a obchodoch...urcite nieco najdes. Ale ked sa ti ani neroztoci tak to je zle...
No také niečo by som potreboval spraviť aj ja. Myslím, že záznamová plocha by mala byť OK, už len tú elektroniku treba nejak poriešiť.
BTW kludne sa popýtaj u tých špecializovaných firiem...predpokladám že tie strašné sumy sú iba keď máš poškodený povrch plotní, alebo niečo také podobné a musia tie dáta dolovať elektrónkovým mikroskopom
http://4um.overclocking.cz/showthread.php?t=72037
a nabuduce zalohuj