mal som moznost sa povozit na kgbcko +160mm vidla a bolo to hrozne, zle, predkopnute... chuda geometria bola uplne mimo prepac, ale za toto si mozes sam
nechapu ze ten bajk na to nema geometriu a cpu tam nekonecne zdvihy....a potom sa na tom vozia po sidlisku a ked zlomia ram tak pohladaju dalsi vecsinou velmi podobny za vyhodnu cenu cca. 200 € a za mesiac ho znovu zrusia a zase sa cuduju preco ten ram asi tak praskol?? takyto nepoucitelny ludia mi pridu velmi vtipny
mironfs : ram by som hladal v cenovej kategorii 500€ a viac a hlavne nech ma spravnu geometriu ked tam chces mat hentaky zdvih
ked tak tak ten norco ale urcite by som nebral toho monstera...aby sa mu nestalo znovu to iste co teraz a ta cena 500€ nieje pisana nadarmo...jasne ze zozenies aj lacnejsie..ale za 500€ sa da uz zohnat lepsi ram a asi aj lahsi pricom pevnost bude rovnaka ram je jedna zo zakladnych casti bajku takze donho by som radsej urcite vrazil 500€ a bol spokojny ako 250€ a neskor zistim ze som spravil chybu
ja mam ram za 150€??? operaciu oci mas kedy v plane? a hovorim ti ten monster urcite nestaci lebo max zdvih na nom je len 140mm a on tam chce dat vidlu 160mm uz som to pisal tak citaj poriadne!!!
a urcite nieje zbytocne kupit nieco drahsie a lepsie...samozrejme ak su na to financie...to mas asi tak ako keby si povedal ze je zbytocne kupit vydli za viac ako 200€ sak aj ta 200 € pruzi...tak naco drahsiu ??
Vidlica je niečo iné ale myslíš si že mu je potreba rám za 500 eur? HT za 500 eur je úplne zbytočné už to opakujem druhý krát a rozdiel medzi 140 a 160mm je 20mm (2 cm) to je sag vidlice takže všetko v poho a Monster váži 2,55kg takže určite to nie je nejaký poddimenzovaný rám.
monster je dlhodobo overeny ram co fakt znese vela a ak sa nemylim tak RB ti spravi aj vlastnu geo
a 500€ je prehnana suma... za to kupis zjazdaka (ale jazdenku samozrejme)
da sa vselico, no na FR/DH HT by som uz nebol ochotny davat viac jak 200€... furt to bude HT a za vacsie peniaze sa da uz riesit nieco uplne ine aj s tlmicom
len tak: rozdiel medzi tou istou vidlicou nastavenou na 140 a na 160 je fakt 2cm (so sag-om počítať nebudem, neviem či má mironfs vidlicu kde sa to rozumne nastaviť vôbec dá). Medzi XC/AM vidlicou so zdvihom 140/150mm a "ozajstnou vidlicou s vyšším zdvihom" nastavenou na 160 mm bude väčšinou nezanedbateľne väčší rozdiel vo výške ako 2/1cm. Plus samozrejme netreba zabúdať na veľké rozdiely medzi samotnými značkami, niekde môže byť 160mm vidlica taká vysoká ako u inej značky 180mm (konkrétne duro fr20 na 160mm tu niekto písal že je vysoká ako domain 180, nie?) alebo dokonca 200mm
ja viem ze je vidla nieco ine..ale povedal som priklad... ked budes moct kupit na svoj bajk SR suntour AXON tak si radsej kupis nejaku SR suntour XCM V2 lebo je lacnejsia a preto ze aj takaaa staci?? nie ja vravim ze ak moze tak nech si kupi nieco poriadnejsie za trochu viac penazi a ver tomu ze 2cm spravia dost...vyrobca asi vie preco pise ze ten ram ma maximum 140mm zdvih...lebo MAXIMUM znamena MAXIMUM cize maximalny dovoleny zdvih vidlice pri ktorej to tomu ramu pri spravnou pouzivani neublizi... co myslis preco sa robia take rozne zdvihy?? 100mm 120mm 140mm 160mm 180mm......???presne pre to ze aj tie 2cm su rozdiel a zato ze vazi 2,55kg to neznamena ze je super pevny..jedine co ta hmotnost udava je to ze je tam 2,55kg nejakeho kovu(zliatiny)
viem ze som cenu prehnal.... to bolo tak od brucha ale za 500 € urcite nekupis kvalitneho fulla jedine jazdeneho..a to by si aj tak musel mat velke stastie... lebo vecsina fullov v tej cene ma bud blbe komponenty alebo stoji ten ram za velke makove....
Takže MAXIMUM výťahu je MAXIMUM a viac neuvezie? A čo tak si zmerať výšky vidiel? Vedel si vôbec že 120mm Suntour môže byť vyššia ako 120mm Rock Shox lebo má inú korunku a podobne? O vidlici som sa vyjadril to sem nepleť. A hmotnosť znamená že koľko je na ráme materiálu. To znamená že rám nie je x krát ztenšovaný a pod. a že materiálu je tam dosť = vyššia pevnosť. A neviem koľko krát mám zopakovať slovo sag (asi nevieš čo to znamená, naštuduj si to)
Btw Rozdiel medzi 200€ a 500€ rámom je už len značka, hmotnosť a materiál
Rozdiel medzi 200€ a 500€ vidlicou je rozdiel v tlmení, funkčnosti, systéme takže to neporovnávaj sú to diametrálne odlišné veci.
ty mi prosimta este ukaz link kde je ram z mojho bajku novy za 100-150 € toto by ma vazne zaujimalo si kupim minimalne dva za tu cenu a vyskladam si ten bajk 2 krat
za 500€ aj nejake drobne sa da kupit slusny ram aj s tlmicom... a ked uz ide o to tak sa da aj uplne novy DP extaze 440€(bez tlmica)... je to tiez astro ram takze by som sa vobec nebal toho ze to je dirtparade
Takže MAXIMUM výťahu je MAXIMUM a viac neuvezie? A čo tak si zmerať výšky vidiel? Vedel si vôbec že 120mm Suntour môže byť vyššia ako 120mm Rock Shox lebo má inú korunku a podobne? O vidlici som sa vyjadril to sem nepleť. A hmotnosť znamená že koľko je na ráme materiálu. To znamená že rám nie je x krát ztenšovaný a pod. a že materiálu je tam dosť = vyššia pevnosť. A neviem koľko krát mám zopakovať slovo sag (asi nevieš čo to znamená, naštuduj si to)
tak pekne po poriadku...
za 1. aj ovela lahsi ram moze byt rovnako pevny ak je spevneny na spravnych miestach alebo ak sa pouzije iny material...napr. KARBON
za 2. viem velmi dobre co je sag...ale sag nic nemeni na tom ze ten ram je stavany na 140mm ...lebo on je stavany na vidlu 140mm so spravnym sagom..a ta bude urcite nizsie ako 160mm vidla zo spravne nastavenym sagom
za 500€ aj nejake drobne sa da kupit slusny ram aj s tlmicom... a ked uz ide o to tak sa da aj uplne novy DP extaze 440€(bez tlmica)... je to tiez astro ram takze by som sa vobec nebal toho ze to je dirtparade
ano zozenies ale vidis zas tu je to ale...ten tlmic.. to rataj ak by chcel novy plus cca.200 eur
myslím že aj za nejakých 400 sa dá nájsť, len k celkovej cene treba pripočítať pravdepodobne aj iný náboj, možno aj sedlovku, hlavové neviem či tam je vhodné...
miso a macro- pokial viem po sebe este citat tak som nikde nenapisal ze by som sa cudoval ze to prasklo ani som nikde nenapisal ze ten ram je na ten zdvih stavany. pruziny som zohnal 160 (od kamosa praskol jeho vidlu) tak su tam 160 na novy ram v ten moment nebolo. pokial by si sa pozrel do mojho profilu na moj bike tak by si si vsimol ze sa to snazim menit co najvhodnejsimi komponentami a nie ze vymenim ctm za kgb ked viem ze mi do mesiaca praskne znova. jednoducho dalsi ram bude na vacsi zdvih stavany, povodne som chcel horneta ale ta plechovkova vaha 2kg vo mne nevzbudzuje nejaku velku doveru. zatial top kandidat je ns surge popripade caprnka s rovnakou geo ak sa este robia (v stredu tam volam)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
btw/ aky mas cenovy limit na novy ram?
mironfs : ram by som hladal v cenovej kategorii 500€ a viac
ked tak tak ten norco
Btw stačilo by aj toto za cca 300eur a zdvih do 150mm nie je problém to je už iba 1cm rozdiel, takže pohodička to už vyrieši sag vidlice...
http://www.koloshop.cz/ramove-sady-dirt,-freestyle-50/coowa-harum-scarum-ram-hardtail.html
a urcite nieje zbytocne kupit nieco drahsie a lepsie...samozrejme ak su na to financie...to mas asi tak ako keby si povedal ze je zbytocne kupit vydli za viac ako 200€ sak aj ta 200 € pruzi...tak naco drahsiu ??
monster je dlhodobo overeny ram co fakt znese vela a ak sa nemylim tak RB ti spravi aj vlastnu geo
da sa vselico, no na FR/DH HT by som uz nebol ochotny davat viac jak 200€... furt to bude HT a za vacsie peniaze sa da uz riesit nieco uplne ine aj s tlmicom
viem ze som cenu prehnal....
Btw Rozdiel medzi 200€ a 500€ rámom je už len značka, hmotnosť a materiál
Rozdiel medzi 200€ a 500€ vidlicou je rozdiel v tlmení, funkčnosti, systéme takže to neporovnávaj sú to diametrálne odlišné veci.
ty mi prosimta este ukaz link kde je ram z mojho bajku novy za 100-150 €
tak pekne po poriadku...
za 1. aj ovela lahsi ram moze byt rovnako pevny ak je spevneny na spravnych miestach alebo ak sa pouzije iny material...napr. KARBON
za 2. viem velmi dobre co je sag...ale sag nic nemeni na tom ze ten ram je stavany na 140mm ...lebo on je stavany na vidlu 140mm so spravnym sagom..a ta bude urcite nizsie ako 160mm vidla zo spravne nastavenym sagom
ano zozenies ale vidis zas tu je to ale...ten tlmic.. to rataj ak by chcel novy plus cca.200 eur
idem ja radsej na pivo