Každé rebro je v podstate plochá oblúkovitá kosť. 1. – 7. rebro sa na hrudnú kosť upína samostatne – costae verae, tzv. pravé rebrá; 8. – 10. rebro sa upína na rebro o jednu etáž vyššie – costae spuriae, tzv. nepravé rebrá; a 11. a 12. majú konce voľne uložené v svalovine
Po pade mam prasknute rebro, po akej dobe ste dokazali bikovat? Po tyzdni to stale poriadne boli
Narazené alebo zlomené rebrá sú ako “investícia”, týždeň je extrémne krátka doba na zhodnotenie. Počítaj na mesiace a keď urobíš zlý pohyb pri stahovaní nábytku ambulancie ako ja, tak začínaš od začiatku Ale na cesťáku som sa snažil opatrne jazdiť čo najskôr…
Ja som spadol včera. Išiel som po chodníku (aj pre cyklistov . Auto vedla na ceste chcelo vojst na pumpu a našťastie si ma vsimlo aj ked pre mna trochu neskor takže som uz zacal robit mierny oblucik pre istotu .. no a lavou rukou som sa mu podakoval a to bola prave tá osudná chyba lebo v tom momente som sa (podla zvuku) smykol na prachu a lahol na bok. Našťastie nic vazne na tele a na biku jedina skrutka na vrchu brzdovej páčky a klasicky pedal.
Inak ... padam iba vo velmi nizkych rychlostiach pre nejaku blbost po ktorej nasleduje strata rovnováhy. Denne robim minimalne 20km a vychádza mi to tak 1x za mesiac.
Skrutky zo sedla....a uz som letel. Ta vlavo sa na to evidentne pripravovala dlhodobo. Pre tu pravu to bolo rovnake prekvapenie, ako pre mna Nastastie len odrene koleno a bolave zapastie.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
10 je uz volne leziace v svalstve. tam by som proste bol opatrnejsi
Narazené alebo zlomené rebrá sú ako “investícia”, týždeň je extrémne krátka doba na zhodnotenie. Počítaj na mesiace a keď urobíš zlý pohyb pri stahovaní nábytku ambulancie ako ja, tak začínaš od začiatku
Inak ... padam iba vo velmi nizkych rychlostiach pre nejaku blbost po ktorej nasleduje strata rovnováhy. Denne robim minimalne 20km a vychádza mi to tak 1x za mesiac.
https://hzs.sk/dalsie-vecerne-vyjazdy-zachranarov-hzs-z-malej-fatry/
Celkom by ma zaujimala pricina padov v oboch pripadoch.
https://hzs.sk/tazky-uraz-cyklistky-v-rohacskej-doline/?fbclid=IwY2xjawFKRzNleHRuA2FlbQIxMQABHcCidGEEMebznL71ADt_Qq3kz9zmILkq4wFPX-qguUIbZd1zneiCRVSasw_aem_L043rR_lDKStHu2YzrMAfQ
Nikde na fotografiach nevidno v okoli zranenej helmu, tak ju asi ani nemala...na druhej strane, ani bicykel tam nevidno