radsej som sa spytal, keby google nahodou zle konvertoval casove pasmo...
minuly rok som do androidovskej telky nainstaloval red bull tv, tak po roku mozem tu appku spustit znovu
za mna to mal vyhrat Bizet, ak mu tolko bodov strhli len preto, ze obisiel ten najvacsi drop, to mi pride nefer ...a urobil miesto toho frontflip a doublebackflip...nejak zvlastne to hodnotili
Uz som skoro zabudol, ze existuje kategoria cyklistika za motorovymi vodicmi. Dnes som na to narazil na Eurosporte. Je tu niekto kto sa v tom vyzna? Ti vodici jazdia na elektrobajkoch? Bo slapu. Netusim preco slapu nizkou frekvenciou a naviac tak zvlastne - dalo by sa povedat patou. Ze by v tom sede lepsie rozrazali vzduch? Nedate niekto vyklad? Mozno zaujima viacerych.
Už som to tu v minulosti písal... Za mojich mladých čias sa jazdilo za tzv. ťažkými vodičmi - motorky obsah 500 a viac ccm, štvortakty, jeden prevod, namiesto reťaze kožený remeň (aby to prudko nezrýchľovalo). Za zadným kolesom rolna o ktorú sa mohol cyklista opierať predným kolesom. Vodiči na motorke v podstate stáli, mali predpísané rozmery oblečenia (koža), aby nebola výhoda lepšieho háku. Jazdili sa aj majstrovstvá sveta. Jazdilo sa buď na hodinu, alebo 60 km. Rýchlosť bývala 60-70 km/hod, maximá cez 90 km/hod. (kuk na pripojené obrázky)
V tom čase sa jazdili aj derny - maloobjemové motorky, v podstate ako terajšie e-biky, motor pomáhal. Na dernách je ťažký prevod, motor ho pomáha roztočiť. Dernu som na živo nevidel, hoci vraj minimálne jedna bola aj v Bratislave. Používala sa na tréningoch. Takže len predpokladám, že vodič sedí nízko, pedáluje pätami a s roztiahnutými kolenami, aby robil lepší hák.
Čo si pamätám z pravidiel, tak predbiehaný jazdec musí jazdiť pod modrou čiarou, predbiehajúci nad modrou. Ako som si všimol, tak sa to dodržuje aj pri dernách. Vodič má na prilbe voľné uši, aby počul pokyny, čo mu jazdec kričí.
6-denné v Londýne sú do nedele, večer po ôsmej na Eurosporte, prenos končí pred polnocou. Každý večer sú aj preteky za dernami na 20 minút. Predpokladám, že v nedeľu budú derny trvať dlhšie a uprostred pretekov sa pretekári za dernou vymenia v rámci dvojice.
Dakujem. Takze ak som dobre pochopil tak derna je maloobjemova motorka, ktora nahradzuje elektromotor e-biku a funguje to ako e-bike? Je to zaujimavy pohlad na nich.
FB - Dnes mi na mobile zmizla ikona Prieskumnika z hornej ponuky. Musím na ňu ist cez menu vpravo. Nestačím sa čudovať, každú chvíľu niečo nové (keby aspoň praktické... )
Dakujem. Takze ak som dobre pochopil tak derna je maloobjemova motorka, ktora nahradzuje elektromotor e-biku a funguje to ako e-bike? Je to zaujimavy pohlad na nich.
Nie, e-bike som dal ako príklad... Derna je bicykel s pomocným benzínovým motorčekom (50-70 ccm), ktorý pomáha jazdcovi roztočiť a točiť ťažký prevod. S dernou vďaka prevodu a pomocnému motorčeku nie pre problém jazdiť rýchlosťou cez 70 km/hod.
Ale na druhej strane, pri nejakých pretekoch (minulé alebo predminulé majstrovstvá sveta) pri keirine používali elektrické derny. Vtedy jazdec ani nemusel točiť nohami. Avšak pri keirine ide derna 4-6 okruhov, t. j. tak 1,2-2 km a maximálne do rýchlosti 50-55 km/hod.
FB - Dnes mi na mobile zmizla ikona Prieskumnika z hornej ponuky. Musím na ňu ist cez menu vpravo. Nestačím sa čudovať, každú chvíľu niečo nové (keby aspoň praktické... )
Ja som už fasbuk odinštaloval zo všadiaľ okrem PC.
Aj som im onehdy na ich otázku aký ste mali deň, odpovedal, že výborný, pokiaľ sa neaktualizovali.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
minuly rok som do androidovskej telky nainstaloval red bull tv, tak po roku mozem tu appku spustit znovu
kukam ze ten rusky komentar je tam asi kvoli tomu ze tam jazdi nejaky Tupin
https://www.pinkbike.com/news/2017-red-bull-rampage-17-bikes.html
V tom čase sa jazdili aj derny - maloobjemové motorky, v podstate ako terajšie e-biky, motor pomáhal. Na dernách je ťažký prevod, motor ho pomáha roztočiť. Dernu som na živo nevidel, hoci vraj minimálne jedna bola aj v Bratislave. Používala sa na tréningoch. Takže len predpokladám, že vodič sedí nízko, pedáluje pätami a s roztiahnutými kolenami, aby robil lepší hák.
Čo si pamätám z pravidiel, tak predbiehaný jazdec musí jazdiť pod modrou čiarou, predbiehajúci nad modrou. Ako som si všimol, tak sa to dodržuje aj pri dernách. Vodič má na prilbe voľné uši, aby počul pokyny, čo mu jazdec kričí.
6-denné v Londýne sú do nedele, večer po ôsmej na Eurosporte, prenos končí pred polnocou. Každý večer sú aj preteky za dernami na 20 minút. Predpokladám, že v nedeľu budú derny trvať dlhšie a uprostred pretekov sa pretekári za dernou vymenia v rámci dvojice.
Nie, e-bike som dal ako príklad... Derna je bicykel s pomocným benzínovým motorčekom (50-70 ccm), ktorý pomáha jazdcovi roztočiť a točiť ťažký prevod. S dernou vďaka prevodu a pomocnému motorčeku nie pre problém jazdiť rýchlosťou cez 70 km/hod.
Ale na druhej strane, pri nejakých pretekoch (minulé alebo predminulé majstrovstvá sveta) pri keirine používali elektrické derny. Vtedy jazdec ani nemusel točiť nohami. Avšak pri keirine ide derna 4-6 okruhov, t. j. tak 1,2-2 km a maximálne do rýchlosti 50-55 km/hod.
robia ho tu: http://www.pivovarbitov.cz/
Ja som už fasbuk odinštaloval zo všadiaľ okrem PC.
Aj som im onehdy na ich otázku aký ste mali deň, odpovedal, že výborný, pokiaľ sa neaktualizovali.