to síce hej ale ak sťahuješ zo serverov tak to len berieš pre vlastnú spotrebu.. kdežto keď ťaháš cez torrent tak porušuješ zákon v tom že nelegálny software zdielaš a odosielaš ostatným!
tiez som o torente len pocul ale nikdy neskusal. sem tam som stahoval sposobom ako uvadza jezus s ourphorum.com kde je odkaz na server. to nie je teda nelegalne? uz som z toho trocha mimo.
to síce hej ale ak sťahuješ zo serverov tak to len berieš pre vlastnú spotrebu.. kdežto keď ťaháš cez torrent tak porušuješ zákon v tom že nelegálny software zdielaš a odosielaš ostatným!
ak si teda nezakážeš odosielanie súboru A pokiaľ nie si jediný seeder tak odošleš niekomu dajme tomu len pár MB z jednej časti súboru, pár MB z ďalšej atď. Bol by som zvedavý ako by chceli niekoho súdiť (ak by teda už dokázali že sedel za tým pc a vedome to vykonával), "odoslal 2% z filmu tomu, 5% ďalšiemu, niekomu dokonca 60% a tým vznikla škoda..."
lapalko, myslim ze nepouzivam ziadny nelegalny softver pokial som si vedomy, takze si trosku netrafil. Windows ofiko, NOD ofiko, COMODO free, OpenOffice free, IrfanView free, AutoStitch free...
Na tie torrent programy mam rovnaky nazor ako CraObs - podstata je v tom, ze kto si nieco take nainstaluje, tak data aj zdiela (teda ak chapem princip spravne) a to je problem. Ziadna firma sa sice normalne nebude babrat so zalovanim takychto pouzivatelov a poriesi radsej rovno prevadzkovatela tej sluzby, ale v individualnych pripadoch ked nejakeho konkretneho cloviecika budu riesit "organy" v suvislosti s nejakou inou trestnou cinnostou (mozno aj podobnou), tak uz mu potom kludne mozu nasit aj toto zdielanie minimalne ako pritazujucu okolnost. Je totiz irelevantne, ci poskytnes niekomu 10% filmu alebo 100% filmu, lebo trestne je uz samotne poskytnutie ak to chapem spravne. Ale to je len moj laicky pohlad. Ti, co takyto zakon porusujete, by ste ho mali poznat lepsie, aby ste vedeli, s cim treba ratat.
presne pre právnu postihnuteľnosť aj keĎ len robotovú... som dnes aplikoval štandardný proxy a tým pádom som stratil prístup na FB, ICQ, ... a s napätím očakávam kedy mi bude zablokovaný aj mtbiker tomy sa povie radkálna strata osobnej slobody
keby neboli spoločnosti tak nenažrané ludia by tolko nepirátili..
Presne tak. Ani ja si doma z filmov nerobim ziadnu filmoteku. Raz pozriem a staci takze nakupna cena za jedno pozretie je neadekvatna. Pozicovne boli faj ale mna osobne otravovalo ak som si nemohol vecer pozriet v klude vybraty film a na druhy den som musel pozriet nasilu a utekat ho vratit. Minulo sa to ucinku. Najcastejsie pouzivam recorder a nahravam filmy z telky a pozriem kedy mam chut a nasledne vymazem.
Ja napr. PC hry kupujem poctivo odkedy pracujem. Filmy poctivo sťahujem a ani to meniť nebudem, nemienim, kupovať film na jedno pozretie za 20 eur (v prípade nejakého bluray). Voľakedy som frčal na p2p čiže torentoch. Neskôr prišiel boom v podobe file sharing serverov - asi najobľúbenejší bol práve megaupload. Tam sa dalo sťahovať v prípade dynamickej adresy neobmedzene, stačilo po dosiahnutí limitu reštartovať modem... Teraz to vyzerá, že možno sa mnoho ľudí vráti k torentom. Uvidíme ako sa celé toto vyrieši...
torrenty tiez niesu ziadna sranda.. osobne poznam cloveka ,ktoreho cez torrenty vystopovali a potom mal z toho celkom slusne problemy (samozrejme pokuta 1000€ ,ktoru sa mu pomocou dobreho pravnika podarilo skresat asi na 200-300€)
Bolo to v DE ..podla mna otazka casu kedy si na to posvietia aj u nas..
Veľmi krátky príbeh aby spadal automaticky do kategórie dôveryhodných. Chýba mi tam trebárs vyššia suma a kto ho trebárs zažaloval. hehe
Palomka Veľmi ľahkú otázku si dal. To na čo sa pýtaš tak to mi divné nie je.
kym funguju servre ako hellshare, sharerapid a pod.. tak sa bude stahovat aj nadalej. americke pravo nema dosah na servre mimo USA. a ak aj nahodou ano, v okamihu vzniknu podobne stranky na servroch napr v cine, alebo rusku a tam si moze cela usa maximalne "utierat ustocka".
btw. to tu nikto nepouzivate na stahovanie napr Jdownloader + linky z for ako cucaj, best4you, ....?
Turbi: bohuzial ,neviem detaily.. popisal som to najviac ako som to vedel.. mozno som pouzil nespravnu terminologiu.. Kazdopadne som si to nevymyslel.. Ked sa s nim stretnem nabuduce opytam sa na detaily.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ak si teda nezakážeš odosielanie súboru
Na tie torrent programy mam rovnaky nazor ako CraObs - podstata je v tom, ze kto si nieco take nainstaluje, tak data aj zdiela (teda ak chapem princip spravne) a to je problem. Ziadna firma sa sice normalne nebude babrat so zalovanim takychto pouzivatelov a poriesi radsej rovno prevadzkovatela tej sluzby, ale v individualnych pripadoch ked nejakeho konkretneho cloviecika budu riesit "organy" v suvislosti s nejakou inou trestnou cinnostou (mozno aj podobnou), tak uz mu potom kludne mozu nasit aj toto zdielanie minimalne ako pritazujucu okolnost. Je totiz irelevantne, ci poskytnes niekomu 10% filmu alebo 100% filmu, lebo trestne je uz samotne poskytnutie ak to chapem spravne. Ale to je len moj laicky pohlad. Ti, co takyto zakon porusujete, by ste ho mali poznat lepsie, aby ste vedeli, s cim treba ratat.
Presne tak. Ani ja si doma z filmov nerobim ziadnu filmoteku. Raz pozriem a staci takze nakupna cena za jedno pozretie je neadekvatna. Pozicovne boli faj ale mna osobne otravovalo ak som si nemohol vecer pozriet v klude vybraty film a na druhy den som musel pozriet nasilu a utekat ho vratit. Minulo sa to ucinku. Najcastejsie pouzivam recorder a nahravam filmy z telky a pozriem kedy mam chut a nasledne vymazem.
takisto ako ked niekto nieco stahuje cez torrent nemusi to znamenat, ze pirati
Bolo to v DE ..podla mna otazka casu kedy si na to posvietia aj u nas..
Palomka Veľmi ľahkú otázku si dal. To na čo sa pýtaš tak to mi divné nie je.
btw. to tu nikto nepouzivate na stahovanie napr Jdownloader + linky z for ako cucaj, best4you, ....?
Pri torrentoch sa dá myslím nastaviť či budeš zdielať ďalej. Ak nie, opravte ma.