Hlinik ? Brusna pasta na hlinik,uz si nepamatam ako sa volala,bavlnena handra a strasne vela casu. A potom nalakovat aby to nezaoxidovalo a nezmatlo. Robota pre vraha.
niekto nejaké skúsenosti s leštením kovu?
zvažujem vyleštiť už tak ošúchané Deore M590
No ak tam su nejake plastove diely, to by nebol problem. Existuju metody ako zakonzerovať povrch duralu proti oxidáciie tzv.eloxovaním (napr. http://www.galvanika.cz/eloxovani-hliniku.html ). Len blbe je to, že toto nesmie ako celok do tej lázne pre eloxovanie. Všetko čo je z ocele, bude rozožrate. A tam su nanitovane take maličke detaily okolo ozubenia.
elox som si už absolvoval (doma vo vani, celkom prča), ale asi by som si netrúfol eloxovať niečo, čo nemôžem do toho kúpeľa hodiť ako celok
skôr by som na zakonzervovanie zvolil nejaký ten lak, neviete, čo by na to bolo vhodné? ideálne keby to aj čosi vydržalo, predsa len, trochu tie kľuky tretrou obrusujem aj preto ich chcem teraz leštiť
o leštení samotnom už predstavu mám, vďaka
Z mojich skusenosti je lodny lak najodolnejsi. Niekolko vrstiev by to mohlo vyriesit. No kazde riesenie ma svoje ale. Kedze si obrusil povodne lakovanie , nie je zarucene ze akekolvek ine lakovanie neznicis tiez
to je mi jasné, ale pôvodné lakovanie som čaptavými nožičkami brúsil dosť dlho, a brúsenie v tomto prípade znamená, že na čiernych kľukách mám vyšúchané "fľaky" na čistý hliník
keď potom budem vyšúchavať priesvitný lak, tak budú vyšúchané miesta zoxidovaný hliník v kontraste s lakovaným, takže to tak kričať nebude
teda, taká je moja predstava
skúsim sa popozerať po laku teda a v priebehu mesiaca sa do toho pustím
ak by to náhodou nevyšlo, tie kľuky mám dvoje prehodím zo záložného a bude
Lakovanie lesteneho hliniku (vysoky lesk) je trochu narocnejsie, zjednodusene povrch je prilis hladky. Pre Al diskoch sa to dlho riesilo, ale niektori ludia to uz vyriesili, takze idealne obratit sa na firmu ktora opravuje, lesti a lakuje disky. Ak by si bol ochotny venovat tomu v ramci udrzby bajku trochu casu, dajme tomu raz za tyzden-dva podla stavu rucne prelestit trochu handrou, su lestenky ktore udziavaju a chrania povrch aj len lesteny. Vzdy tam ale ostava mechanicka (ne)odolnost povrchu, takze to aj tak bude skarede.
Ja by som to videl na komaxtit - praskovy lak. Nanasa sa elektrostaticky a potom zapeka, teplotu si nepamatam, ale hlinik znesie. Mal by existovat aj bezfarebny lak a plus samozrejme mnzostvo pigmentovych odtienov.
Ak by chcel to lestenie, postup je jednoduchy povodny povrch dole (chemicky, pieskovanim, brusenim), potom smirgle podla kvality podkladu dajme tomu 160(320) az 1200(2000) a potom lestiaca pasta. Da sa aj rucne, ale samozrejme pasovka, vrtacka, Dremel pomozu. Na pasty filcove a flanelove kotuce. Spinava a otravna zalezitost, ktoru 95% ludi olutuje po prvych dvoch hodinach a 75% nedokonci
elox som si už absolvoval (doma vo vani, celkom prča), ale asi by som si netrúfol eloxovať niečo, čo nemôžem do toho kúpeľa hodiť ako celok
skôr by som na zakonzervovanie zvolil nejaký ten lak, neviete, čo by na to bolo vhodné? ideálne keby to aj čosi vydržalo, predsa len, trochu tie kľuky tretrou obrusujem aj preto ich chcem teraz leštiť
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
zvažujem vyleštiť už tak ošúchané Deore M590
No ak tam su nejake plastove diely, to by nebol problem. Existuju metody ako zakonzerovať povrch duralu proti oxidáciie tzv.eloxovaním (napr. http://www.galvanika.cz/eloxovani-hliniku.html ). Len blbe je to, že toto nesmie ako celok do tej lázne pre eloxovanie. Všetko čo je z ocele, bude rozožrate. A tam su nanitovane take maličke detaily okolo ozubenia.
asi myslí tie u vás v Beluši. v Púchove také niesú.
keď potom budem vyšúchavať priesvitný lak, tak budú vyšúchané miesta zoxidovaný hliník v kontraste s lakovaným, takže to tak kričať nebude
teda, taká je moja predstava
skúsim sa popozerať po laku teda a v priebehu mesiaca sa do toho pustím
ak by to náhodou nevyšlo, tie kľuky mám dvoje
Ano ten. Kukal som google streetview a je v Belusi. Dik za opravu
Lakovanie lesteneho hliniku (vysoky lesk) je trochu narocnejsie, zjednodusene povrch je prilis hladky. Pre Al diskoch sa to dlho riesilo, ale niektori ludia to uz vyriesili, takze idealne obratit sa na firmu ktora opravuje, lesti a lakuje disky. Ak by si bol ochotny venovat tomu v ramci udrzby bajku trochu casu, dajme tomu raz za tyzden-dva podla stavu rucne prelestit trochu handrou, su lestenky ktore udziavaju a chrania povrch aj len lesteny. Vzdy tam ale ostava mechanicka (ne)odolnost povrchu, takze to aj tak bude skarede.
Ja by som to videl na komaxtit - praskovy lak. Nanasa sa elektrostaticky a potom zapeka, teplotu si nepamatam, ale hlinik znesie. Mal by existovat aj bezfarebny lak a plus samozrejme mnzostvo pigmentovych odtienov.
Ak by chcel to lestenie, postup je jednoduchy
ty si fakt eloxoval doma vo vani?
fotky nejaku su
tmax, marecej, lapalko
a je to 18.12.2007
http://youtu.be/STVjSKE-R3Y