MSI 970A-G45
Fortron/BlackPower FSP zdroj 550W, APFC, 85+
AMD, Phenom II X4 975 Black Edition
Kingston 3x2GB DDR3 pamäť 1600MHz CL9 Hyper X XMP
LG Blu-ray BH10LS30 LS
Sapphire HD 7870 Oc
Chladic Coolermster V8
2 krat Hdd
Ku grafike pisali, ze ma byt zdroj minimalne 500W. Mam 550W s vysokou ucinostou no moze byt uz vyzity? Kupovany august 2011.
ako hentie švindle?
Naopak, ak ti na datach az tak nezalezi, tak by som (a to som aj spravil) kupil nejake SSD. Ved su za babku v dnesnej dobe a NASko s tym, mozes mat kdekolvek, ziaden hluk.
aktualne mam RAID 5 5x3TB WD RED, na SSD by to bolo asi trochu drahe
obzvlast v case ked som to staval tak ani 2TB SSD neboli dostupne a ked nejake bolo tak stalo ako auto
Nedalo. Pismena a oznacenie neznamenalo nic, kupil si CMR a dostal si SMR a nevedel si to zistit a ani WD to nebolo schopne identifikovat /alebo nechceli/. Az si to zistil tak, ze sa ti rozpadlo diskove pole. Vsak si to dohladaj v diskusiach na internetoch.
Ale ved tieto WD Red boli oznacene ako Server grade a dostal si SMR. To mam kolkokrat pisat to iste ? Okrem toho, je uplne fuk, ci mas server grade alebo nie, disk ti odide lahko, je mu jedno co je. "Nesmiem stratit data" sa rozhodne neriesi NASkom
predpokladam ze teda mas nejaku ukazku ze medzi tymito 2-ma vecami nieje rozlisitelne ci ide o smr vs cmr
wd40efrx vs wd40efax
napr velkost cache
edit: ps. kupoval som v auguste 2019 a uz vtedy som k tomu nasiel info vdaka ktorym som kupil wd40efrx a nemam problem so zapisom vela dat.
Neviem ale ci sa dockam, uz to bezi mesiac.
Uz som to dvakrat pred tym zrusil, ked som omylom vypol pocitac. Nechal som to bezat v robote.
Zdrzuje sa to na bad sectoroch, neviem kolko ich tam este je.
Pouzivam soft AOMEI, ktory spusta chkdsk, ale ma GUIko a vie pracovat s particiami
Da sa akurat po teste tieto sektory oznacit aby sa nepouzivali
Ale je to uz riziko takyto disk pouzivat, nikde nevies kedy, kde pripadne z akeho dovodu pribudnu dalsie, a urcite na tom najdolezitejsim subore
Nehladiac na to, ze testovaci program sa snazi niekolkokrat citat dany sektor nez ho oznaci za chybny . . . a ked sa mu to nahodou na treti pokus podari, necha ho tak , ale pouzivanim ho ty uz nemusis precitat vobec . . . Pri dnesnej cene diskov by som to neriskoval.
Ja by som to pouzival len ako prenosny hdd, ale aj to by ma stvalo ak by som mal kvoli necitatelnosti dat sa s avratit a kopirovat a zase ist niekam . . .