Whataboutism je to odvedení pozornosti inde. Príklad v Rusku mučia väzňov. A niekto by vytiahol že v USA väzni nemôžu voliť.
Ja som reagoval na komentár od užívateľa triki: "btw...Izrael má plné právo útočiť na svojho nepriateľa ktorý mu už desaťročia sľubuje vymazanie z mapy." Ktorý bol zrejme redakciou na izraelský útok na iránsku továreň na území Iránu.
Teda užívateľ tvrdí, že môžu legitímne zaútočiť na hocikoho, kto sa im vyhráža, majú problematické vzťahy alebo od nich pociťujú hrozbu. Do rovnakej kategórie ako Irán z pohľadu Izraela spadá aj Palestína. Izrael robí na palestínskom území presne to isté, čo podľa užívateľa sľubuje napríklad Irán Izraelu.
triki takže Izrael môže legálne okupovať a vyháňať palestíncov z palestínskych suverénnych území a stavať tam osady pre Izraelcov a zaberať ich pre seba? To je akože aj morálne v poriadku?
No v poriadku to neni ale podĺa mňa im to demokratický svet čiastočne odpúšťa nie len kvôli peniazom ale aj krivdám z 2 svetovej vojny a kvôli schopnosti eliminovať terorizmus a mafie na svete a teda v podstate voľbe menšieho zla.
Snáď to zlo nechceš porovnávať s Putlerovou bandou ktorá to robí hlavne preto aby ukázala svojim poddaným že ani na Ukrajine nemajú splachovacie záchody a teda aby sa ešte chvíľu udržala. Svet ich už rešpektoval len kvôli tomu že majú jadrové zbrane z ktorými Izraelci pokiaľ viem svet a nás nestrašia.
No ale ako som už povedal že čoskoro (1-3 roky ? ) sa tá FSB/KGB banda+armádaZ rozpadne a budú sa hlušiť medzi sebou.
Goebbelsove kvality a vtedajšiu Nemeckú pracovitosť a lojalitu v Zusku chvalabohu nenájdeme.
Už som dosť starý na to aby som vedel že ideálne dobro neexistuje a že si teda treba vždy voliť menšie zlo.
Len otázka je, dokedy sa to bude odpúšťať, resp. tolerovať? Že zažili krivdy v 2. svetovej? Tých národov, čo zažili krivdy bolo oveľa viac. Od nástupu Hitlera k moci v 1933 po koniec vojny v 1945 ubehlo 12 rokov. Izrael vznikol v 1948, teda tu je už 74 rokov. Za to, že afromeričania v USA boli kedysi otroci, tak sa nebudú trestať ich trestné činy?
Na toto je dobrá tá otázka. Ak by som vedel nájsť liek na rakovinu, ale musím zabiť kvôli tomu človeka, je to správne? Pokiaľ si povieme, že to správne je, a zistím, že ten jeden človek nestačil, tak koľko ich obetujem? 2? 3? 50? Milión? Kde je tá hranica, kedy to je ešte akceptovateľné a kedy nie?
Whataboutism je to odvedení pozornosti inde. Príklad v Rusku mučia väzňov. A niekto by vytiahol že v USA väzni nemôžu voliť.
Ja som reagoval na komentár od užívateľa triki: "btw...Izrael má plné právo útočiť na svojho nepriateľa ktorý mu už desaťročia sľubuje vymazanie z mapy." Ktorý bol zrejme redakciou na izraelský útok na iránsku továreň na území Iránu.
Teda užívateľ tvrdí, že môžu legitímne zaútočiť na hocikoho, kto sa im vyhráža, majú problematické vzťahy alebo od nich pociťujú hrozbu. Do rovnakej kategórie ako Irán z pohľadu Izraela spadá aj Palestína. Izrael robí na palestínskom území presne to isté, čo podľa užívateľa sľubuje napríklad Irán Izraelu.
cize ukazkovy priklad whataboutism kedze sme sa bavili o syrii a irane.
neviem z coho vyplyvaju tieto filozoficke cvicenia.
len sa chcem spytat... este stale dokazeme rozlisovat medzi:
bombardovanim fabriky na vyrobu armadnych dronov
a
bombardovanim civilnych objektov ako skoly, nakupne centra a rezidencnych zon vsak?
Nikto nehovori, ze napadnut akykolvek suverenny stat je OK. Avsak kontext je jasny. Zrovna Syria voci "nesympatizujucim statom" vystupuje uz nejaky ten piatok ako teroristicky stat.
A dodam, ze prirovnavat Izrael k sucasnemu Rusku je naozaj pritiahnute za vlasy. Posobia nekompromisne to ano, ale keby sa Izrael spraval ako putinovske Rusko s armadnou prevahou, ktoru ma v tom regione, tak v mape blizskeho vychodu vystrihnes niekolko dier.
363 prokurátor si dnes vyžiadal doručiť spisy z akcie Súmrak... vyzerá to zas na 363 zrušenie obvinení Fica a Kalinaka... že,ten 363 prokurátor nevedel zostať v Rusku,keď bol pozrieť kolegu pred inváziou Ruska...
Naozaj pekný sumár a mňa hlavne potešilo že keď Číňania nechcú prísť o vývoz do USA tak ich musia poslúchať. Darmo peniažky dnes rozhodujú o tom kto má koho poslúchať. Je to určite menšie zlo ako jadrové zbrane.
Ináč čo si myslíte o sankciách na zákaz nákupu Zuského zlata ?
Mierne to zdvihlo cenu ale po vojne to asi zletí prudko dole ???
Asi to s tým rusko-čínskym “priateľstvom” nebude až take horúce. Ešte nakoniec Putin tým napadnutím Ukrajiny pomoze poslať do kytek čínsku ekonomiku. Samozrejme tých chýb narobili čínski súdruhovia až až, ale nebyť ( aj ) vojny ktorá tiež pomohla roztočiť infláciu, ešte niekoľko rokov by sa kolotoč točil…
“Čína od roku 2000 napožičiavala Rusku dokopy 125 miliárd dolárov. Vzhľadom na výdavky na vojnu a ekonomické sankcie však nie je isté, či ich niekedy ešte uvidí.”
Ale vrátia Matúš,vrátia...sibír je už roky čínska,síce nie de iure
,ale určite de facto...a časom bude aj to druhé.oni nikdy nezabudli na rok 1858 keď boli slabí a odovzdali mandžukuo.Teraz si počkajú kým budú russáci slabí a oni čoskoro budú.
A japonci v závetrí čakajú na svoj sachalin...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Whataboutism
No v poriadku to neni ale podĺa mňa im to demokratický svet čiastočne odpúšťa nie len kvôli peniazom ale aj krivdám z 2 svetovej vojny a kvôli schopnosti eliminovať terorizmus a mafie na svete a teda v podstate voľbe menšieho zla.
Snáď to zlo nechceš porovnávať s Putlerovou bandou ktorá to robí hlavne preto aby ukázala svojim poddaným že ani na Ukrajine nemajú splachovacie záchody a teda aby sa ešte chvíľu udržala. Svet ich už rešpektoval len kvôli tomu že majú jadrové zbrane z ktorými Izraelci pokiaľ viem svet a nás nestrašia.
No ale ako som už povedal že čoskoro (1-3 roky ? ) sa tá FSB/KGB banda+armádaZ rozpadne a budú sa hlušiť medzi sebou.
Goebbelsove kvality a vtedajšiu Nemeckú pracovitosť a lojalitu v Zusku chvalabohu nenájdeme.
Už som dosť starý na to aby som vedel že ideálne dobro neexistuje a že si teda treba vždy voliť menšie zlo.
Na toto je dobrá tá otázka. Ak by som vedel nájsť liek na rakovinu, ale musím zabiť kvôli tomu človeka, je to správne? Pokiaľ si povieme, že to správne je, a zistím, že ten jeden človek nestačil, tak koľko ich obetujem? 2? 3? 50? Milión? Kde je tá hranica, kedy to je ešte akceptovateľné a kedy nie?
cize ukazkovy priklad whataboutism kedze sme sa bavili o syrii a irane.
len sa chcem spytat... este stale dokazeme rozlisovat medzi:
bombardovanim fabriky na vyrobu armadnych dronov
a
bombardovanim civilnych objektov ako skoly, nakupne centra a rezidencnych zon vsak?
Nikto nehovori, ze napadnut akykolvek suverenny stat je OK. Avsak kontext je jasny. Zrovna Syria voci "nesympatizujucim statom" vystupuje uz nejaky ten piatok ako teroristicky stat.
A dodam, ze prirovnavat Izrael k sucasnemu Rusku je naozaj pritiahnute za vlasy. Posobia nekompromisne to ano, ale keby sa Izrael spraval ako putinovske Rusko s armadnou prevahou, ktoru ma v tom regione, tak v mape blizskeho vychodu vystrihnes niekolko dier.
https://yale.app.box.com/s/7f6agg5ezscj234kahx35lil04udqgeo
https://yale.app.box.com/s/7f6agg5ezscj234kahx35lil04udqgeo
Naozaj pekný sumár a mňa hlavne potešilo že keď Číňania nechcú prísť o vývoz do USA tak ich musia poslúchať. Darmo peniažky dnes rozhodujú o tom kto má koho poslúchať. Je to určite menšie zlo ako jadrové zbrane.
Ináč čo si myslíte o sankciách na zákaz nákupu Zuského zlata ?
Mierne to zdvihlo cenu ale po vojne to asi zletí prudko dole ???
https://twitter.com/nexta_tv/status/1552200437767585800
https://www.aktuality.sk/clanok/jvkbsJd/ukrajinci-zautocili-na-okupovany-antonivsky-most/
“Čína od roku 2000 napožičiavala Rusku dokopy 125 miliárd dolárov. Vzhľadom na výdavky na vojnu a ekonomické sankcie však nie je isté, či ich niekedy ešte uvidí.”
https://www.forbes.sk/cina-sa-moze-ocitnut-v-obrovskej-dlhovej-krize-prichadza-cas-zuctovania/
,ale určite de facto...a časom bude aj to druhé.oni nikdy nezabudli na rok 1858 keď boli slabí a odovzdali mandžukuo.Teraz si počkajú kým budú russáci slabí a oni čoskoro budú.
A japonci v závetrí čakajú na svoj sachalin...