That is, although the F-16 MLU is far behind the latest F-16V Block 70/72 version, it is a full-fledged multi-role fighter that can perform a variety of tasks. On top of the fact that it can engage in air combat at a distance of over 100 km and use a wide range of high-precision weapons.
Na kazdy pad (pouzil som velmi zjednodusenu terminologiu) ti ukrajinski nebudu mat este bojove skusenosti s F-16, rusi trenovali (Afganistan, Syria, Ukrajina ... a neviem kde vsade). Na druhej strane si myslim, ze mnohe co rusi musia zvladat vlastnymi schopnostami pilotov nahradzuju v F-16 moderne technologie. nemam v tom smere ziadne vedomosti len tusenia, preto sa pytam.
Môj laický názor je, že taký prípadný vzdušný stret už nebude o jednotlivcoch ako to býva vo filmoch. Bude to o pozemnej podpore a radarovom tzv. prepojení letky do akéhosi jednotného celku a s prehľadom o celkovej situácii a postavení nepriateľa online pre všetkých pilotov.
Takto. Uz dnes UA letectvo bojuje s rusmi so strojmi, ktore uz ruske letectvo pre zastaralost prakticky nepouziva (mig29, su27). Pre hnidopichov, vo vyzbroji ich ma, ale na fronte ich nepouziva. Detto vrtulniky.
Dnes uz UA na ne dochadzaju aj nahradne diely a vyzbroj. Z tohto pohladu su aj starsie f16 velky krok dopredu, lebo dielov a vyzbroje na ne je po svete kopu, plus sa vyraba.
Tam nejde o to, ci sa vyrovnaju v schopnostiach rusom a ruskym strojom (nevyrovnaju) ale o to, ze budu moct rusov drzat na kratko a zostrelovat to, co na nich rus posle.
Pockajte, ked zacnu kradnut bicykle. Do 700 EUR je to priestupok. A tabulkova amortizacia 4 rocneho biku - aj ked draheho moze by taka, ze to padne pod tych 700.
Aky trestny cin? Ved len pisem, ze by som si vedel predstavit kupit Lego do 700e. A ze Draciku taketo nakupy doprajem, aby sa im zvihli trzby. Alebo tak nejak.
Smer narieka, ako veľmi nám Ukrajina ublížila pozastavením tranzitu ruskej ropy. Bolo by to vážne, keby to nebola zväčša bájka, čo asi pri tejto vláde asi už neprekvapí.
Kriste pane, prečo je debilov voličov viac a ničia život sebe aj všetkým ostatným?
Najhoršie, že si teraz nepriznajú zodpovednosť za svoju zlú voľbu a na vine bude EÚ, PS, Ukrajinci atď...
Kriste pane, prečo je debilov voličov viac a ničia život sebe aj všetkým ostatným?
Najhoršie, že si teraz nepriznajú zodpovednosť za svoju zlú voľbu a na vine bude EÚ, PS, Ukrajinci atď...
Vzdelanie. Nie hociake ale kvalitne vzdelanie. Nemam na mysli spickove univerzitne i ked aj tam to plati. Uroven zakladneho vzdelania t.j. napriklad pri ukonceni povinnej skolskej dochadzky. Pohlad na hodnotu vzdelania, postavenie a respekt voci ucitelovi - tam vsade by som hladal pricinu. Absolvent skoly (cest vynimkam), ktory sa naucil a ktovie ci ano, len odrecitovat obsah ucebnice je v praktickom zivote a vo vnimani zivota bezcenny. Napravat to potrva generacie a este sme ani nezacali. Ked doslo k udalostiam roku 89 som sa domnieval, ze musime vyhynut my co sme vyrastali pod bolsevikom, dalej nase deti bo sme ich vychovavali my a vnucata budu mat nadej. Posralo sa to. Nadej nemaju ani vnucata, maju sancu zacat to menit.
Šancu asi majú, ale zrejme zostane nevyužitá. Čo šikovnejšie odíde preč zo Slovenska a ostanú tu zase len tie produkty nášho vzdelávacieho systému, ktoré sa neuživia v normálnej krajine. A tí určite reformy robiť nezačnú.
tieto kecy citat... spolocnost netvoria len pravnici, IT, ekonomovia a ludia co vedia cudzie reci... v kazdej krajine sa vykytuju sikovnejsi a aj ti menej sikovni... tak to vzdy bolo a aj bude, a to aj v nemecku, rakusku a v usa...
ak si clovek cita niektore diskusie a ten utocny ton a urazky v nich, tak ak ma byt toto ta vzorka slusnejsieho a vzdelanejsieho slovenska, tak neviem...
to že do toho namontovali novu elektroniku neznamená že je konštrukcia ,schopnosti zrazu o 40r zlepšené.. to že dáš na starý 20 r rám novu AXS sadu neznamená že máš nový bajk.
výrobca do 5 r zatvára linku...
myslíš že gripeny by neboli lepšie? lacnejšie , dostupnejšie s o dekádu novšou konštrukciou
aj avensis skoncil vyrobu a stale mam jedno z najlepsich aut na svete,ak nie aj najlepsie co sa tyka motora vvti ?
tieto kecy citat... spolocnost netvoria len pravnici, IT, ekonomovia a ludia co vedia cudzie reci... v kazdej krajine sa vykytuju sikovnejsi a aj ti menej sikovni... tak to vzdy bolo a aj bude, a to aj v nemecku, rakusku a v usa...
ak si clovek cita niektore diskusie a ten utocny ton a urazky v nich, tak ak ma byt toto ta vzorka slusnejsieho a vzdelanejsieho slovenska, tak neviem...
Jeden pan hovoril, ako kedysi davno siel jeho dedo volit meciara. A babka mu povedala nieco v zmysle "pockaj, mas uz skoro 90rokov. Opytaj sa vnukov, koho mas volit. Robis to predsa pre nich". Opytal sa a meciara nevolil. To nie je o skolach ani sikovnosti. Ta babka proste mala zdravy, sedliacky, prakticky rozum. Aj ten dedo, ked si nechal poradit. Mimochodom zomrel vraj par tyzdnov po volbach. Netreba mat skoly na to, aby clovek vedel rozlisit ciernu od bielej, dobro od zla a aby si vedel nechat poradit v otazkach, v ktorych sa vobec nevyzna. Problem nevidim iba v tom, ze polovica naroda je v politickych otazkach hlupa. Ale najma v tom, ze si svoju hlupost odmieta priznat.
Ja neviem v podstate nic o balete, mongolcine ci odrodach baklazanu. Ale normalne to priznam a necham si poradit od mudrejsich. Nebudem sa tvarit, ze tomu rozumiem a nebudem sa urazat, ked mi niekto povie, ze tomu absolutne nerozumiem.
V tom je problem, nie v skolach a nie v utocnych tonoch. Tato krajina mieri do velmi hlbokej prdele, lebo kazdy je tu odbornik na vsetko a skutocni odbornici su zaznavani. Tu sa oslavuje "vlastny nazor" a nie odbornost.
Ak reaguješ na mňa, tak nerozumiem. Možno to tak vyznelo, ale nikoho neurážam a ani nie som útočný. Som iba presvedčený, že veľa ľudí skrátka odíde do krajín, kde sa lepšie žije. Deje sa to odjakživa, nie je to nijaké špecifikum Slovenska a vôbec sa to netýka iba právnikov, ajťákov a ekonómov.
Pointa totiž nie je v tom, že veľa ľudí odíde, ale že odíde značná časť tých, ktorí by vedeli urobiť potrebné reformy - verejnej správy, vzdelávania, zdravotnej a sociálnej starostlivosti a pod.
A popritom ešte existuje korelácia medzi voličmi normálnych strán a ľuďmi, ktorí žijú a pracujú v zahraničí a nevolia. Takže nielenže nebude kto mať robiť potrebné reformy, ale nebude ani dosť tých, ktorí by do potrebných pozícií reformných ľudí zvolili.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://en.defence-ua.com/analysis/what_kind_of_f_16_ukraine_gets_from_the_netherlands_and_denmark_condition_and_modernization-7704.html
Môj laický názor je, že taký prípadný vzdušný stret už nebude o jednotlivcoch ako to býva vo filmoch. Bude to o pozemnej podpore a radarovom tzv. prepojení letky do akéhosi jednotného celku a s prehľadom o celkovej situácii a postavení nepriateľa online pre všetkých pilotov.
https://x.com/DrEliDavid/status/1815819863233052809
Dnes uz UA na ne dochadzaju aj nahradne diely a vyzbroj. Z tohto pohladu su aj starsie f16 velky krok dopredu, lebo dielov a vyzbroje na ne je po svete kopu, plus sa vyraba.
Tam nejde o to, ci sa vyrovnaju v schopnostiach rusom a ruskym strojom (nevyrovnaju) ale o to, ze budu moct rusov drzat na kratko a zostrelovat to, co na nich rus posle.
A z domacej zumpy, drzte si penazenky a bicykle, ideme z kopca. Svine tupe
https://e.dennikn.sk/4109058/zlodeji-sa-uz-nestitia-naraz-ukradnut-vsetok-tovar-na-prezencnom-stole-opisuje-obchodnik-co-sa-deje-od-prijatia-novely-trestneho-zakona/
Verím , že mu ten úsmev primrzne ak začnú tvrdiť muziku 😎.
🔓: https://dennikn.sk/4110971/slovensko-je-uz-v-jednej-lige-s-madarskom-europska-komisia-vycita-ficovej-vlade-pomoc-stihanym-aj-utoky-na-sudy/?cst=d95cf639b7e42c900c755d0b90370988c76c587541dec5f0cb48d2434a1a354d
https://x.com/martinhojsik/status/1815659316013134287
ale nijeee, ake dph?
ten trinasty uplatok vyjde k*rva draho...
prepad o 12 miest v slobode medii a bezpecnost novinarov 2023-2024
https://x.com/RSF_inter/status/1816097153585942893
https://x.com/martinhojsik/status/1816186158973608342
https://x.com/strana_sas/status/1816134296630919653
Vzdelanie. Nie hociake ale kvalitne vzdelanie. Nemam na mysli spickove univerzitne i ked aj tam to plati. Uroven zakladneho vzdelania t.j. napriklad pri ukonceni povinnej skolskej dochadzky. Pohlad na hodnotu vzdelania, postavenie a respekt voci ucitelovi - tam vsade by som hladal pricinu. Absolvent skoly (cest vynimkam), ktory sa naucil a ktovie ci ano, len odrecitovat obsah ucebnice je v praktickom zivote a vo vnimani zivota bezcenny. Napravat to potrva generacie a este sme ani nezacali. Ked doslo k udalostiam roku 89 som sa domnieval, ze musime vyhynut my co sme vyrastali pod bolsevikom, dalej nase deti bo sme ich vychovavali my a vnucata budu mat nadej. Posralo sa to. Nadej nemaju ani vnucata, maju sancu zacat to menit.
výrobca do 5 r zatvára linku...
myslíš že gripeny by neboli lepšie? lacnejšie , dostupnejšie s o dekádu novšou konštrukciou
Jeden pan hovoril, ako kedysi davno siel jeho dedo volit meciara. A babka mu povedala nieco v zmysle "pockaj, mas uz skoro 90rokov. Opytaj sa vnukov, koho mas volit. Robis to predsa pre nich". Opytal sa a meciara nevolil. To nie je o skolach ani sikovnosti. Ta babka proste mala zdravy, sedliacky, prakticky rozum. Aj ten dedo, ked si nechal poradit. Mimochodom zomrel vraj par tyzdnov po volbach. Netreba mat skoly na to, aby clovek vedel rozlisit ciernu od bielej, dobro od zla a aby si vedel nechat poradit v otazkach, v ktorych sa vobec nevyzna. Problem nevidim iba v tom, ze polovica naroda je v politickych otazkach hlupa. Ale najma v tom, ze si svoju hlupost odmieta priznat.
Ja neviem v podstate nic o balete, mongolcine ci odrodach baklazanu. Ale normalne to priznam a necham si poradit od mudrejsich. Nebudem sa tvarit, ze tomu rozumiem a nebudem sa urazat, ked mi niekto povie, ze tomu absolutne nerozumiem.
V tom je problem, nie v skolach a nie v utocnych tonoch. Tato krajina mieri do velmi hlbokej prdele, lebo kazdy je tu odbornik na vsetko a skutocni odbornici su zaznavani. Tu sa oslavuje "vlastny nazor" a nie odbornost.
Ak reaguješ na mňa, tak nerozumiem. Možno to tak vyznelo, ale nikoho neurážam a ani nie som útočný. Som iba presvedčený, že veľa ľudí skrátka odíde do krajín, kde sa lepšie žije. Deje sa to odjakživa, nie je to nijaké špecifikum Slovenska a vôbec sa to netýka iba právnikov, ajťákov a ekonómov.
Pointa totiž nie je v tom, že veľa ľudí odíde, ale že odíde značná časť tých, ktorí by vedeli urobiť potrebné reformy - verejnej správy, vzdelávania, zdravotnej a sociálnej starostlivosti a pod.
A popritom ešte existuje korelácia medzi voličmi normálnych strán a ľuďmi, ktorí žijú a pracujú v zahraničí a nevolia. Takže nielenže nebude kto mať robiť potrebné reformy, ale nebude ani dosť tých, ktorí by do potrebných pozícií reformných ľudí zvolili.
… a teraz si uvedom akú sprostosť si napísal …Trošku to máš pomýlené . Len konštatujem .