A este k "ze su madari a chcu sa pripojit k Madarsku". Je to len tvoj nicim nepodlozeny nazor. 30rokov som zil na juhu SK. A mozem ti povedat, ze Slovaci a Madari medzi sebou ziadne problemy nemaju. Problemy sa akurat snazila vyvolat strana SNS s vtedajsim predsedom ozratym Slotom. A dnes mam pocit, ze dokonca madarcina dole upada. Sturovo, Komarno co sme boli s rodinou na dovolenke, viac som slovencinu pocul ako madarcinu, co ma prekvapilo.
Pred 40 rokmi bola dotácia? Vtedy sa ľudia nechceli učiť jazyk? VŽDY ide o peniaze.
Kým diktátor Orbán nosí šál s Uhorskom, má mapu Uhorska vycapenú v pracovni a nachádza sa v putlerovom anále, treba veci a hrozby pomenovať nahlas. Ja s Maďarmi tiež nemám najmenší problém. Naše najobľúbenejšie kúpalisko je v Lipóte.
Problém ako vždy sú zlí politici a ruSSká propaganda všade okolo nás
Strenki, ty o hruškách, on o jablkách. Jasné, že Orbán sa snaží vplývať na južné Slovensko tými smiešnými dotáciami, ale myabarth ti vysvetľuje, že rodičia tam prihlasujú tie deti nie kvôli 250 € za rok, ako píše Denník N, i keď ich samozrejme radi prijmú.
Toto je dezinformacia dennika N. Odjakziva davaju mnohi slovenski rodicia z juhu deti do madarskych skolok, pretoze chcu aby sa ich deti naucili aj madarsky jazyk. Moji rodicia to zial pred 40 rokmi neurobili. Nejde o ziadne peniaze.
Nerozporujem, ze to je interpretacia len nejakeho pisalka z N-ka kedze neuviedol na zaklade coho to tvrdi, ale rovnako aj Ty tvrdis nieco, co nevies nijak podlozit. Vobec netusis (nemas odkial), v kolkych rodinach je motivatorom to, aby sa dieta naucilo jazyk a v kolkych rodinach su motivatorom tie peniaze, ale sebavedomo tvrdis, ze ide o dezinformaciu a vsetci ti rodicia chcu, aby sa deti naucili madarcinu. Cize pisalek z N-ka aj Ty idete to svoje, akurat kazdy z vas to prezentuje podla seba. Pravda moze byt pokojne niekde uprostred, cize cast rodicov asi chce, aby ich dieta ovladalo madarcinu aj ked v EU s nou urcite neprerazi a cast rodicov sa tak mozno naozaj rozhodlo len kvoli peniazom. Pre niekoho moze byt aj 250 eur rocne dost na to, aby zmenil rozhodnutie.
Najskor som videl oen cislo 250€ a potom som to siel citat a hovorim si ze 250€ mesacne asi chapem to uz je vcelku pouzitelna suma….
Docital som a zistil ze to je 250€ rocne, nie mesacne 🤣🤦♂️😳😳😳😳 to fakt?
ehm, ty za 250 vysvietiš novostavbu na Vianoce,
ale natankuj plnú LPG a daj si jazdu cez maďarský juh VK, LC, RS, RV, TV, MI,
tam domy vyzerajú ináč a aj 250 EUR má inú hodnotu ako v tvojej (aj mojej) bubline
Pisal som, ze neviem ako moze fungovat realitny trh pri 18% inflacii. Nuz podobne ako nas trh s elektrinou. Dotovany statom...
Celkovo hodnotí 13 percent Rusov svoju finančnú situáciu ako dobrú, najviac od začiatku merania v roku 1999.
Na druhej strane však v Rusku pribudlo aj domácností, ktoré síce majú na jedlo, ale nemôžu si dovoliť napríklad nákup auta alebo nehnuteľnosti.
Práve kúpa domov a bytov bola jednou z položiek, do ktorej Rusi v posledných mesiacoch nadšene investovali. Pomáhal im v tom štátny systém dotovaných hypoték, ktorý v krajine spôsobil významný realitný boom – vďaka vysokej inflácii a rastu miezd boli pôžičky na bývanie prakticky zadarmo a developerské spoločnosti majú projekty vypredané na ďalšie tri roky.
Systém štátom podporovaných pôžičiek však podrážal protiinflačné snaženie centrálnej banky, ktorá lobovala za to, aby štát prestal hypotéky podporovať. To sa stalo začiatkom júla, ruská Duma však čoskoro schválila výnimky. Na dotované hypotéky stále dosiahnu napríklad IT experti, ktorých je v krajine akútny nedostatok.
tam domy vyzerajú ináč a aj 250 EUR má inú hodnotu ako v tvojej (aj mojej) bubline
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Kým diktátor Orbán nosí šál s Uhorskom, má mapu Uhorska vycapenú v pracovni a nachádza sa v putlerovom anále, treba veci a hrozby pomenovať nahlas. Ja s Maďarmi tiež nemám najmenší problém. Naše najobľúbenejšie kúpalisko je v Lipóte.
Problém ako vždy sú zlí politici a ruSSká propaganda všade okolo nás
Nerozporujem, ze to je interpretacia len nejakeho pisalka z N-ka kedze neuviedol na zaklade coho to tvrdi, ale rovnako aj Ty tvrdis nieco, co nevies nijak podlozit. Vobec netusis (nemas odkial), v kolkych rodinach je motivatorom to, aby sa dieta naucilo jazyk a v kolkych rodinach su motivatorom tie peniaze, ale sebavedomo tvrdis, ze ide o dezinformaciu a vsetci ti rodicia chcu, aby sa deti naucili madarcinu. Cize pisalek z N-ka aj Ty idete to svoje, akurat kazdy z vas to prezentuje podla seba. Pravda moze byt pokojne niekde uprostred, cize cast rodicov asi chce, aby ich dieta ovladalo madarcinu aj ked v EU s nou urcite neprerazi a cast rodicov sa tak mozno naozaj rozhodlo len kvoli peniazom. Pre niekoho moze byt aj 250 eur rocne dost na to, aby zmenil rozhodnutie.
"socialne istoty"
To toho debila neospravednuje ani že to bol Eštok!
Docital som a zistil ze to je 250€ rocne, nie mesacne 🤣🤦♂️😳😳😳😳 to fakt?
https://www.instagram.com/reel/C-ODKH2oqDi/?igsh=Z3BicGtzbGh6cWU2
Mission impossible....
Na druhej strane však v Rusku pribudlo aj domácností, ktoré síce majú na jedlo, ale nemôžu si dovoliť napríklad nákup auta alebo nehnuteľnosti.
Práve kúpa domov a bytov bola jednou z položiek, do ktorej Rusi v posledných mesiacoch nadšene investovali. Pomáhal im v tom štátny systém dotovaných hypoték, ktorý v krajine spôsobil významný realitný boom – vďaka vysokej inflácii a rastu miezd boli pôžičky na bývanie prakticky zadarmo a developerské spoločnosti majú projekty vypredané na ďalšie tri roky.
Systém štátom podporovaných pôžičiek však podrážal protiinflačné snaženie centrálnej banky, ktorá lobovala za to, aby štát prestal hypotéky podporovať. To sa stalo začiatkom júla, ruská Duma však čoskoro schválila výnimky. Na dotované hypotéky stále dosiahnu napríklad IT experti, ktorých je v krajine akútny nedostatok.
https://e.dennikn.sk/4127876/zdrazeli-im-zemiaky-aj-dovolenky-ale-velku-cast-rusov-prudke-zvysovanie-cien-netrapi/?ref=list
Zhodou okolnosti mam cast rodiny priamo vo VK…